Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden » Hondenopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hondenopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Hondenopvoeding

Zelf een vraag over Hondenopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Hondenopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Hondenopvoeding:
Naam: Elaine
Bedrijf: 4footers for 2footers
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Elaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenopvoedingVragen over Hondenopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Hondenopvoeding op jouw website?Vragen over Hondenopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenopvoedingVragen over Hondenopvoeding via E-mail. Klik hier.

Hond hapt naar visite

[Gesteld op: 30-05-2014]

Toelichting:
U vroeg een aantal dingen na mijn verhaal hieronder.

Ze is nu 7 weken bij ons,met happen bedoel ik happen naar de handen van de visite en met de neus duwen,ook vraag ik hun haar te negeren als ze zo doet,maar als ze doorlopen hapt ze ook in de benen. We hebben geen begeleiding gehad,en geen cursus gedaan met haar. Ze komt van de straat en weten alleen dat ze is mishandeld en geslagen door mannen in busjes. Dat busjes voorbij rijden accepteert ze nu wel meer als ik het begin. Mannen vind ze nog eng en reageert heel heftig als die binnen komen bij ons.Buiten geen probleem met mannen puur alleen bij ons in huis en tuin,doe haar dan ook aan de riem uit angst dat ze ze aanvalt en bijt. Haar onrust uit zich in blijven in de gaten houden en licht grommen als ze willen gaan staan of lopen of verzitten. Ze gaat er wel heen laat zich ook aaien maar houd de oren in de nek,ik vertrouw haar dan niet en bent bang dat ze gaat bijten,ze heeft het nog nooit gedaan als ze haar aaien alleen met binnenkomst dat ze zo lelijk is.Als ik haar afleg op haar plaats blijft ze niet liggen.

Ik heb een rottweiler teefje van 2 uit romenie ze was daar een straathond en heeft dus geen socialisatie gehad.
Voor mij en de kinderen is ze echt super lief en heeft nog nooit gegromd of wat dan ook,is ook goed te corrigeren en loopt prima aan de riem buiten,kan ook met bijna alle honden los spelen.
Maar nu als er iemand een vriend van mijn zoon of zo binnen komt stuifend naar het hek en zodra ze binnen komen word ze lelijk en hapt, soms doet ze niks en soms bij dezelfde persoon weer wel.Ik kan niet een hoogte krijgen wanneer ze het nou doet. Buiten heeft ze het niet althans bijna niet daan kijkt ze de kat uit de boom maar hapt niet.
Sommigen kunnen gewoon binnen komen in de poort en begroet ze dan en gaat liggen maar dan ineens is ze heel onrustig en vertrouw ik ze niet echt met het bezoek,leg ze dan ook in de gang waar ze snachts slaapt en daar gaat ze dan rustig liggen. Ik vind het lastig haar te peilen.
Antwoord:

Het zou natuurlijk altijd goed zijn om een cursus met de hond te gaan doen, aangezien u het gedrag beter gaat leren begrijpen. Uw hond laat onderdanig gedrag zien. Het neusduwen en happen wordt actieve onderwerping genoemd. Net zoals de oren in de nek.  Zij vraagt a.h.w. aan u om te laten zien dat u de baas bent. Wat u kunt doen is, de hond negeren, en naar haar plaats sturen. Praat daarbij niet te veel met haar, en negeer haar zomveel mogelijk. Dit lijkt natuurlijk vreemd, maar u laat dan duidelijk zien, dat u haar baas bent. Stuur haar ook steeds weer terug naar haar plaats, als er bezoek is.


Maar meer adviseer ik u, om een cursus te gaan doen. Een rotweiler is nl geen hond voor beginners. mvg elaine

 
Reactie vraagsteller:
Dat is het, dit is mijn derde rottweiller. Maar mijn eerste uit een ander land de andere als Pups gekregen.
Nu heb ik ook nog een Pup Reu rottweiller van 7 maand, dat gaat Super goed met bella en ook met de katten.
Ze moet natuurlijk alles nog leren net als de Pup omdat ze nooit gesocialeerd is met mensen. De Pup vind iedereen leuk en aardig en wil alleen maar knuffelen, maar ik ben bang dat hij haar gedrag overneemt als hij wat ouder is. Ik heb nooit last van gedragsproblemen gehad met mijn vorige rottweillers, dus het is niet mijn eerste rottie en ben geen beginneling in dit ras. Het is mijn eerste probleem geval wat niet gek is omdat ze van der straat komt.
 
Antwoord Beheerder:

Nu wordt het een heel ander verhaal! U bent geen beginneling. Dus vertrouw op uw ervaring en intuïtie. U zult nooit weten wat het verleden van de hond is, dus u kunt alleen maar vanaf hier verder. Een hond leeft in het nu. Niet zoals mensen met de gedachten en herrinneringen van vroeger. (ervaring is iets anders)  U bent nu zijn nieuwe baas, u geeft hem nu een ander leven. Wees gewoon duidelijk in wat u van de hond verlangt, maar dat weet u wel. Wees te allen tijde de Alpha van uw roedel, en geef geen hond een voorkeurs behandeling. Verder geef ik u een gemeend schouderklopje; omdat u een hond een tweede kans gunt. Chapeau! mvg elaine

Beantwoord door:
elaine
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hond hapt naar visite:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02

Gemiddelde score Hondenopvoeding: 6.3 (337x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+