Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Hippisch Recht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hippisch recht en krijg online een antwoord van de specialist in Hippisch recht

Zelf een vraag over Hippisch recht? Klik hier.
Meer vragen over Hippisch recht.
De huidige beheerder van de rubriek Hippisch recht:
Naam: Edgard Bogers
Bedrijf: Tact letselschade-juridisch advies-coaching
Reactiesnelheid: 31 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Edgard Bogers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hippisch rechtVragen over Hippisch recht via RSS. Klik hier.
RSS over Hippisch recht op jouw website?Vragen over Hippisch recht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hippisch rechtVragen over Hippisch recht via E-mail. Klik hier.

Gestolen welke rechten heb ik??

[Gesteld op: 28-05-2014]

Toelichting:
Ik heb mijn paard 5jaar geleden gekocht. Bij een erkend handelstal. In die tijd zou zijn paspoort gestolen zijn. Handelaar stalhouder zou het in orde maken. Ik heb jaren bij de handelaar op pension gestaan. Meerdere malen gevraagd naar het paspoort. Wij zijn verhuisd van stalling. En door de nieuwe wetgeving verplicht bij stalhouder paspoort inteleveren. Ik ben zelf de aanvraag gaan doen bij het stamboek. En kreeg als reactie. Paard staat als gestolen vermeld. En ik ben nu strafbaar. Ik krijg geen gegevens van de oude eigenaar. En hij wil geen contact met mij. Hij wil geld zien van de handelaar. En daar zou al een advocaat zijn opgezet. Ik heb laten weten dat ze het paard mogen ophalen. Zodat wij geen risico's lopen terwijl dit conflict nog steeds loopt. Maar ze willen hem niet terug. Ik krijg geen contact meer met de handelaar, en of de oude eigenaar. Tel nr alles heb ik door gegeven. Zodat er contact kan worden gemaakt. Ik loop nu risico's voor hoge boetes, bij controle. Mijn paard zou dus nu ook niet verzekerd zijn. Ik ben strafbaar. En als hij morgen dood in de wei ligt, kan ik hem niet eens laten ophalen. Ik mag en kan niets met mijn paard. Ik heb een koopovereenkomst. En kan aantonen dat ik al 5jaar voor hem betaal en zorg draag. Wat zijn mijn rechten? We worden met onze rug tegen de muur gezet. En de maandelijkse kosten staan er weer aan tekomen. Dit duurt al 4weken. En zijn geen stap verder. Wie is nu eigenaar van het paard? En als de paspoort houder niet meewerkt. Is hij dan ook aansprakelijk, voor het paard? Boetes en kosten? Omdat ze nadrukkelijk aan het stamboek hebben laten weten dat er geen duplicaat uitgegeven mag worden. Maar ze willen hem ook niet terug. En wij krijgen geen contact met ze. Dit conflict loopt al jaren tussen handelaar en en paspoort houder. Wat kunnen wij doen.
Antwoord:

Beste heer, mevrouw,


Mijn eerste advies zou zijn om formeel een duplicaat paspoort aan te vragen bij de organisatie waar het paard staat geregistreerd (KWPN bijvoorbeeld). Op het aanvraagformulier kunt u aangeven dat het paspoort bij koop niet is meegeleverd. U kunt dan ook een toelichting er bij vermelden en een kopie van de koopovereenkomst meesturen. Als extra bewijs dat het paard is verkocht (en niet is gestolen) kunt u ook de handelaar vragen om hierover een verklaring af te geven of de koopovereenkomst van hem destijds (of andere correspondentie omtrent de verkoop). Een dierenarts dient daarnaast het chipnummer uit te lezen. Dit is ook noodzakelijk.


In hoeverrre u al formeel deze procedure in gang hebt gezet, kan ik uit uw verhaal niet opmaken. U geeft wel aan dat de paspoorthouder heeft aangegeven dat er geen duplicaat mag worden afgegeven. Als u echter de procedure voor een duplicaat formeel in gang zet, kunt u bij controle altijd laten zien dat u aan het proberen bent een paspoort te krijgen, maar dat de eerdere eigenaar hier niet aan mee werkt. Wellicht dat u dan geen boete zou krijgen.


Verder is het goed om uit te zoeken wat er speelt tussen de paspoorthouder en de handelaar. Blijkbaar wordt het paspoort niet overgedragen omdat de handelaar nog moet betalen? Er is al veel contact hierover geweest, begrijp ik uit uw verhaal.


De eigenaar van het paard blijft u. U heeft immers het paard gekocht, en kunt dit aantonen door middel van de koopovereenkomst en de verklaring van de handelaar.


Boete en kosten blijven helaas voor uw rekening. De houder van een paard dient te beschikken over een paspoort. Dat is ook de reden waarom overal wordt geadviseerd om geen paard zonder paspoort te kopen. Nu dit toch zo is gegaan, staat het u vrij om via juridische weg de afgifte van het paspoort af te dwingen bij de eerste eigenaar. U zou hiervoor een een procedure kunnen starten. U kunt zich hiervoor wenden tot een advocaat die gespecialiseerd is in dit soort zaken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de paardenadvocaat.nl .


Een voorfase hiervan is dat u de eigenaar schriftelijk er toe zou dwingen om paspoort af te geven. Dit zou ook mijn kantoor kunnen oppakken. Voor een advies op maat zou u zich kunnen wenden tot www.tactdongen.nl .


Kunt u zo verder?


Met vriendelijke groet,


Edgard Bogers

Beantwoord door:
Edgard Bogers
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Gestolen welke rechten heb ik??:

terugbetaling registratierechten
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-06-27 10:36:19
Fotograferen in openbare ruimtes
      [Gesteld in Fotografie]
2008-11-14 11:24:14
Ivm meeneembaarheid - registratierechten ed.
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-12-20 12:24:07
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31

Gemiddelde score Hippisch recht: 9.7 (26x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+