Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Zuid Holland

Zelf een vraag over Hypotheken-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Zuid Holland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

zie toelichting

[Gesteld op: 02-10-2014]

Toelichting:
Beste heer Grijm,

Ik zit met een interessante kwestie die ik liever niet met de bank zelf wil bespreken (om geen slapende honden wakker te maken): mijn ouders zijn nu 63 jaar oud. Ze hebben sinds 2005 een aflossingsvrije hypotheek bij de Rabobank met als looptijd 'in beginsel onbepaald', waarvan de vaste rente van 4,3% afloopt in 2016. Het beleggingsmaatwerkplan van Avero Achmea, voorheen Royal Sun&Alliance (loopt sinds 2000) en de aparte beleggingsrekening bij NN, voorheen Westland Utrecht (loopt ook sinds 2000) die ervoor moesten zorgen dat de hypotheek over een paar jaar bij pensionering grotendeels konden worden afgelost, is vrijwel niets waard (mede door hefboomeffect van overlijdensrisicoverzekering). Echter, deze beleggingen en verzekering gelden niet als onderpand, waarschijnlijk omdat de executiewaarde van de woning (275K) net iets hoger is dan de hypotheek (263K).

Afgezien van het feit dat mijn ouders zich heel gauw moeten aansluiten bij een woekerpolis vereniging, ben ik heel benieuwd hoe dit verder gaat lopen.

Ik zie in de originele offerte van Rabobank een tabel die doorloopt tot 2034. Als ze dan nog leven, zijn mijn ouders 83 jaar. De vraag is: wanneer kan en gaat de Rabobank haar geld opeisen? Ik kan mij niet voorstellen dat de bank vrolijk gaat wachten totdat mijn ouders overlijden (als ze tot dan toe tenminste de rente kunnen betalen van hun pensioen, want vanaf 2030 krijgen ze na 30 jaar ook geen renteaftrek meer) en dan zelf het huis gaat verkopen. Of gaat Rabobank op een gegeven moment torenhoge rentes vragen zodat ze wel moeten verkopen?

Heeft u hier toevallig ervaring mee?
Antwoord:

Goedemiddag,


Er is in de basis geen eindleeftijd verbonden aan het recht tot het afsluiten (of reeds hebben) van een hypotheeklening. Ook mensen van 70 jaar of ouder kunnen wat dat betreft dus nog steeds een woning kopen.


Rabobank gaat hun geld dus niet opeisen, in elk geval niet op basis van de leeftijd van uw ouders. Waar u wel rekening mee moet houden zijn een tweetal datums; het einde van de rentevastperiode en de einddatum van de hypothecaire lening.


Op het moment dat de rentevastperiode is verstreken zal Rabobank een nieuwe aanbieding doen op basis van de dan geldende tarieven voor vergelijkbare hypotheken. Dit zou een rente kunnen zijn die hoger is dan de rente die zij nu betalen. Ook zouden ze een 'risico-opslag' in de nieuwe rente kunnen verwerken, als zij van mening zijn dat zij met deze hypotheek een grotere kans lopen op een restschuld o.i.d.


Aan het einde van de looptijd van de lening (2034, of wellicht later als er echt voor onbepaalde tijd is afgesloten), zal Rabobank de schuld terugbetaald willen hebben. Als ervoor gekozen wordt om de looptijd te verlengen, dan zal opnieuw bekeken worden of dit op basis van het inkomen op dat moment betaalbaar is. Is dit niet het geval, zal de woning verkocht moeten worden.


Conclusie: er is geen nood aan de man op dit moment. U zou dit soort vragen prima bij Rabobank zelf kunnen stellen; zij zijn geen slapende hond in deze en zullen meer dan bereid zijn om met uw ouders mee te denken.


Met vriendelijke groet,


Mark Maris, PlusPlanner


www.plusplanner.nl / 030-6062181

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gemiddelde score Hypotheken-Zuid Holland: 9.4 (95x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+