Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Loopbaan » Režntegratie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Režntegratie en krijg online een antwoord van de specialist in Režntegratie

Zelf een vraag over Režntegratie? Klik hier.
Meer vragen over Režntegratie.
De huidige beheerder van de rubriek Režntegratie:
Naam: Leon Soons
Bedrijf: Strada arbeidsmobiliteit & re-integratie
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over Leon Soons vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RežntegratieVragen over Režntegratie via RSS. Klik hier.
RSS over Režntegratie op jouw website?Vragen over Režntegratie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RežntegratieVragen over Režntegratie via E-mail. Klik hier.

geen passend werk werkgever, vertrouwenskwestie?

[Gesteld op: 29-07-2014]

Toelichting:
Momenteel ben ik een jaar ziek. Eerste 10 maanden gereintegregreerd op eigen werkplek als verpleegkundige in ziekenhuis, maar dat is niet gelukt. Ik werk nu voor dezelfde werkgever als verpleegkundige ambulant en dit gaat wel goed. Er spelen 2 dingen; Als eerste; de collega's die ook ambulant werken hebben het zelfde arbeidscontract als ik. Binnen het ziekenhuis is er ook bewust voor gekozen het ambulant werken te zien als iets behorend tot het takenpakket en geen aparte funktie zodat bij drukte op afdelingen de ambulante verpleegkundige ook op afdeling ingezet kunnen worden. Toch vind de werkgever het een andere funktie en is van mening dat ik geen eigen werk doe. Ik denk echter wel eigen werk te doen en eigen funktie, alleen met andere taken. Hoe zit dat?
Verder geeft werkgever aan geen vacature te hebben in ambulant werk. Mijns inziens hoeft dat dus ook niet en ik vraag me af in hoeverre ik aanspraak kan maken op ambulant werk. Ik werk nu 12 uur zelfstandig. Volgens werkgever zijn er geen uren beschikbaar maar ik hoor via andere kanalen andere berichten, aangezien een collega, die 2 dagen ambulant werkt ook haar ontslag heeft ingediend.
Kortom, mijn vertrouwen is geschaad en ik vraag me af wat ik het beste kan doen.
Alvast bedankt!
Antwoord:

hoi......


Heel direct en kort door de bocht..... schakel een advocaat in.


Als ik het goed begrijp heb je 10 maanden geprobeerd naar je eigen oude werkplek te reintegreren maar is dat niet gelukt. Dan is dat pas (1e spoor) dus gesloten en MOET de re-integratie naar hete 2e spoor. Dat betekent ander werk binnen de eigen organisatie of bij een andere werkgever. Dat je zelfstandig bepaald werk doet is daarbij niet van belang. Voor het aantal uren dat je bij deze werkgever werkt moet je reïntegreren op je eigen of een andere werkplek.


Als je nu op een andere werkplek bij dezelfde werkgever wel goed functioneert dan zou dat de te bewandelen weg moeten zijn. Dat de contracten van internen en ambulanten hetzelfde zijn is van minder belang omdat daar een bepaald doel achter zit (en dan zal dat ook wel blijken uit de inhoud van het contract).


Er kan wel degelijk sprake zijn van een andere "functie" als je wel ambulant kunt functioneren maar niet intern. Niet alleen de taakinhoud maar ook de werkomgeving maakt deel uit van de passendheid van de functie. Dat toch dezelfde functiebeschrijving en -waardering wordt gehanteerd is goed mogelijk omdat het enige verschil (voor zover ik dat op een afstand kan beoordelen) zit in de zelfstandigheid waarmee je je werk verricht en de verantwoording die daar uit voortvloeit.


Er is dus een functie waarin je goed kunt functioneren. Vraag is vervolgens of daar een functie beschikbaar is. Een werkgever kan je alleen herplaatsen als er een passende functie beschikbaar is. De discussie is nu of er nou wel of geen functie beschikbaar is of op korte termijn beschikbaar komt. Dat iemand van een functie weggaat hoeft niet te betekenen dat die vrij gevallen plek ingevuld gaat worden. Er kunnen talloze organisatorische redenen zijn om dat niet te doen. Echter, als die wel ingevuld gaat worden dan hoor jij op het prioriteitenlijstje te staan. En dan is het goed dat er een advocaat bij je werkgever op gaat aandringen om die plek ook aan jou te geven.


Ik kan niet meteen herleiden waardoor het vertrouwen is geschaad en mogelijk gaat me dat ook niks aan. Bespreek dat in elk geval met die advocaat. Geschaad vertrouwen alleen is meestal geen reden om een arbeidsovereenkomst te beëindigen. Bovendien is het bij een 2e spoor ook de verplichting van de werkgever als er om een of andere reden geen passende baan binnen het bedrijf is ervoor te zorgen dat je die wel ergens anders krijgt. Er zijn altijd organisaties in de buurt waar ook verpleegkundigen in ambulante dienst werken. Mogelijk dat de werkgever ervoor kan zorgen dat je daar dan een werkplek krijgt.


Veel succes


Leon Soons, Strada Arbeidsmobiliteit.

Beantwoord door:
Leon Soons
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Režntegratie:
Persoonlijke Veranderprocessen


Gerelateerde vragen aan geen passend werk werkgever, vertrouwenskwestie?:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
verdelen contracturen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-07-04 22:54:11

Gemiddelde score Režntegratie: 6.9 (105x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Anita
  9.0
 • Toors
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  256997
  Beheerders:  1021

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  167 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+