Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Tandheelkunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Tandheelkunde en krijg online een antwoord van de specialist in Tandheelkunde

Zelf een vraag over Tandheelkunde? Klik hier.
Meer vragen over Tandheelkunde.
De huidige beheerder van de rubriek Tandheelkunde:
Naam: Toors
Bedrijf: Toors dental expertise (tde)
Reactiesnelheid: 48 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Toors vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over TandheelkundeVragen over Tandheelkunde via RSS. Klik hier.
RSS over Tandheelkunde op jouw website?Vragen over Tandheelkunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TandheelkundeVragen over Tandheelkunde via E-mail. Klik hier.

Rotte kiezen onder nieuw te plaatsen kronen.

[Gesteld op: 19-10-2014]

Toelichting:
Lieve mensen, wat ben ik blij u gevonden te hebben.
Wil best voor uw antwoord betalen hoor. Het volgende: in mijn bovenkaak zijn kort geleden alle tanden en kiezen afgeslepen. DOEL: overal KRONEN.
Ik heb nu een prothese. Eind deze week worden alle kronen geplaatst. Dat zou al eerder gebeuren doch de kronen die gemaakt waren waren niet conform afspraak. Dat even terzijde. Maar voor NU:
in mijn oude, bestaande gebit (ik ben van 1953) waren links en rechts boven kiezen aan het rotten. Deze zijn ook afgeslepen. Doch de vorige keer toen de prothese eraf ging en ik mee mocht kijken in een spiegel ZAG ik dat beide rotte stukjes van de afgslepen kiezen er nog zaten. Nu pas realiseer ik me, DOORDAT IK EEN MONDDOUCHE HEB en mijn mond uitspoel in de ochtend dat er vanonder de prothese een ROTTE vieze geur komt. Net zoals destijds toen de rottende kiezen er nog zaten.
MIJN VRAAG: DIT KAN TOCH NIET? Help!! Mijn tandarts heeft hier niets over gezegd, maar voordat ik hem hierover aan ga spreken: KUNNEN KRONEN OVER ROTTENDE KIEZEN HEEN?
Dat kan toch niet, ik maak me echt zorgen omdat een van de redenen om mijn gebit totaal te laten renoveren was mijn gezondheid.
Het is toch zeer slecht voor je gezondheid dat het rotten onder de te plaatsen kronen gewoon DOORGAAT? Heeft die tandarts een fout gemaakt? Het voor mij verzwegen? Wat moet ik doen?
Nogmaals, wil best voor uw advies en antwoorden betalen.
Antwoord:

Geachte vragensteller, deze rubriek is gratis ! Mijn bijdrage is puur liefhebberij en geboren uit nieuwsgierigheid wat er zoal onder de mensen voor vragen en problemen met het gebit bestaat !


Nu terzake : allereerst een waarschuwing dat u goed begrijpt dat mijn advies beperkte waarde heeft, aangezien uw informatie die van een leek is en ik uw mond nooit heb gezien, voor, noch na de behandeling.


U heeft mij niet verteld of u bijgaande vragen ook aan uw behandelend tandarts stelde. En zo ja, wat zijn antwoorden waren; zo nee waarom niet ?


Ik hoop dat u iets heeft aan de volgende opmerkingen :  1. voordat een kies, of tand kan worden gekroond moet ALLE cariës zijn verwijderd !

  2. Blijft er na het schoonboren te weinig kies over om te kronen dan moet deze worden opgebouwd, bijvoorbeeld met een composietmateriaal, of een glas-ionomeer cement.

  3. Pas na het schoonboren en opbouwen wordt de kies geprepareerd, dat wil zeggen taps, konisch afgeslepen zodat er een kroon op kan.

  4. Voor het opbouwen van een sterk aangetaste kies kan het nodig zijn de opbouw in het wortelkanaal te verankeren (met een schroef, of stift). Dat brengt veel extra kosten met zich mee, want dan moet de betreffende tand (of kies) eerst een wortelkanaalbehandeling ondergaan (zenuw-/kanaalbehandeling, ook wel Pulpabehandeling, of Endondontische behandeling genoemd).

  5. Verkleurd (maar hard en niet aangetast ! ) tandbeen mag blijven zitten. Dat is te controleren met behulp van de sonde ( het 'gebogen prikkertje') en bij twijfel met een rode kleurstof, CARIËSDETECTOR die aangetast, carieus tandbeen rood kleurt.

  6. De vieze geur kan, maar hoeft niet het gevolg te zijn van cariës (rot tandbeen), maar kan ook het resultaat zijn van voedselresten die zijn blijven hangen onder de tijdelijke prothese.


Tenslotte zou ik uw vragen gewoon aan uw eigen tandarts stellen en bij twijfel aan zijn antwoord het plaatsen van de kronen uitstellen ! Een beetje moed is daarvoor misschien nodig, dus neem uw bijdehandte zwager maar mee.


Stel eventueel uw afspraak voor het plaatsen uit en ga voor een tweede mening, of onafhankelijk advies naar een andere tandarts , of naar een universiteitskliniek. Als de kronen er eenmaal in zitten is het te laat !


O ja, als u dan toch voor een 2e mening gaat vraag dan gelijk of de toestand van het omringende tandvlees het plaatsen van kronen rechtvaardigt.


Voor een tweede mening zal men u wel een consult in rekening brengen ! Dat is beter dan achteraf, soms na jaren voor grote problemen komen te staan.


 


vergeet u niet mijn antwoord een cijfer te geven.

Beantwoord door:
Toors
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Tandheelkunde:
KaakchirurgieMondhygieneTandarts


Gerelateerde vragen aan Rotte kiezen onder nieuw te plaatsen kronen. :

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Tandheelkunde: 8.9 (362x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+