Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Schulden & Inkomen » Schuldadvies & Schuldbegeleiding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek schuldadvies & schuldbegeleiding en krijg online een antwoord van de specialist in schuldadvies & schuldbegeleiding

Zelf een vraag over schuldadvies & schuldbegeleiding? Klik hier.
Meer vragen over schuldadvies & schuldbegeleiding.

Beheerder worden?

De rubriek schuldadvies & schuldbegeleiding heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek schuldadvies & schuldbegeleiding Klik hier.

RSS over schuldadvies & schuldbegeleidingVragen over schuldadvies & schuldbegeleiding via RSS. Klik hier.
RSS over schuldadvies & schuldbegeleiding op jouw website?Vragen over schuldadvies & schuldbegeleiding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over schuldadvies & schuldbegeleidingVragen over schuldadvies & schuldbegeleiding via E-mail. Klik hier.

afspraken veranderen

[Gesteld op: 10-12-2014]

Toelichting:
november 2013 zijn we de schuldhulpverlening ingegaan. 2 bemiddelaars hebben zich gebogen over onze schulden en regeling, beiden zijn weg en nu zijn we bij de derde aangekomen.
We mogen het sparen in eigen beheer houden en de schuldhulpbemiddelaar zien we enkel voor de jaarlijkse hercontrole.
Er was afgesproken dat we maandelijks €1037,00 moeten sparen, dit hebben we netjes gedaan.
afgelopen maand de eerste hercontrole gehad, zegt ze dat de vorige bemiddelaars verkeerd hebben berekend en niet een vast bedrag hadden moeten hanteren maar een VTLB, en alles wat daarboven komt moest gespaard worden.
Nu zegt ze dat we goed gespaard hebben, maar €4576,00 tekort komen omdat mijn salaris wisselt per maand. Wij moeten nu zelf kijken hoe we dit bedrag bij elkaar krijgen in de aankomende twee jaar.
Het lijkt me toch niet dat het zo werkt of heb ik het mis en ben ik verplicht dit bedrag in de aankomende twee jaar bij elkaar te sprokkelen?
Antwoord:

hebt u wsnp en een bewindvoerder?

 
Reactie vraagsteller:
Nee we hebben een zogenaamd minnelijk traject. De schuldeisers zijn allemaal akkoord gegaan met de regeling vorig jaar en zo is het bedrag van €1037 per maand tot stand gekomen.
We mogen onze financien zelf regelen en sparen zelf elke maand voor de schulden op een spaarrekening. Elk jaar wordt er gecontroleerd of we ons aan onze verplichtingen hebben gehouden. Afgelopen november was de eerste controle en die werd uitgevoerd door een nieuwe schuldhulpverlener. De vorige twee met wie we de regeling hebben afgesproken zijn niet meer werkzaam.
Zij zegt nu dat de vorige schuldhulpverleners niet goed hebben gekeken en de afspraak die gemaakt is van €1037 per maand had niet gemaakt moeten worden, ze hadden moeten werken volgens het VTLB omdat mijn inkomen wisselt door onregelmatigheidstoeslagen.
Ze heeft nu een berekening gemaakt en zegt dat we €4576,00 te weinig hebben gespaard en schrijft heel leuk dat wij moeten bedenken hoe we dit bedrag gaan ophoesten in de aankomende twee jaar.
Voor het nieuwe jaar wordt wel het VTLB gehanteerd, wat betekent dat wij per maand €2500 overhouden, na het betalen van de vaste lasten blijft er €500 over voor boodschappen, vervoerskosten en extra zorgkosten ivm fysiotherapie bij een chronische rugaandoening. Ik zou dan ook niet weten hoe we dat bedrag in 2 jaar tijd bij elkaar moeten sprokkelen.

Mag dit zomaar van ons geeist worden? We hadden immers bepaalde afspraken gemaakt en daar allemaal onze handtekening onder gezet. We zorgen ervoor dat er geen nieuwe schulden gemaakt worden en dat we maandelijks sparen voor de schulden.
 
Antwoord Beheerder:

U hebt de afspraak op schrift ondertekend staan en dus is er een overeenkomst. als deze men nu eigenhandig wijzigt (omdat de vorige werknemer haar werk niet goed deed) hebt u rechten. Ik adviseer dan ook om om per aangetekende brief bezwaar aan te tekenen en te verzoeken dat men aldaar voor de door hun gemaakte fout opdraait. U kunt de extra 20.00 euro domweg niet missen lijkt imij. desgewenst kunt u bij een juridisch loket te rade gaan.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan afspraken veranderen:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
nietig verklaren covenant hoelang na scheiding?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-25 18:54:49
terugkomen op echtscheidingsconvenant.
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2010-11-17 22:44:41
Is een zelf opgestelde brief rechtsgeldig?
      [Gesteld in Uithuiszetting]
2012-06-30 11:06:34
conflict uittreding vof
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2013-06-01 16:44:03

Gemiddelde score schuldadvies & schuldbegeleiding: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+