Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Limburg

Zelf een vraag over Hypotheken-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Limburg:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-LimburgVragen over Hypotheken-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Limburg op jouw website?Vragen over Hypotheken-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-LimburgVragen over Hypotheken-Limburg via E-mail. Klik hier.

Top hypotheek vervroegd aflossen

[Gesteld op: 18-07-2014]

Toelichting:
In 1998 heb ik als alleenstaande een huis gekocht en heb destijds iets meer hypotheek ontvangen dan de (executie)waarde van het huis. Ik heb inmiddels (met mijn partnet) 25000 euro afgelost en komen nu in het rentetarief >75% <=100% terecht t.o.v. executiewaarde.
Ik heb de bank gevraagd om onze rentes dan ook aan te passen aan het rentetarief. Nu geeft de bank lange tijd geen thuis en afgelopen week een bericht dat blijkt dat we sinds 1998 geen extra opslag hebben betaald.
Als dit zo mocht zijn, want ik kan dit moeilijk zelf controleren, kan de bank dan zomaar eisen dat met terugwerkende kracht we alsnog deze opslag moeten betalen?
De (WOZ) waarde van het huis is sinds 1998 alleen maar hoger geworden tot 2008-2010, hierdoor was een top hypotheek dan toch al niet meer van toepassing of maak ik hier een denkfout?
Volgende week donderdag hebben wij een gesprek met de bank hierover. Wat kunt u ons adviseren? Hoe kan ik me hierop voorbereiden / welke vragen kan ik stellen?

Alvast vriendelijke bedankt,

AJW Koninkx
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,


Bij de aankoop van uw woning in 1998 heeft de bank u een aanbieding gedaan voor een hypotheeklening. In deze offerte zijn, naast de hoofdsom van de lening, de looptijd en de vorm van de lening, ook afspraken gemaakt over de rentevergoeding en de periode waarvoor deze rente zou gelden. U heeft deze voorwaarden geaccepteerd en daarmee is de lening tot stand gekomen.


Het feit dat nu blijkt dat er door de bank nooit een topopslag in de rente aan u is doorberekend kan daarom geen reden zijn om nu achteraf alsnog deze 'gemiste' rente bij u in rekening te brengen. Immers, als deze hogere rente in de offerte had gestaan, had u deze wellicht nooit geaccepteerd en was de lening niet tot stand gekomen.


Ter voorbereiding op uw gesprek met de bank zou ik me derhalve geen zorgen maken over de bijbetaling van gemiste rente aan de bank. Dit zullen ze u echt niet vragen. Daarnaast zou ik u aanraden nog eens goed te kijken naar de waarde van de woning toen u deze kocht (zie koopovereenkomst) en de hoogte van de schuld die destijds is aangegaan (zie hypotheekakte). Wellicht dat u destijds toch al binnen 100% van de waarde financierde.


Tenslotte wil ik u meegeven dat de banken tegenwoordig veelal uitgaan van de marktwaarde in plaats van de executiewaarde van de woning en hun risicoklasse daarop baseren. Dit heeft ermee te maken dat de executiewaarde op ongeveer 85% van de marktwaarde werd ingeschat, maar dat dit in de huidige markt een (veel) te rooskleurige voorstelling van zaken geeft. Wellicht dat deze begripsbepaling ervoor zorgt dat u ten opzichte van 1998 geen risicoklasse bent gezakt.


Ik hoop u hiermee wat houvast te hebben gegeven. Veel succes donderdag. Mocht u naar aanleiding daarvan nog aanvullende vragen of opmerkingen hebben kunt u die ook rechtstreeks stellen via 030-6062181 of info@plusplanner.nl


Met vriendelijke groet,


Mark Maris, PlusPlanner


www.plusplanner.nl

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Top hypotheek vervroegd aflossen:

Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33
Is dit wel een verstandig voorstel ?
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2010-12-29 12:59:58
Overbruggingshypotheek zekerheden bank
      [Gesteld in Hypotheken]
2014-07-10 23:16:55
Partner bijschrijven op hypotheek
      [Gesteld in Hypotheken-Noord Brabant]
2013-09-16 22:20:05
Wat zijn de consequenties van een woning verhuren?
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2009-12-16 09:56:43

Gemiddelde score Hypotheken-Limburg: 9.2 (6x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+