Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Zuid Holland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Zuid Holland:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-Zuid HollandVragen over Personeel & Organisatie-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-Zuid HollandVragen over Personeel & Organisatie-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Salarisverhoging contractueel vastleggen of niet?

[Gesteld op: 15-04-2014]

Toelichting:
Momenteel ben ik werkzaam onder een tijdelijk contract, dat eind juni vervalt. Een maand geleden heb ik de toezegging, dat ik naast een salaris verhoging een verlening tot eind 2014. Dit komt omdat ik vanaf juli tot eind dit jaar een andere rol zal gaan vervullen. Een week geleden ontving ik de brief waarin hetgeen is bevestigd. Namelijk dat ik dus salarisverhoging zal krijgen en een verlening van het contract.

Echter, nu heb ik gisteren een nieuw tijdelijk contract ontvangen en hierin staat niets vermeld over het nieuwe salaris. Normaliter wordt dit onder het kopje ôSalarisö omschreven, zoals dit in het vorige contract van toepassing was. Wat er wel in het nieuwe, tijdelijke contract staat is dat voor alle overige voorwaarden die niet zijn omschreven (zoals dus nu voor het salaris het geval is) wordt verwezen naar het vorige contract.

Nadat ik deze werkgever hier een vraag heb over gesteld, omdat dit enigszins tegenstrijdige informatie was. Stelde men via de email dat voor alle toekomstige verhogingen deze nooit in contracten worden verwerkt. De werkgever stelt, dat daarvoor de brief van toepassing is, omdat men geen beloningsysteem heeft. Men geeft aan dat wanneer ik de nieuwe functie zal gaan vervullen, onder het nieuwe tijdelijke contract, dat het onderschrijven van de werkgever in de brief moet worden beschouwd als een formeel document. Hoe zit dit eigenlijk? Moet ik dit alsnog in het nieuwe tijdelijke contract afdwingen? In dat geval moeten we dus concreet bespreken wat het nieuwe salaris moet worden. Of moet ik genoegen nemen met de brief, met als risico dat die verhoging uitmondt op een eventuele teleurstelling.
Antwoord:

Beste vragensteller,


Allereerst wil ik u mijn excusses aanbieden voor het laat beantwoorden van uw vraag, Ik ben sinds gisteren beheerder van deze rubriek en probeer zo snal als mogelijk alle vragen te beantwoorden.


Uw werkgever geeft aan dat salarisverhogingen niet worden vastgelegd in contracten. Dit is een zeer gebruikelijke gang van zaken en u hoeft hier dan ook niets achter te zoeken. Wat u wel kunt vragen wat de salarisverhoging is die ze voor u in gedachte hebben en u kunt dit mogelijk vergelijken met collega's die een vergelijkbare functie vervullen. Dit zoals u aangeeft om teleurstellingen te voorkomen.


Waar u ook rekening mee dient te houden dat u in ieder geval twee tijdelijke contracten heeft, in twee verschillende functies. Dit geeft dus niet automatisch recht op een vast contract aan het einde van het jaar, na het verlopen van uw tweede tijdelijke periode.


Ik hoop uw vraag voldoende te hebben kunnen beantwoorden,


Met vriendelijke groet,


Martin van den Berg


Buro Paraplu


 

Beantwoord door:
Martin van den Berg
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Salarisverhoging contractueel vastleggen of niet?:

CAO strijdig met BW 634 / BW 636 ?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Gelderland]
2009-01-21 22:22:08
alimentatie verlagen onder 18 jaar
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2009-07-12 20:58:32
adoptie bij overlijden alleenstaande mama
      [Gesteld in Familierecht]
2009-10-22 14:06:51
portretrecht, merkenrecht sporters
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-11-11 21:37:57
stem en aandeelrecht bij splitsing appartement
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2009-11-23 20:08:56

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Zuid Holland: 9.5 (4x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+