Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

Mijn werkgever heeft mijn loonbetaling stopgezet.

[Gesteld op: 30-07-2014]

Toelichting:
Op 2 juli heeft mijn werkgever mij gemeld dat mijn loonbetaling per 5 juni is stopgezet omdat ik bij de sollicitatie niet gemeld had dat ik apneu heb. Dit onder verwijzing naar artikel 7:629 lid 3a BW.
IK heb echter wel gemeld dat ik apneu heb maar daar werd toen heel luchtig over gedaan. Ik moet ook wel toegeven dat ik toen niet wist dat als je erge apneu hebt dit onder de bewustzijnsstoornissen valt en je dan geen auto mag rijden. Dit wist mijn werkgever trouwens ook niet.
Ik had ook het idee dat de klachten onder controle waren met de toen gekozen behandeling. Later bleek na een slaaponderzoek dat de klachten niet verminder maar verergerd waren. Hierop heb ik dit aan mijn werkgever gemeld, met een pagina van de apneu vereniging waarin stond dat dit onder de bewustzijnsstoornissen valt.
De volgende dag wilde men mijn contract ontbinden. Hier kon ik uiteraard niet zonder meer met akkoord gaan. Mijn voorstel was om het contract te ontbinden en dat ik een nieuw contract zou krijgen zodra ik kon aantonen dat mijn apneu onder controle is. Dit alles zou dan ook in de ontbinding komen te staan. Hier is men niet mee akkoord gegaan, terwijl men in eerste instantie mij dit wel heeft aangeboden.
Wat kan ik nu doen om mijn loonbetaling (ziektegeld) weer te ontvangen?
Antwoord:

Geachte vraagsteller,


U kunt bij uw werkgever het loon en tewerkstelling vorderen door middel van een aangetekende brief. Gezien de situatie raad ik echter aan om hierbij een jurist, bijv. mij, in te schakelen. Het gaat namelijk niet om een "simpele" vordering. De werkgever zal er waarschijnlijk ook niet aan willen voldoen en dan is een procedure nodig.


Arbeidsrecht is mijn specialisatie en ik help u hier graag bij. Neem gerust vrijblijvend contact met me op. Zie www.uwjurist.nl voor telefoonnummer enz.


Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.


 


 

 
Reactie vraagsteller:
Onderstaand de reactie van mijn rechtsbijstandverzekering, die geheel afwijkt van uw mening en die van anderen:

"Ik zal u nogmaals uitleggen waarom ik van mening ben dat het vorderen van loondoorbetaling tijdens ziekte ex artikel 7:629 lid 1 BW in uw geval geen zin heeft. In beginsel heeft u gelijk.
Normaliter heeft een werknemer recht op loondoorbetaling tijdens ziekte. Echter in uw geval doet zich de bijzonderheid van artikel 7:629 lid 3 sub BW zich voor. Tijdens uw medische aanstellingskeuring had u aan de keuringsarts aan moeten geven dat u last heeft van slaapapneu. Dit heeft u, zoals telefonisch besproken, nagelaten. U wist of behoorde te weten dat u een mededelingsplicht had jegens de keuringsarts, aangezien uw apneu u ongeschikt maakt voor een functie als taxichauffeur. U gaf aan uw apneu ook nimmer op uw sollicitatieformulier aan te hebben gegeven.
U stelt dat u uw werkgever tijdens het eerste sollicitatiegesprek op de hoogte heeft gesteld van uw aandoening. Tijdens dit gesprek zou de heer L. Brock aanwezig zijn geweest. Echter gaf u aan dat heer Brock u heeft laten weten zich niet te kunnen herinneren dat er over uw apneu gesproken is. Dit geeft onvoldoende bewijs dat uw werkgever al bij het aangaan van het dienstverband op de hoogte was van uw apneu.
Enkele maanden later, op 26 mei 2014, heeft u uw werkgever op de hoogte gebracht van een ziekenhuisbezoek wegens een slaaponderzoek. Ook hierin noemt u nimmer dat het in casu gaat om apneu. Wellicht dat u daarom een neutrale reactie van uw werkgever ontvangt waarin deze aangeeft dat het geen probleem is zolang het niet te heftig is.
Dat het om apneu gaat wordt door u pas kenbaar gemaakt in uw mail van 3 juni jl.. Mijns inziens had u ook hier eerder dan wel duidelijker kenbaar dienen te maken aan uw werkgever dat het om een ernstig probleem ging.
Daar u herhaaldelijk niet aangegeven heeft noch bij uw werkgever noch bij de keuringsarts dat u last heeft van apneu, hetgeen u wellicht ongeschikt zou maken als taxichauffeur, ben ik van mening dat uw werkgever rechtsgeldig de loondoorbetaling gestaakt heeft.

Op grond van bovenstaande kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat de door u gemelde zaak niet haalbaar is.
Om een second opnion te kunnen laten verrichten wil ik u vragen om binnen 14 dagen mij uw zienswijze schriftelijk of per mail toe te zenden waarin u uiteenzet waarom u van mening bent dat u recht heeft op loondoorbetaling tijdens ziekte.

In afwachting van uw reactie."

Wat is uw mening heb ik recht op een second opinion?
 
Antwoord Beheerder:

Geachte vraagsteller,


U hebt recht op een second opinion, deze kost u niets (de verzekeraar betaalt) en u wordt er nooit slechter van, hooguit beter. Ik voer deze graag voor u uit. U kunt uw verzekeraar uw keuze voor mij aangeven waarna zij contact met me opnemen. Uiteraard kunt u ook eerst even met mij bellen.
Arbeidsrecht is mijn specialisatie en ik help u hier graag bij. Zie www.uwjurist.nl voor telefoonnummer enz.


Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mijn werkgever heeft mijn loonbetaling stopgezet.:

wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
uitbetalen verlofdagen ná einde contract:
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-11-20 12:42:52
verdelen contracturen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-04 22:54:11
ziekmelding verstandig?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-04-10 13:50:36

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant: 8.6 (9x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+