Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

Heb ik recht op een extra vergoeding?

[Gesteld op: 22-05-2014]

Toelichting:
Geachte heer/mevrouw,

De afgelopen 8 jaar heb ik binnen het familiebedrijf gewerkt, waarvan de laatste 4 jaar in een directiefunctie. In onze branche (cao) is geregeld dat er voor iedere werknemer een pensioen opgebouwd dient te worden vanuit de werkgever. Dit is ook voor het complete personeelsbestand geregeld. Toen ik echter in de directiefunctie kwam (zonder aandelen) ben ik in een andere BV terecht gekomen waar ook het vastgoed in zat. Hierop geldt niet de CAO werd mij verteld en dus bouwde ik ook geen pensioen op. Met het oog op overname in de toekomst 'zou dit allemaal wel goedkomen!'.
Echter is er tussen mij en de DGA een conflict ontstaan wat niet meer op te lossen valt en waardoor het beter is om het bedrijf te verlaten. Ik heb hiervoor ook een vaststellingsovereenkomst ontvangen incl opzegtermijn maar zonder vergoeding (dit heeft te maken met de omstandigheden en daar ben ik ook mee akkoord, heb echter nog niet getekend). Ik moet dus op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar heb nu wel een gat in mijn pensioenopbouw van 4 jaar terwijl dit in principe volgens de CAO verplicht is. Kan ik hier iets mee?

met vriendelijke groet,
Antwoord:

Geachte vraagsteller,


Ja, u kunt hier iets mee. Ik raad u aan om nergens mee akkoord te gaan en met spoed juridische hulp in te schakelen. Er speelt immers erg veel. U hoeft nergens mee akkoord te gaan en dan moet werkgever naar de rechter of het UWV. En bij onderhandelen over ontslag, speelt er meer dan alleen het veilig stellen van eventuele uitkeringsrechten en de hoogte van de ontslagvergoeding.


Andere zaken die - bijvoorbeeld - van belang zijn is de juiste opzegtermijn zodat de WW aansluit en u niet 1 of meer maanden zonder inkomen zit, pensioenrechten, wel/geen vrijstelling van werk, wel/geen uitbetaling vakantiedagen, regelingen inzake bedingen over bijv. concurrentie en/of studiekosten. Enz. Enz.


En in de regel kunnen we bedingen dat de juridische kosten vergoed worden. Tot nu toe zijn werknemers via ons altijd financieel en anderszins veel beter af geweest dan met eerdere voorstellen van werkgever.


U mag uiteraard vrijblijvend contact met me opnemen. Zie www.uwjurist.nl voor telefoonnummer etc.


Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl

mr. Monique Doomernik


Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Heb ik recht op een extra vergoeding?:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant: 8.6 (9x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+