Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-Zuid HollandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-Zuid HollandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Concurrentiebeding

[Gesteld op: 09-03-2014]

Toelichting:
Ik werk 3 jaar bij mijn werkgever. Deze past geen cao toe en geeft geen salarisverhogingen etc. Nu kan ik een veel betere baan krijgen. In mijn AO staat echter dat het mij verboden is om zonder toestemming binnen 1 jaar na einde arbeidsovereenkomst in de regio waar ik werkzaam was, in dienst te treden bij een onderneming die gelijke of gelijksoortige producten verhandelt.
Is dit rechtvaardig, want zo kan ik nooit meer gaan verdienen omdat mijn baas geen hoger loon wil geven en ik niet ergens anders kan werken.
En wat wordt verstaan onder regio ?
Antwoord:

Geachte vraagsteller,


Er zijn waarschijnlijk wel mogelijkheden voor u. Maar zonder de exacte tekst van het beding is het moeilijk oordelen. En u zult waarschijnlijk niet zonder juridische bijstand kunnen. Dit is mijn specialisatie en vaak lukt het om met werkgever tot een oplossing te komen overtuigen zonder procedure. Neem gerust vrijblijvend contact op.

In het algemeen geldt het volgende. De rechtspraak laat zien dat een concurrentie beding redelijk moet zijn. Het moet o.a. bevatten:


1. Een redelijke termijn (max. 1 jaar, dan wel een periode niet langer dan het tijdelijke arbeidscontract zelf).


2. Een duidelijke omschrijving van wat niet mag (geen vage, ellenlange omschrijvingen)


3. Een redelijke geografische beperking (over het algemeen bijv. niet heel Nederland)


4. De boeteclausule moet redelijk zijn (in verhouding tot salaris).


 


Als het concurrentiebeding een werknemer onredelijk beperkt om zijn werk uit te oefenen of hem in het geheel niet meer in staat stelt in die branche werkzaam te zijn gedurende een lange tijd, kan de rechter worden verzocht het beding te vernietigen/matigen. Het beding kan geheel of gedeeltelijk worden vernietigd (bij gedeeltelijke vernietiging kan de regio verkleind worden, de termijn verkort etc.). Ook kan de rechter bepalen dat de werkgever aan de werknemer een vergoeding moet betalen voor de duur dat hij zijn werk niet kan uitoefenen of erg belemmerd wordt in zijn werk. De rechter kijkt heel goed naar het belang van de werknemer: Bij het belang van de medewerker, gaat het om het belang van vrije keuze van de arbeid, mogelijkheden tot positieverbetering en ontplooiingsmogelijkheden, voorkomen van werkeloosheid etc. Bij het belang van de werkgever, gaat het om het voorkomen van aanmerkelijke schade door (onrechtmatige) activiteiten van de voormalige medewerker. Het gaat hier dus niet om het belang van de werkgever om bepaalde medewerkers in dienst te houden. Wordt het beding gebruikt als drempel voor vertrek van medewerkers, dan bestaat er een goede kans dat de rechter deze drempel grotendeels wegneemt door de werking van het beding te beperken.


Een jurist weet een werkgever hiervan vaak te overtuigen, zodat een procedure niet nodig is. U mag vrijblijvend contact met me opnemen.


U kunt ons - met de stukken bij de hand - vrijblijvend bellen voor meer informatie. Zie www.uwjurist.nl voor telefoonnummer enz.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Concurrentiebeding:

waar moet ik op letten bij een arbeidsovereenkomst
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2007-03-13 09:35:40
Concurrentiebeding en opzegtermijn?
      [Gesteld in Arbeidsrecht]
2007-03-26 20:30:45
Kan ik onder een concurrentiebeding uitkomen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2007-10-14 21:25:58
Wat is opdrachtgever i.r.t een concurrentiebeding?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Utrecht]
2008-02-07 14:13:52
is het rechtsgeldig
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2008-05-14 20:33:15

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Zuid Holland: 9.1 (20x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+