Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Noord Brabant
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Noord Brabant en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Noord Brabant

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Noord Brabant? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Noord Brabant.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Noord Brabant:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.0 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht-Noord Brabant via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Noord Brabant op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Noord Brabant op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-Noord BrabantVragen over Arbeidsrecht-Noord Brabant via E-mail. Klik hier.

Conflict over studiekostenregeling

[Gesteld op: 17-05-2014]

Toelichting:
Geachte heer,mevrouw,

Mijn huidige werkgever en ik zijn in conflict betreffende de hoogte van het bedrag voor de terugbetaling van een lopende studie en de manier waarop deze kosten dienen te worden terugbetaald.

In september 2012 ben ik voor mijzelf ter bevordering van mijn kennis en kunde op werkgebied een cursus gestart. Mijn werkgever en ik zijn akkoord gegaan voor de betaling van deze kosten, conform het Studiekostenregeling”. Hierbij heb ik ook een “Aanvraag studiekostenvergoeding” van mijn werkgever ingevuld en ondertekend voor een bedrag van € 3.000,-- Nu blijkt dat het totale bedrag inclusief BTW € 3.698,05 is. Hierbij zijn in 2013 nog examenkosten bijgekomen van € 185,--. Het totaalbedrag is dus € 3.883,05.

Ik ben op dit moment nog bezig met de studie, dus niet in het bezit van een diploma en ga per 1 juni 2014 veranderen van werkgever.

Volgens de “Studiekostenregeling” moet ik 100% van de eventueel reeds betaalde tegemoetkoming aan werkgever terugbetalen, waarmee ik het mee eens ben, echter staat er niet in dat het verschuldigde bedrag in 1x moet worden terugbetaald. Ik heb bij mijn huidige werkgever aangegeven dat ik het verschuldigde bedrag in termijnen terug wil gaan betalen na mijn uit dienst treding.

Hierbij ben ik in gesprek gegaan met de financiëel manager. Echter is het zo dat mijn huidige werkgever het verschuldigde bedrag in zijn geheel verrekend met het laatste uit te betalen salaris van mei 2014, waarmee ik niet akkoord ben gegaan. In mijn opinie staat hier niets over in de regels van de “Studiekostenregeling”.

Ondanks diverse gesprekken met mijn huidige werkgever blijven zij bij hun standpunt het bedrag in 1x te verrekenen. Graag zou ik willen weten wat mijn rechten en plichten zijn in deze.

Verder ik wil ik vragen of de BTW (€ 605,55) ook terugbetaald dient te worden, terwijl mijn huidige werkgever dit al heeft afgetrokken van de Belasting bij de Belastingaangifte 2012.

Resume:
1. Welk bedrag dien ik aan mijn huidige werkgever terug te betalen?
2. Er staat nergens in de stukken dat ik alles in 1x dien terug te betalen. Wat zijn hierin mijn rechten, plichten en mogelijkheden.
Antwoord:

Geachte vraagsteller,
U moet het totaal terugbetalen, dus ook de BTW (de werkgever moet de ontvangen BTW weer opgeven en afdragen). De werkgever staat ook in zijn recht om alles ineens met u te verrekenen, net zoals hij verplicht is om bij einde dienstverband ook alles wat hij u verschuldigd is uit te betalen, zoals vakantiegeld, openstaand verlof etc. U kunt ons vrijblijvend bellen voor hulp / meer informatie. Zie www.uwjurist.nl voor telefoonnummer enz.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Conflict over studiekostenregeling:

moet ik mijn studiekosten terugbetalen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Utrecht]
2007-11-29 17:03:44
wat zijn nou eigenlijk MIJN rechten?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Gelderland]
2008-03-05 16:04:38
Studiekosten terug betalen
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Utrecht]
2009-07-10 00:06:26
Studieovereenkomst bij niet verlengen contract
      [Gesteld in Ontslag]
2010-06-04 11:42:41
Studiekostenregeling met werkgever
      [Gesteld in Arbeidsvoorwaarden]
2012-10-19 14:50:00

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Noord Brabant: 8.4 (112x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+