Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Privaatrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Privaatrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Privaatrecht

Zelf een vraag over Privaatrecht? Klik hier.
Meer vragen over Privaatrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Privaatrecht:
Naam: Marc van Rosmalen
Bedrijf: Nbii b.v.
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Marc van Rosmalen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PrivaatrechtVragen over Privaatrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Privaatrecht op jouw website?Vragen over Privaatrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PrivaatrechtVragen over Privaatrecht via E-mail. Klik hier.

Verkleuring fronten keuken

[Gesteld op: 14-03-2014]

Toelichting:
Op 10 oktober 2003 hebben wij een keuken in de kleur vanille gekocht bij Piet Klerkx keukenwereld te Waalwijk.
Dit jaar viel het ons op dat sommige fronten wit zijn terwijl andere nog vanillekleurig zijn. Het betreft geen onregelmatige verkleuring, maar steeds eeb compleet front. Overleg met de leverancier levert niets op. Men beroept zich op geen garantie meer en voert als argumenten voor de verkleuring aan als: schoonmaakmiddel ( waarom het ene front dan wel en het andere niet, gebruiken per kastje geen verschillend middel), UV/Ozon (bv twee laden boven elkaar ontvangen hetzelfde licht maar toch is de ene wit en de andere vanille) CV-installatie (we hebben slechts een kleine radiator en ook hier geldt hetzelfde als bij het ozon verhaal)
Kortom wij weten het niet meer. Wat is bovendien de economische levensduur van een keuken?
Kunt u ons op weg helpen aub?
Bij voorbaat dank. Jan Schonhage
Antwoord:

Hier is niet een eenvoudig antwoord op te geven. Er spelen diverse zaken mee. In de eerste plaats is de wettelijke garantietermijn twee jaar, maar het kan zijn dat in het koopcontract van de keuken een langere termijn is opgenomen. Naast de wettelijke garantie speelt de conformiteitseis mee. Wat mag u verwachten. U mag bijvoorbeeld van een duur bankstel verwachten dat het langer meegaat dan een goekope keukenstoel. Bij een keuken mag u van een dure keuken verwachten dat hij langer meegaat dat een goedkope keuken. Indien de zaak waar u gekocht heeft als prijsstunter bekend staat, dan moet u er rekening mee houden dat de levensduur van de keuken mogelijk korter zal zijn dan van een full-price product. Tien jaar is echter wel de maximale termijn om met succes nog enige aanspraak te kunnen maken.  Ook binnen de termijn van tien jaar wordt zelden een claim volledig gehonoreerd omdat ook zaken als afschrijving, dagelijks gebruik en onderhoud meespelen. 


Indien er sprake is van een dure keuken en u aan kunt tonen dat er sprake is van een ondeugdelijk product, bijvoorbeeld door een fout in het productieproces van een bepaalde partij fronten, dan kunt u wellicht toch nog  aanpraak maken of een gedeeltelijke claim. Al met al zal dat een lastig verhaal worden omdat de fronten waarschijnlijk niet meer nabesteld kunnen worden. Zou dat wel kunnen dan zal er waarschijnlijk een kleurverschil te zien zijn met de fronten waarvan het lijkt of ze niet verkleurd zijn. Indien u er in slaagt een aantal keukeneigenaren te vinden die met hetzelfde probleem kampen kunt u de stelling onderbouwen dat er sprake is van een ondeugdelijk product, het kan immers niet zo zijn dat al deze eigenaars een verkeerd schoonmaakmiddel gebruiken.


Tot zover de wettelijke regeling. Om te beginnen moet u de koopovereenkomst nog eens nalezen. Wellicht is de keukenleverancier aangesloten bij een geschillencommissie, bijvoorbeeld de Geschillencommissie Wonen en kunt u daar een klacht indienen.


Bij elke procedure, hetzij via de rechter, hetzij via de Geschillencommissie Wonen is van belang dat u bewijsstukken kunt overleggen van uw klachten. Het is vooral van belang aan te tonen wanneer u voor het eerst geklaagd heeft. Daarom is het belangrijk zoveel mogelijk schriftelijk te communiceren en ook de inhoud van elk telefoongesprek schriftelijk te bevestigen.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Verkleuring fronten keuken :

kleuradvies
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-05-11 14:40:02
Hoogglans keuken en ouderwetse vloer, kan dat?
      [Gesteld in Inrichting]
2009-07-04 15:03:02
Hoe lossen we geschil keuken op?
      [Gesteld in Privaatrecht]
2011-02-10 13:50:58
Beste Verhouding keuken en woonkamer
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2009-11-18 13:46:55
Rood of grijs op de muur in keuken
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-01-08 16:32:34

Gemiddelde score Privaatrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+