Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

Manche gemist door verkeerde bieding.

[Gesteld op: 01-12-2014]

Toelichting:
west bied 1 ha., (ik) noord 1 sa 15 pt, oost biedt 2 ha, zuid biedt 2 sch (5 krt), west past en noord past ook.
speel ik 4 sch. +1. Ik denk dat oost na mijn 1 sa tenminste 6-9 pt heeft. blijkt dat oost 2 pt. heeft, zij zegt ik mag alles bieden en jij weet dat je partner (zuid) 10 pt. heeft, ik heb geteld en kom met de biedingen van de tegenstanders niet op manche pt. dacht dat daar ook een punt of 18-20 zaten vandaar mijn pas op 2 sch (3krt) , maar we hebben wel de manche gemist door bieding van oost. Mag dit en had ik de arbitrage erbij moeten roepen?
Antwoord:

Volgens mij speelde u 2 schoppen +3, waar het 4 schoppen +1 had moeten zijn.


In dit soort situaties gebeurt het wel vaker dat partner met een fit met weinig punten meebiedt. U kunt arbitrage vragen, maar de arbiter zal aan zuid vragen waarom hij 2 schoppen biedt (om te spelen) met minimaal 10 punten mee. In dit geval had zuid het initiatief moeten nemen en dan was u ongetwijfeld in een manche terecht gekomen.


Dus ook als de arbiter vindt, dat de 2 harten gealerteerd had moeten worden door west (uitleg: kunnen ook minder dan 6 punten zijn), zal de behoudende wijze van bieden door zuid als oorzaak van het niet halen van een manche worden aangemerkt.


U heeft uw kaart verteld en zuid moet vertrouwen op zijn partner en niet op een gok-bieding van de tegenpartij. Zuid weet uw punten, telt zijn punten daarbij op en weet dat hij naar een manche moet. Met een 2schoppen bod kom je daar niet mee.


Succes!!

 
Reactie vraagsteller:
Een duidelijk antw. waarvoor mijn hartelijke dank, rest mij nog 1 vraag wat had mijn partner moeten bieden na 2 harten?
 
Antwoord Beheerder:

Ik weet niet welke conventies u speelt, maar 3 schoppen belooft kracht en een 5+ kaart. 3 harten (kleur van de tegenpartij) vraagt om een stop in harten om SA te spelen.


 


Succes!!

Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Manche gemist door verkeerde bieding.:

Vraag gesteld 30/6 Beantw. door Ron Jedema
      [Gesteld in Bridge]
2015-07-08 18:56:15
bruine sticker conventie
      [Gesteld in Bridge]
2016-01-13 10:27:26
Pre-emptive volgbod na openingsbod
      [Gesteld in Bridge]
2013-01-11 20:35:08
Vraag op volgbod wordt gecorrigeerd door partner
      [Gesteld in Bridge]
2014-02-14 12:04:46
Goedemorgen Als eerste bedankt
      [Gesteld in Bridge]
2012-05-06 09:48:59

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1165x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+