Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Trauma » Traumaverwerking
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Traumaverwerking en krijg online een antwoord van de specialist in Traumaverwerking

Zelf een vraag over Traumaverwerking? Klik hier.
Meer vragen over Traumaverwerking.
De huidige beheerder van de rubriek Traumaverwerking:
Naam: Ik wil geen adviseur meer zijn
Bedrijf: Nog geen bedrijf
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Ik wil geen adviseur meer zijn vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over TraumaverwerkingVragen over Traumaverwerking via RSS. Klik hier.
RSS over Traumaverwerking op jouw website?Vragen over Traumaverwerking op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TraumaverwerkingVragen over Traumaverwerking via E-mail. Klik hier.

Wat kan ik doen voor mezelf na relatiebreuk?

[Gesteld op: 12-10-2014]

Toelichting:
Mijn ex heeft besloten om een punt achter de relatie te zetten. We hebben sinds februari dit jaar een koopwoning en ik blijf hier ook woning omdat ik het financieel kan dragen.
Van mijn kant zat relatie goed en was gelukkig, mijn ex ervaart het anders en heeft nu zijn heil gezocht bij een ander. Dat doet me heel veel pijn, heb nog relatietherapie voorgesteld. Dat werd van de hand gewezen, niet eens geprobeerd. Ja we hebben een gesprek gehad bij praktijkondersteuner van huisarts, dat heeft mij totaal niet verder geholpen. Mede omdat ex ook tegen die man heeft gezegd dat hij van ander houdt. Ik had toen echt zoiets van waarom zit je dan hier. Waarom ben ik niet goed genoeg?
Vorig jaar is hij erg ziek geweest, heb mijn best gedaan om voor hem te zorgen. Nu is hij geopereerd en genezen, en nu wordt ik gewoon aan de kant gezet.

Straks gaat zijn inboedel het huis uit, 3 maanden lang gebeurd er niets en nu ineens op stel en sprong. Ik had mijn ouders erbij willen hebben, die zijn net op vakantie. Nu komen mijn broertje en zijn vriendin om mij op dat moment bij te staan, als bescherming voor mezelf. Want mijn gevoelens zijn er nog wel voor mijn ex, veel pijn en tranen. Veel woede aanvallen, omdat ik het niet kan begrijpen.

3 maand geleden is het uitgegaan, al die tijd is hij in de woning gebleven, terwijl ik er ook was. In die periode heeft hij geen spullen ingepakt, maar wel geprobeerd zichzelf wat aan te doen. Politie is 3x geweest, een maal omdat hij in verwarde toestand met scherp mes was weggefietst, eenmaal omdat hij dreigde met geweld en de derde maal was omdat mijn ouders het idee hadden van dreigende situatie.

Ik maak lange werkdagen, maar nu zijn inboedel weg gaat, komt de genadeklap. Wat kan ik doen zodat in elk geval mijn werk er niet onder gaat lijden? Wat kan ik doen om er vrede mee te krijgen?
Antwoord:

Beste vragensteller,


Wat naar dat je dit hebt meegemaakt en hier nu doorheen moet! Zoiets als dit is heel erg heftig en een groot verlies. De woede (aanvallen) die je beschrijft zijn in dit geval een normale reactie op een abnormale gebeurtenis. Als je zoiets traumatisch meemaakt, ga je door een aantal verschillende fasen van verwerking heen. Dit heeft tijd nodig. Die tijd moet je denk ik jezelf ook gunnen. De wond die nu nog zo vers is moet helen. Hoe lang dit duurt is bij ieder mens verschillend. Ook is het per persoon verschillend of zij hier zelf doorheen kunnen gaan, of dat zij dit met hulp van anderen doen. Denk maar aan iemand die bijvoorbeeld een dierbare heeft verloren door bijv. een sterfgeval; de ene persoon verwerkt dit in een langer tijdsbestek dan de ander, en ieder doet dit op zijn of haar eigen manier. Als dit betekent dat je soms even niet in staat bent om te werken dan is dit iets wat je moet accepteren. Je hebt er namelijk niets aan als je op je tandvlees gaat lopen en over een paar maanden alsnog in een burn-out terecht komt.
En de ene dag is de andere niet, dus als het gaat is het ook goed om te gaan werken. Zoveel mogelijk je normale ritme proberen te behouden is op zich goed, behalve als het echt niet gaat.


Het is goed dat je steun uit je omgeving krijgt (wat je ook beschreef.) Dat is heel belangrijk. Echter, het is ook van belang dat jij zelf bepaalt welke steun je nodig hebt en welke niet. Soms kunnen mensen goedbedoeld ook van alles ‘’op je willen leggen’’ waar je wellicht (helemaal) niet aan toe bent. Grenzen aangeven is dan belangrijk.


Gesprekken met een hulpverlener(bijv. een maatschappelijk werker of psycholoog) kunnen ook heel helpend en helend zijn. Dat er iemand naast je staat die je door de eerste moeilijke tijd heen helpt. Waar je steun aan hebt, die je “erdoorheen’’  kan helpen. Als je daar zelf aan toe bent natuurlijk. Want ook dat is niet iets wat je moet doen “omdat een ander het zegt.”

Wat ik me nog afvroeg, heeft de politie je Slachtofferhulp aangeboden? Dat is namelijk een goede hulpverleningsinstantie waar ik zelf goede ervaringen mee heb, de hulp is gratis.


Hopelijk heb je iets aan deze adviezen.


Ik wens je heel veel sterkte. En mocht je nog meer vragen hebben, stel ze gerust.

met vriendelijke groet,


Esther Prijs

 
Reactie vraagsteller:
Hallo Esther,

Nee ik heb geen slachtofferhulp gekregen en ook geen andere tips, Ja mocht geen contact met mijn ex meer hebben, maar dat maakt het voor mij alleen maar moeilijker, heb dus wel contact.

Op moment ben ik redelijk rustig, maar ik merk wel dat die klap me echt gaat raken.

Bewust blijft een deel van wat hij betaald heeft in de woning, deels omdat het anders wel heel erg leeg zou zijn en deels als compensatie, daar uitkopen geen optie is. Hier heb ik wel vrede mee, is in goed overleg gegaan.

Heb vooral moeite dat het zo stuk is gelopen (in zijn woorden uit elkaar gegroeid), terwijl het van mijn kant echt goed zat.
 
Antwoord Beheerder:

Beste vragensteller,

Excuus voor de late reactie.
Als je wilt kun je altijd nog Slachtofferhulp aanvragen. Je kunt hiervoor kijken op www.slachtofferhulpnederland.nl. Je hoeft hiervoor geen doorverwijzing van politie of huisarts te hebben; je mag ook jezelf aanmelden.

Heel veel sterkte! 

mvg, Esther.


 

Beantwoord door:
Ik wil geen adviseur meer zijn
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat kan ik doen voor mezelf na relatiebreuk?:

remmingen
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2010-02-14 21:05:42
Het even niet meer weten..
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2009-11-01 19:36:16
Waarom lukt het me niet iets op te bouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2010-03-14 16:27:10
Wat kan ik het beste doen?
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2011-08-18 20:39:58
hoe zag mijn meest recente vorige leven eruit
      [Gesteld in Vorige Levens]
2013-09-10 21:33:56

Gemiddelde score Traumaverwerking: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+