Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Katten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Katten en krijg online een antwoord van de specialist in Katten

Zelf een vraag over Katten? Klik hier.
Meer vragen over Katten.

Beheerder worden?

De rubriek Katten heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Katten Klik hier.

RSS over KattenVragen over Katten via RSS. Klik hier.
RSS over Katten op jouw website?Vragen over Katten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KattenVragen over Katten via E-mail. Klik hier.

Truus is 2,5 jr. en valt steeds Koentje 6mnd. aan

[Gesteld op: 14-03-2007]

Toelichting:
Er is geen toelichting voor deze vraag.
Antwoord:
Dit is vervelend, zowel voor jullie als voor beide katten. Is Koentje nieuw in huis? Heeft u gewerkt met een introductieperiode? Ondanks dat de katten elkaar al gezien hebben is het verstandig om de katten aan elkaar te (her)introduceren. Als je een nieuwe kat aanschaft maar je hebt er ook al ÚÚn dan is het zowel voor de kat als voor de eigenaar fijn wanneer de katten het goed met elkaar kunnen vinden. Om deze kans zo groot mogelijk te maken is de manier van introduceren erg belangrijk. Wat hierbij voorop staat is dat je als eigenaar geduld moet hebben. Hieronder vindt u een algemene beschrijving over het introduceren van katten aan elkaar.
Konden de katten echter eerst wel met elkaar door 1 deur dan is het verstandig kattengedragstherapie te overwegen. Tevens om ergeren problematiek in de toekomst te voorkomen. Truus zit namelijk aan het einde van haar pubertijd en Koentje is nog maar een kittentje dat nog heel erg gevormd wordt rond deze leeftijd. Met name ook door zijn interactie met Truus.


Laat de al aanwezige kat lekker door het huis lopen maar zet de nieuwe kat in een afzonderlijke ruimte waar de al aanwezige kat niet of niet vaak komt. Zorg dat de nieuwe kat hier voedsel, water, een kattenbak, speeltjes, een mandje en een krabpaal of iets anders waar de kat aan mag krabben heeft. Het is belangrijk dat de katten elkaar niet kunnen zien. Aai nu eerst de ene kat en daarna de andere kat. Op deze manier vermengen de geuren van beide katten zich met elkaar en wennen ze aan elkaars geur. Doe dit een aantal dagen en voer beide katten ieder aan een kant van de deur zodat ze ook elkaars geluiden leren kennen.
Na een aantal dagen kunt u de nieuwe kat in Afwezigheid van de al aanwezige kat een extra ruimte laten onderzoeken zodat hij ook met deze omgeving vertrouwd raakt. Doe dit ongeveer een uur. In dit uur kunt u bijvoorbeeld ook de al aanwezige kat de ruimte waar de nieuwe kat steeds zit laten onderzoeken.
Zijn beide katten in dit stadium ontspannen kunt u de deur op een kier zetten zodat ze elkaar kunnen zien maar niet aanraken. Geef ze wederom beide voer of iets lekker ieder aan zijn eigen kant van de deur. Vergeet niet tijdens dit hele proces de al aanwezige kat wat extra aandacht te geven want voor hem komt behoorlijk wat op zijn pad.
Reageren de katten goed op elkaar kunt u om de paar dagen de deur een beetje verder opendoen. Zodat ze langzaam aan elkaar kunnen snuffelen. Blijf er elke keer bij en let er goed op dat er geen vormen van agressie zijn. Zijn deze er wel ga dan weer een stap terug tot de katten beide weer rustig zijn. Krijgen de katten kans om hevige agressie te uiten zal dit de vriendschap in de toekomst schaden. Bij alleen blazen kunt u het beste wel een stap terug doen maar is de schade voor de toekomstige vriendschap tussen beide katten zeer beperkt.


De periode die nodig is om de katten aan elkaar te laten wennen kan van enkele weken tot een aantal maanden duren. Wat belangrijk is, is dat u als eigenaar geduld heeft. Daarnaast is het belangrijk dat wat de katten ook doen, u ze niet straft. Tevens werkt het lonend als u ze tijdens dit proces zacht bemoedigend aanspreekt met een hogere stem. Katten die elkaar begroeten doen dit ook met hun hogere tonen.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Katten:
KattengedragKattenvoeding


Gerelateerde vragen aan Truus is 2,5 jr. en valt steeds Koentje 6mnd. aan :

waarom is mijn gesteriliseerde poes steeds zo vals
      [Gesteld in Kattengedrag]
2007-06-28 21:28:48
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Hoe durf ik weer te genieten van mijn relatie?
      [Gesteld in Psychologie]
2010-03-19 16:34:52
hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49
Vietnamoorlog
      [Gesteld in Geschiedenis]
2010-04-27 10:47:07

Gemiddelde score Katten: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+