Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Vastgoed » Vastgoedverhuur
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vastgoedverhuur en krijg online een antwoord van de specialist in Vastgoedverhuur

Zelf een vraag over Vastgoedverhuur? Klik hier.
Meer vragen over Vastgoedverhuur.
De huidige beheerder van de rubriek Vastgoedverhuur:
Naam: Han van Wieringen
Bedrijf: Beadcom
Reactiesnelheid: uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Han van Wieringen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VastgoedverhuurVragen over Vastgoedverhuur via RSS. Klik hier.
RSS over Vastgoedverhuur op jouw website?Vragen over Vastgoedverhuur op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VastgoedverhuurVragen over Vastgoedverhuur via E-mail. Klik hier.

Is een huurverlaging redelijk? Hoeveel?

[Gesteld op: 29-04-2014]

Toelichting:
Ik huur op dit moment een woning voor 1000 euro. Mijn verhuurder wil dat ik een nieuw contract teken via de leegstandswet zodat hij alles beter kan afstemmen met de hypotheekverstrekker en de woning niet met huur is bezwaard als hij hem verkoopt. Ik heb aangegeven dat ik een deel van mijn rechten als huurder kwijt raak en graag een lagere huurprijs tegemoet zie. Wat is reëel? 10 euro, 100 euro? ik heb geen flauw idee!
Antwoord:

Uw verhuurder verhuurt de woning terwijl dat eigenlijk niet geoorloofd is volgens de afspraken met de bank. Intussen is het wettelijk gezien wel mogelijk woningen tijdelijk te verhuren onder de leegstandsWet. Ik vermoed dat u nu een regulier contract heeft en dat er bij aanvang wellicht afspraken zijn gemaakt over de situatie waarin u huurt (een te koop staande woning). U heeft nu meer rechten als huurder dan wenselijk is voor uw verhuurder. U kunt gebruik maken van deze situatie maar beter geen misbruik. Kijk eens wat vergelijkbare woningen in de buurt doen qua huurprijs, heeft u daar inzicht in? Reëel is om in onderhandeling te gaan met uw verhuurder. U geeft terecht aan dat uw rechten ingeperkt worden en daar mag wat tegenover staan. Ik heb geen idee van de exacte omstandigheden waarin u nu huurt, geen marktgegevens en geen inzicht in uw huidige en toekomstige huurovereenkomst maar met de natte duim zou ik om te beginnen 250 euro huurkorting voorstellen. 

 
Reactie vraagsteller:
*Zie nu dat ik ook had kunnen reageren:
Beste heer, mevrouw Leeuwen,

Ik had inderdaad wat meer informatie moeten verstrekken. Het huis stond destijds nog niet te koop en zowel de huurbemiddelaar als ik waren in de veronderstelling dat alles was geregeld met de bank aangezien de verhuurder(particulier) dit had aangegeven.

Nu, na bijna drie jaar wonen, hebben wij inmiddels een contract voor onbepaalde tijd. De verhuurder heeft ons onlangs benaderd aangezien de hypotheekverstrekker lastig ging doen. Om een akkoord van de hypotheekverstrekker te krijgen diende hij via de leegstandswet te verhuren. De verhuurder wil dus dat wij ons contract voor onbepaalde tijd (waarin hij in principe niet de ovk. kan beëindigen) wijzigen naar een contract via de leegstandswet. Dit is het enige dat veranderd. Dit houdt uiteraard wel in dat zijn opzegtermijn van 'niet mogelijk' naar 3-6 maanden gaat. Voor ons, een groot nadeel. De enige die in de huidige situatie een recht tegen ons kan inroepen is de hypotheekverstrekker maar zolang er wordt betaald gebeurd dit niet lijkt me zo. Daarnaast is de procedure die daarbij komt kijken(+ de redelijke termijn die de rechter na de procedure zal stellen)langer dan 6 maanden. Voor ons is er dus weinig reden om het contract te wijzigen.

Onze woning betreft een appartement in een grote stad. Vergelijkbare woningen gaan voor ongeveer €875,- - €900,- per maand 'over de toonbank'. Dus ruim €100,- per maand minder. Die woningen zijn dan zelfs nog in betere staat (beter afgewerkte keuken-badkamer etc) en worden aangeboden via coöperaties.
Is de huidige reële marktwaarde ook weer een factor die meespeelt? Tevens hoor ik via via dat je als huurder met een redelijk voorstel moet meewerken. Klopt dit?

Graag verneem ik uw reactie en of u de verlaging van €250 nog steeds realistisch acht.

mvg
 
Antwoord Beheerder:

Terecht schrijft u dat u geen belang heeft om mee te werken, ik geef een aantal zaken ter overweging:


* met welke intentie en eigen belangen bent u de huurovereenkomst aangegaan en in hoeverre hebt u schade als u een nieuw huurovereenkomst tekent? overweeg of u die schadepost wilt nemen of het toch liever bij de huidige afspraken houdt.


* als u de huidige overeenkomst behoud, welke risico's loopt u in de relatie met uw verhuurder en zijn bank? Zijn deze risico's het waard?


* als vergelijkbare woningen 900 euro zijn maar die hebben een beter afwerkingsniveau en deze hebben een regulier contract met huurrecht Endus minder risico's , vind ik een korting van 250 niet gek. Maak voor u zelf op welje prijs u wilt betalen voor een nieuw contract en ga dan onderhandelen. Dus als u 750 wilt betalen, vraagt u 650. Schaam u niet, u heeft recht op compensatie. En, de argumenten die u hier schrijft, geef deze ook aan de verhuurde

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Vastgoedverhuur:
HuizenStudentenkamersVakantiewoningen


Gerelateerde vragen aan Is een huurverlaging redelijk? Hoeveel?:

Mijn foto op tv
      [Gesteld in Televisie]
2009-02-10 18:53:50
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Wat is een redelijk termijn?
      [Gesteld in Juridisch]
2011-03-31 15:15:29
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Vastgoedverhuur: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+