Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Seksualiteit » Fetisjisme
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Fetisjisme en krijg online een antwoord van de specialist in Fetisjisme

Zelf een vraag over Fetisjisme? Klik hier.
Meer vragen over Fetisjisme.

Beheerder worden?

De rubriek Fetisjisme heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Fetisjisme Klik hier.

RSS over FetisjismeVragen over Fetisjisme via RSS. Klik hier.
RSS over Fetisjisme op jouw website?Vragen over Fetisjisme op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FetisjismeVragen over Fetisjisme via E-mail. Klik hier.

Hoe om te gaan met rubberfetisjist

[Gesteld op: 08-05-2008]

Toelichting:
Mijn man is een fetishist (dit weet ik een jaar of 10), ik niet maar ik accepteer zijn fetish wel (tot nu toe tenminste). Een deel van zijn verlangens heeft hij mij verteld, een deel niet. Ik heb tot nu toe voor mijn gevoel leuk met hem mee gedaan (af en toe kleding dragen, kinky feestjes, dvdĺs voor hem gekocht). Voor hem is mijn meedoen niet kinky genoeg (weet ik sinds gisteren) en de frequentie is te laag.
Gisteren vertelde hij mij dat hij me zal laten zien wat hem dan wel opwindt. Maar eerlijk gezegd ben ik daar best wel bang voor gezien de dvdĺs die ik laatst heb gekocht voor hem en die ik zelf toch best wel erg kinky vond (te kinky voor mij). Ik ben bang dat ik niet zonder mezelf te verliezen hem tegemoet kan komen.

Ons gewone seksleven is de laatste jaren heel erg verslechterd, hij kent eigenlijk weinig lustgevoelens to mij. Als ik hierover wil praten krijg ik het verwijt dat ik te weinig aan zijn fetish doe en dat het daarom niet goed gaat. Dat voelt niet fair.
Hij verwacht dat ik het initiatief neem in zijn fetish, zelf neemt hij nooit initiatief.

Hoe kan ik hem helemaal accepteren en toch ook mezelf blijven respecteren? Ik wil een fijn seksleven voor hem en voor mij en niet over mijn eigen grenzen heen gaan.
Hoe kan ik er voor zorgen dat hij zelf initiatief in de fetish neemt?
Antwoord:
Hallo,

Allereerst het volgende: jij hebt recht op je eigen voorkeuren en daarin dien je ook door je partner gerespecteerd te worden. Zoals jij klaarblijkelijk je best doet hem te accepteren dient hij ook jou te accepteren en te respecteren. Dat is een grondregel in de wereld van de alternatieve sexualiteit en die treedt hij zo te horen met voeten.

Dat gezegd hebbende: omgaan met een fetish als je daar zelf niet zoveel mee hebt is lastig. Fetishes (en de bijbehorende uitvoering daarvan) hebben de  neiging zich te ontwikkelen. Mensen ontdekken meer, durven meer en  willen  dan  dus  ook verder in hun ontwikkeling. Op zich is daar niets op tegen, maar de directe omgeving moet daar wel in mee willen en kunnen groeien.

Uit je verhaal krijg ik het gevoel dat je partner zich qua fetish op een eilandje bevindt. Hij zou er goed aan doen allereerst zichzelf veel beter te informeren. Hij zou er goed aan doen informatie te zoeken - bijvoorbeeld op www.kinkculture.com - en met anderen te praten en zo te leren dat een relatie, ook wanneer er sprake is van een fetish, een kwestie is van geven en nemen. Elke fetishist in een relatie met een niet-fetishist weet dat er een grens is aan de uitingsvorm van de fetish. je partner mag, eerlijk gezegd, zijn handjes al dichtknijpen dat hij een begrijpende en zelfs gedeeltelijk meegaande partner heeft! Het overgrote deel van de fetishisten heeft dat niet. Hij zal dus domweg compromissen moeten sluiten. Jij hebt duidelijk een grens bereikt. Die grens behoort hij te respecteren en als gezegd, dat is een hele goed gewoonte in de kinky wereld. Net zoals overigens goede communicatie.

Ik stel voor dat je hem mijn antwoord laat lezen. Daar kan hij van leren.  Het respecteren van anderen en andermans grenzen is het meest essentiele credo in de knky gemeenschap!.

Succes.

Hans Meyer
http://www.kinkculture.com
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe om te gaan met rubberfetisjist:

Oorzaak van mijn rubberfetisj
      [Gesteld in Fetisjisme]
2008-07-18 11:53:45
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46

Gemiddelde score Fetisjisme: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+