Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Vastgoed » Makelaars
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Makelaars en krijg online een antwoord van de specialist in Makelaars

Zelf een vraag over Makelaars? Klik hier.
Meer vragen over Makelaars.

Beheerder worden?

De rubriek Makelaars heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Makelaars Klik hier.

RSS over MakelaarsVragen over Makelaars via RSS. Klik hier.
RSS over Makelaars op jouw website?Vragen over Makelaars op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over MakelaarsVragen over Makelaars via E-mail. Klik hier.

Bank bepaalt ontbindende factoren koopcontract?

[Gesteld op: 16-05-2008]

Toelichting:
Ik wil een huis kopen van een eigenaar die failliet is, dus het huis is nu van de curator, een bank. De finale prijs die deze bank aanbiedt ligt lager dan de marktwaarde, maar dat komt vooral doordat het huis enorm veel achterstallig onderhoud heeft.
Nu willen wij als ontbindende factoren in het koopcontract opnemen: betonrot in de vloer, daar de kans groot is dat het corroderende, zeer schadelijke 'kwaaitaal' is gebruikt. Daarnaast willen we als voorbehoud een bouwvergunning voor een serre, daar het huis zo donker is. Volgens onze aankoopmakelaar wil de bank alleen als voorbehoud de financiering opnemen, omdat het huis zo'n koopje is. Ook dat valt wel tegen, want het woonoppervlak is 9 vierkante meter minder dan ons voorgeschoteld en tuin kadastraal veel kleiner dan de tuin die er nu is(kennelijk is er landjepik gepleegd op de omliggende gemeentegrond sinds bouwjaar huis (1976)). Take it fast or leave it, lijkt het devies, anders zet de curator de woning op de veiling. Onze aankoopmakelaar zegt dat we weinig kans hebben op onze voorwaarden en lijkt ook niet erg hard voor ons te lopen. Wat kunnen we doen? Andere aankoopmakelaar nemen? Zelf bouwkundig onderzoek doen, de curator op andere gedachten brengen? Hebben we rechten, behalve het recht om het huis niet te nemen? Kunnen we in het ergste geval het huis op de veiling kopen en daar de bouwkundige staat, zodra we die weten, melden? Kortom, wat is wijsheid??
Antwoord:
In principe moet je als koper alle voorwaarden zelf bevechten, al dan niet samen met de aankoop-makelaar. Je kan je niet beroepen op rechten die niet uitdrukkelijk overeen gekomen zijn. Aan de andere hand moet je altijd proberen te begrijpen welke belangen een verkoper heeft. De bank/curator wil zo snel mogelijk van het huis af voor een zo hoog mogelijke prijs. Zij weten dat de veiling voor een koper risico's met zich mee brengt, omdat je op een veiling geen voorbehouden kan maken. Hierdoor zal een koper meestal slechts een minimum prijs willen betalen, hetgeen voor de bank niet aantrekkelijk is, maar de bank heft dan wel een zekerheid. De bank zal vooruitlopend op een veiling graag met een serieuze gegadigde willen onderhandelen, omdat dan de prijs beter zal zijn. Maar als er door de gegadigde veel voorbehouden worden gemaakt dan is dat een onzekerheid voor de bank en de bank wil alleen maar snel een goede prijs. Dus in uw geval is het belangrijk dat u zo snel mogelijk gaat onderzoeken of er in dit huis sprake is van een 'verdachte' vloer. Meestal kan de gemeentelijke dienst bouwen en wonen duidelijkheid over geven, of anders zal een expert moeten worden ingeschakeld. Als de bank bereid is om een voorbehoud voor financiering te accepteren, dan heeft u voldoende tijd om het vloeren-probleem te onderzoeken. Mocht blijken dat de vloer vervangen moet worden dan kost dat zoveel geld dat u dit niet kan financieren en kunt u ontbinding inroepen. Om zekerheid te verkrijgen over een verbouwing is meestal een langdurige zaak, omdat de gemeente dat eerst goed moet onderzoeken, u moet er begrip voor hebben dat de bank daarop niet wil wachten. U kunt wel bij de gemeente vragen of zij vooraf kan aangeven of een door u gewenste verbouwing volgens het bestemmingsplan en bouwbesluit kans van slagen heeft, maar daar zal u het mee moeten doen.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Makelaars:
BedrijfsruimtenRecreatiewoningenWoningen


Gerelateerde vragen aan Bank bepaalt ontbindende factoren koopcontract?:

oom(vrijgezel)overleden. Huis verkocht aan kennis.
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-08-08 14:31:30
Hoe lang is een groninger akte geldig?
      [Gesteld in Makelaars]
2011-07-22 13:56:33
WAT IS VCS
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-10-11 23:00:27
Huidige stand van zaken ? Beste behandeling ?
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-09-16 13:01:27
koophuis, nog niet notaris, uit elkaar
      [Gesteld in Notaris-Gelderland]
2009-01-03 11:21:13

Gemiddelde score Makelaars: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+