Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Utrecht

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Utrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Utrecht:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-UtrechtVragen over Personeel & Organisatie-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Utrecht op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-UtrechtVragen over Personeel & Organisatie-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Terugschalen ZONDER behoud van salaris

[Gesteld op: 06-05-2014]

Toelichting:
I.v.m. reorganisatie is er besloten om reductie te realiseren binnen het secretariaat van de diverse afdelingen (35 secretaresses in totaal).

Dit houd voor velen van ons en mij persoonlijk in dat ik van schaal 6 wordt teruggeschaald naar schaal 5 ZONDER behoud van salaris.

Mijn huidige salaris in schaal 6 is beduidend hoger dan de max trede van schaal 5. Dit houd dus in dat ik salaris moet gaan inleveren.

Voorstel is dat deze inhouding in 4 jaar tijd stapsgewijs wordt gedaan zodat wij over 4 jaar op onze "nieuw" salaris zitten.

Nu is mijn vraag: is dit wettelijk mogelijk? Terug schalen met behoud van salaris heb ik wel eens vaker over gehoord maar terugschalen en dan salaris moeten inleveren nog nooit... Mogen ze dit zomaar doen?

ik hoor graag even van jullie.

Groet,
Miranda
Antwoord:

Hallo Miranda,


Je zit in een vervelende situatie zo te horen en om dan te horen dat je een beduidend deel van je inkomen moet inleveren zal niet meevallen. Toch zijn er mogelijkheden waarop jouw werkgever (WG) dit op de door jou beschreven manier kan bewerkstelligen.


Ik begrijp waar jouw opmerking over terugzetten met behoud van inkomen vandaan komt, echter in grootschalige reorganisaties zoals dit is, dient de werkgever een sociaal plan te maken. Onderdeel hiervan kan zijn dat er een herbeoordeling komt van de functies en de inhoud hiervan, alsmede de zwaarte van de functie. Een gevolg hiervan kan zijn dat jouw functie anders wordt beoordeeld volgens het functiewaardeingssysteem en derhalve lager wordt ingeschaald.


Wanneer er vervolgens mensen op deze "nieuwe" functies worden geplaatst hangt hier een ander salarisplaatje aan. Als overgang dient de werkgever dan een compensatieplan te maken, zodat de betreffende mensen niet van zondag op maandag een veel lager inkomen hebben. Zo te horen heeft jouw wg hier rekening mee gehouden en een overgangsperiode van vier jaar voorgesteld.


Wat voor jou belangrijk is, is dat de nieuwe waardering van de functie klopt. Ik stel dan ook voor dat je bij de OR te raden gaat om na te gaan of deze op de hoogte is van deze maatregel en of ze akkoord zijn met de nieuwe functiewaarderingen (hiervan dienen zij op basis van de wet op de OR op de hoogte te zijn en mee ingestemd te hebben) indien dit niet zo is, heb je een medestander in de MR en kunnen zij dit voor jou en jouw lotgenoten aanpakken. 


Ik hoop jouw vraag voldoende te hebben beantwoord. Mocht je nog vragen hebben, schroom niet om weer even contact op te nemen.


 


Met vriendelijke groet en sterkte,


Buro Paraplu,


Martin van den Berg

Beantwoord door:
Martin van den Berg
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Terugschalen ZONDER behoud van salaris:

salaris onder minimum bijgestelde salarisschaal
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2008-02-13 09:01:26
Mag werkgever na langdurig ziekte salaris inhouden
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-06-02 11:35:14
Door fouten meerder maanden geen salaris ontvangen
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2009-09-07 15:15:47
Geen salaris, geen salarisstroken
      [Gesteld in Salarisadministratie]
2010-02-04 14:03:28
Functiebeschrijvingen en functie- indelingen
      [Gesteld in Personeel & Organisatie-Noord Brabant]
2011-04-18 19:24:40

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Utrecht: 10.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+