Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-Zuid HollandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-Zuid HollandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Heeft mijn dochter recht op ontslagvergoeding?

[Gesteld op: 14-10-2014]

Toelichting:
Zij werkte van 1990 tot 2010 op een kantoor als secretaresse, daarna zijn 2 medewerkers (waarvoor zij ook regelmatig werkte) afgescheiden en voor zich zelf begonnen. Mijn dochter is toen met hun meegegaan met de zelfde functie en salaris. Helaas hebben deze zomer deze 2 medewerkers/werkgevers ruzie met elkaar gekregen waardoor ze besloten om hun samenwerking én dus het arbeidscontract van mijn dochter te beeindigen per 31-12-2014. Mij dochter komt dus op straat te staan en ondanks haar sollicitatiepogingen en bewezen kwaliteiten heeft ze nog geen andere baan. En nu dus het echte probleem: volgens haar werkgever heeft ze géén recht op een ontslagvergoeding! En dat kan volgens mij niet kloppen. Wat is uw mening hierover?
Antwoord:

Beste vraagsteller,

Dat hangt ervan af.

De werkgever kan het dienstverband alleen beëindigen als hij een ontslagvergunning van het UWV verkrijgt (dan is er in principe geen recht op enige vergoeding, tenzij sprake is van een zogenaamd kennelijk onredelijk ontslag; en daar lijkt het hier op).


Ook kan hij naar de kantonrechter en dan kan er eventueel sprake zijn van een ontslagvergoeding. Of die wegen slagen is de vraag. Een werkgever moet goede en bewijsbare redenen hebben voor een ontslag.


Een derde manier is een beëindiging met wederzijds goedvinden waarbij in principe ook ruimte is voor een vergoeding. Vaak wordt qua vergoeding aansluiting gezocht bij de zogenaamde kantonrechtersformule (veel factoren zijn daarop van invloed zoals leeftijd, dienstjaren, huidige salaris, positie op de arbeidsmarkt etc.).


Uw dochter moet in ieder geval nergens zo maar mee akkoord gaan en kan beter een jurist ontslagrecht inschakelen. Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht en ontslagrecht en help hier graag bij. Neem gerust even vrijblijvend contact met me op voor overleg.

Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Heeft mijn dochter recht op ontslagvergoeding? :

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland: 9.1 (20x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+