Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Dood » Rouw
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rouw en krijg online een antwoord van de specialist in Rouw

Zelf een vraag over Rouw? Klik hier.
Meer vragen over Rouw.
De huidige beheerder van de rubriek Rouw:
Naam: Lian Brandsma
Bedrijf: Lian brandsma uitvaartzorg
Reactiesnelheid: 32 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Lian Brandsma vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RouwVragen over Rouw via RSS. Klik hier.
RSS over Rouw op jouw website?Vragen over Rouw op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RouwVragen over Rouw via E-mail. Klik hier.

over vrienschap na de dood van een dierbare

[Gesteld op: 15-05-2008]

Toelichting:
mijn zoontje is in juli 2005 verdronken 6jaar was hij samen met zijn vriendje .29 mei is zijn geboortedag de eerste keer ,stuurde mijn beste vriendin een sms en ook op de datum van overlijden 10 juli ik ben daar zo in teleur esteld geweest. en heb nu helemaal geen contact meer.maar dat geldt voor 80..% van vrnd en fam. ik raak hier door zo verbitterd. maar mag ik boos blijven op mijn vriendin we kennen elkaar al 30 jaar.i heb me er wel bij neergelegt ,maar begrijp het ook wel maar ook weer niet hoe kan ik hier het beste mee om gaan ik wil verder zonder aan dit steeds te denken want over sonny wil ik graag denken en voelen in alle waardigheid. maar niet meer op mensen met een bepaalde boosheid. ik dan he ik ben boos. en verdrietig en dat ben ik al over de dood van sonny. dank u voor uw aan dacht bep vonk
Antwoord:

Om als ouder een kind te moeten verliezen is iets werkelijk iets verschrikkelijks. Dat dit de nodige pijn en verdriet met zich meeneemt is ook normaal. Voor de nabestaande lijkt de wereld een periode helemaal stil te staan. Deze begrijpen meestal niet waarom het leven gewoon doorgaat en hoe iedereen vrolijk kan zijn en gewoon door kan gaan met leven. En ook dat is niet vreemd. Het zijn normale gevoelens die naar boven komen en horen ook een beetje bij het rouwproces. Maar voor mensen die niet in dat proces zitten gaat de wereld gewoon door. Natuurlijk leven zij met u mee en begrijpen zij dat u het moeilijk heeft. Maar ik denk dat het onredelijk is van hen te verwachten dat zij weten op welke dagen u het het moeilijkste heeft. Wellicht wilde uw vriendin juist proberen om u even aan iets anders te laten denken. Dat is niet uit onbeleefdheid, maar ik denk vooral om u juist op die manier te steunen.

Op dit moment draagt u een enorme last met zich mee. U gaat er helemaal gebukt onder. De bitterheid maakt heel uw leven kapot en verwoest alle relaties die ooit zo kostbaar voor u waren. U zult hierin een keuze moeten gaan maken wanneer u hiervan af wilt. Er zijn twee keuzes. Wordt u er bitter van of beter? Dat is een keuze die u met uw wil kunt maken. U kunt ervoor kiezen die bitterheid achter u te laten en deze af te wijzen. Juist in deze zo moeilijke periode in uw leven, heeft u uw vrienden het hardste nodig! En juist in deze periode wijst u hen de deur. Ik ben er van overtuigd dat zij allen begrip hebben voor uw gevoelens en heel graag met u mee willen leven en er voor u willen zijn. Dit zijn het soort mensen waar u het beste heel zuinig op kan zijn, want zoveel mensen zijn er niet die dit doen. U kunt beslissen met uw wil of u uit deze bitterheid komt of erin doorgaat.

De pijn rondom het overlijden van uw zoontje is heel begrijpelijk. Voor een ouder is het enorm zwaar om dit feit te moeten accepteren. Juist om die reden is het zo enorm belangrijk dat u ook uw emoties de vrijheid gunt en deze naar buiten laat komen. Schaam u vooral niet om te huilen, dit hoort erbij! Het is manier waarop uw pijn eruit kan komen en genezing kan gaan plaatsvinden. Stop uw gevoelens niet weg en reageer het alstublieft niet af op andere mensen. Uw zoontje is overleden en u mag hier verdriet over hebben. Daarnaast heeft u ook mensen nodig waarmee u uw gevoelens kunt delen. Het uitten van uw emoties en het delen van uw gevoelens zijn de twee belangrijkste sleutels om door dit moeilijke rouwproces heen te komen.

Ik weet dat het erg moeilijk kan zijn, maar wanneer u de keuze maakt de bitterheid achter u te laten zal uw hele leven gaan veranderen en zal de zon uiteindelijk weer gaan schijnen. Ik wens u heel veel sterkte.

Met vriendelijke groet,
Robin Ben Jaweh
pastoraat@jaweh.com

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan over vrienschap na de dood van een dierbare:

leven na de dood
      [Gesteld in Leven na de dood]
2009-11-08 16:11:51
met johannes byna doods ervaring
      [Gesteld in Bijna Doodervaringen]
2010-01-16 09:48:49
mag je dit een peuter aandoen?
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2010-07-12 15:44:23
Verwerking overleden grootmoeder?
      [Gesteld in Dood]
2012-03-06 11:15:32
Hoe ziet het eruit voor dieren?
      [Gesteld in Leven na de dood]
2009-04-06 09:14:47

Gemiddelde score Rouw: 8.1 (74x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+