Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Vastgoed » Vastgoedverhuur
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vastgoedverhuur en krijg online een antwoord van de specialist in Vastgoedverhuur

Zelf een vraag over Vastgoedverhuur? Klik hier.
Meer vragen over Vastgoedverhuur.
De huidige beheerder van de rubriek Vastgoedverhuur:
Naam: Han van Wieringen
Bedrijf: Beadcom
Reactiesnelheid: uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Han van Wieringen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VastgoedverhuurVragen over Vastgoedverhuur via RSS. Klik hier.
RSS over Vastgoedverhuur op jouw website?Vragen over Vastgoedverhuur op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VastgoedverhuurVragen over Vastgoedverhuur via E-mail. Klik hier.

Mag een Winkel woonpand worden onderverhuurd?

[Gesteld op: 08-09-2014]

Toelichting:
Wij bezitten een Winkel-woonpand waar een shoarmazaak in zit. De huidige huurder woont boven de zaak. Nu wil de huidige huurder het volledige pand (dus winkel en woongedeelte) gaan onderverhuren. De huidige huurder wil dus de zaak uitbesteden en ook ergens anders gaan wonen. Is het verstandig om hiermee akkoord te gaan als verhuurder en mag dit wettelijk?
Antwoord:

Als u toestemming geeft, mag het. Pakt u nog even uw huurovereenkomst erbij en kijk wat daar in staat. Ik verwacht dat er een artikel in staat dat onderhuur niet mogelijk is, tenzij verhuurder toestemming geeft. Als het goed is, heeft u een gemengde huurovereenkomst: woon/winkelruimte


 ik ben niet helemaal thuis in gemengde huurovereenkomsten maar het lijkt mij dat er geen verwarring mag ontstaan over de huurregimes van de bedrijfsruimte en de woonruimte. Kortom, de afspraken die u heeft gemaakt over het gebruik van beide delen (wonen en werken) moeten ook gelden voor de onderhuurder. ik kan obv uw informatie niet lezen of de woonruimte zelfstandig is of ten dienste staat aan de winkel. Als de woning ten dienste staat van de winkel, moet ook de onderhuurder dit weten, niet dat deze denkt dat hij zelfstandige woonruimte huurt, want hiervoor geldt een ander huurregime (huurder heeft sterk huurrecht in dit geval). En dat kan u later problemen geven dat u de onderhuurder niet uit de woning krijgt.


ik ben zelf nooit zo'n voorstander van onderhuur, want je moet heel goede afspraken maken. Blijft de huurder verantwoordelijk voor de betaling van huurpenningen, onderhoud en alle andere verplichtingen, blijft deze aanspreekpunt voor u? U moet dus goed beoordelen wie de onderhuurder is en of de huidige huurder deze verantwoordelijkheid als huurder wel op zich blijft nemen. Belangrijk is dat u voorwaarden stelt aan de bestemming van het gehuurde, blijft het shoarmazaak? Of komt er een zaak waar u niet op zit te wachten? En, gaat de onderhuurder in de woning wonen? Weet u dat zeker? U wilt niet dat de ruimte geëxploiteerd wordt. De onderhuurder moet goed op de hoogte worden gebracht van de looptijd van de huurovereenkomst. U moet voorkomen dat u bij einde contract, en u wil het aan een ander verhuren of zelf gebruiken, u niet in problemen komt met de onderhuurder.


Maar er is ook een andere kant. Onderhuur is  in principe niet ongebruikelijk. wat is de reden van onderhuur? Als huidige huurder de huurpenningen niet meer kan opbrengen, kan onderhuur een oplossing bieden voor beide partijen: de huurder kan aan zijn verplichtingen voldoen en u krijgt uw inkomsten. de beweegreden achter deze vraag biedt daarom wellicht uw antwoord.


kortgezegd, als u toestemming wilt verlenen, dient u de huurder schriftelijk toestemming te geven hiervoor met de door u vastgestelde voorwaarden. deze voorwaarden kunt u ook nog aan de onderhuurder doorgeven maar de huurder is partij voor u, dus voorkom dat u uitsluitend een 1 op 1 relatie krijgt met de onderhuurder.


tot slot, de huurder heeft u benaderd en wil iets van u. Er is een mogelijkheid om de huurovereenkomst open te breken en bepaalde gemaakte afspraken waar u niet blij mee bent, te herzien. Bijvoorbeeld huurprijs herzien, huurprijswijzigingsafspraken herzien, etc. Dit is wellicht niet heel netjes als verhuurder, maar wel een mogelijkheid mocht u tegen ontevredenheden aanlopen.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Vastgoedverhuur:
HuizenStudentenkamersVakantiewoningen


Gerelateerde vragen aan Mag een Winkel woonpand worden onderverhuurd?:

info over winkelsystemen, zoals HEMA,
      [Gesteld in Winkelsystemen]
2007-04-19 14:38:02
ik wil graag een tweedehandse winkel starten.
      [Gesteld in Detailhandel]
2008-04-26 21:47:56
wat zijn mijn rechten als onderhuurder?
      [Gesteld in Vastgoed]
2009-10-21 22:41:08
mag partij een beleid voeren op religieuze gronden
      [Gesteld in Politiek]
2010-02-26 02:06:32
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Vastgoedverhuur: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+