Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Ondernemers Advocaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ondernemers advocaat en krijg online een antwoord van de specialist in Ondernemers advocaat

Zelf een vraag over Ondernemers advocaat? Klik hier.
Meer vragen over Ondernemers advocaat.

Beheerder worden?

De rubriek Ondernemers advocaat heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Ondernemers advocaat Klik hier.

RSS over Ondernemers advocaatVragen over Ondernemers advocaat via RSS. Klik hier.
RSS over Ondernemers advocaat op jouw website?Vragen over Ondernemers advocaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Ondernemers advocaatVragen over Ondernemers advocaat via E-mail. Klik hier.

Wat kan ik nu?

[Gesteld op: 27-08-2014]

Toelichting:
4 jaar geleden heb ik een onderneming overgenomen. Naar verloop van tijd klopten er veel feiten niet. Dit is allemaal uitgezocht. Inmiddels was ik toen in de grote financiele problemen gekomen. 1 jaar geleden is de koop nietig verklaard. Echter kon mijn advocaat niet ivm geen geld om hem te betalen. Ik heb overal aangeklopt. Het stomme is dat het civiel rechtelijk iets is. Wanneer we verder kunnen, kunnen we daadwerkelijk ook aantonen dat het strafrechtelijk is. Nou heeft de tegenpartij waar ik de nietigverklaring het leven in geroepen heb, mijn faillissement aan gevraagd. Terwijl de koopovereenkomst op basis van dwaling en bedrog nietig is verklaard. Ik sta met mijn handen in het haar wat kan ik nu doen?
Antwoord:

Door wie de de overname overeenkomst nietig verklaard? Is er een gerechtelijke uitspraak? Uit uw vraagstelling leid ik af dat dit niet het geval is. Een overeenkomst kan overigens wegens dwaling of bedrog niet niet worden verklaard, doch slechts worden vernietigd. Indien u de overeenkomst hebt vernietigd en uw wederpartij is het daar niet mee eens dan hebt u een gerechtelijke uitspraak nodig.  


U kunt maar één ding doen en dat is een advocaat inschakelen, met hem naar de rechtszitting gaan waar het faillissementsverzoekschrift wordt behandeld en daar verweer gaan voeren.  

 
Reactie vraagsteller:
De nietigverklaring is door mijn advocaat nietig verklaard. Ik moest toen zowel zakelijk als prive binnen 2 weken verhuizen. Dit is toen allemaal gelukt. Ik kon echter toen niet verder procederen omdat ik de financiŰn niet had om een advocaat te kunnen betalen. Inmiddels zijn we nu 14 maanden verder na de nietig verklaring van de advocaat. De tegenpartij heeft nooit van zich laten horen tot dusver. Ik heb sowieso 5 feiten die schriftelijk met bewijsstukken kunnen aangetoond worden dat zij zich niet aan de koopovereenkomst hebben gehouden. Dit mbt tot concurrentiebeding, investeringen in het bedrijf dag voor de overname. Het achterhouden van cijfers. Er is een prognosebalans opgemaakt van het laatste jaar met de informatie die zij hadden gegeven. Echter blijkt dat de omzet laatste jaar voor de overname 60% minder was. Tot dusver weigeren ze die nog af te geven. Ze hebben toch een mededelingsplicht? Dit is ook allemaal gebeurd op verzoeken van de advocaat. Dat is ook 1 van de redenen dat het op basis van dwaling en bedrog nietig is verklaard. Natuurlijk ook alle anderen feiten. Zoals huurachterstand, concurrentiebeding, verzekeringsfraude, investeringen etc etc. We gaan ook verweer voeren. Dat sowieso. Overal waar ik kom ik, belasting dienst, politie, fraudehelpdesk, slachofferhulp etc. Die hebben ook alles ingekeken en melden dat het allemaal niet door de beugel kan. Maar omdat het civiel is kon ik door de financien geen kant op. Zal een rechter dit goed gaan bekijken?
 
Antwoord Beheerder:

HEt lijkt mij een zeer complexe zaak. U kunt niet zonder advocaat. Aan de nietigverklaring van uw advocaat heeft u niets tenzij de nietigheidsverklaring door de wederpartij is erkend. U kunt niets aanders doen dan middels een advocaat de kwestie aan de burgerlijke rechter voorleggen. Aan uw financiële situatie kan ik niets doen. Een advocaat zal naar ik aanneem pas na betaling van een voorschot bereid zijn werkzaamheden voor u te verrichten.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gemiddelde score Ondernemers advocaat: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+