Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Letselschade
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Letselschade en krijg online een antwoord van de specialist in Letselschade

Zelf een vraag over Letselschade? Klik hier.
Meer vragen over Letselschade.

Beheerder worden?

De rubriek Letselschade heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Letselschade Klik hier.

RSS over LetselschadeVragen over Letselschade via RSS. Klik hier.
RSS over Letselschade op jouw website?Vragen over Letselschade op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LetselschadeVragen over Letselschade via E-mail. Klik hier.

aansprakelijk stellen letselschade misdiagnose

[Gesteld op: 19-02-2014]

Toelichting:
hallo, hoe kan k ggz-instelling aansprakelijk stellen voor misdiagnoses met gevolg nu rolstoelafhankelijk te zijn? er zijn bij mij in verleden alleen persoonlijkheidstesten gedaan en PTSS, maar blijkt dat ik dus alleen PTSS heb en daarnaast ADD, heb naast drie verschillende persoonlijkheidsstoornissen in die ggz instelling ook voor twee lichamelijke diagnoses bij erkende artsen in verschllende ziekenhuizen verkeerde diagnoses gekregen, en is nu nog maar de vraag of mijn spieren/gewrichten ooit weer elemaal terug in orde zullen komen, wat kan en moet ik hiermee doen om zoiets in de toekomst bij anderen te kunnen voorkomen? ik heb nu al ruim twee jaar geen psychiatrische begeleiding meer nodig, maar zoiets is best heftig om mee te moeten maken, en voor ik de juiste behandelingen zal kunnen krijgen zal ik toch ook mijn huidige medicatie af moeten gaan bouwen, heb gelkkig mijn hulphond die mij op alle gebied zowel als psychiatrisch hulphond als ADL hulphond ondersteund, maar deze onontdekte ADD heeft ons beiden de afgelopen twee maanden al meerdere malen bijna het leven gekost door verschillende bijna-aanrijdingen, hulphond krijg dan in gaten dat er wat niet klopt en blokkeert mij, maar midden op straat, dus dit is levensgevaarlijk als daar net zo'n auto hard op ons afkomt rijden, de diagnose is nog niet dmv testen officieel vastgesteld, maar voor iedereen artsen/omgeving/mijzelf zeer duidelijk nu waar al mijn onverklaarbare klachten door komen, van afgelopen mei in behoorlijk overgewicht naar nu in dreigend ondergewicht en niks aanwijsbaars gevonden na vele nare onderzoeken, kunt u mij hierin adviseren wat en hoe te doen?
Antwoord:

Geachte mevrouw, heer,


Er zijn grofweg twee mogelijkheden om iets te doen richting de ggz-instelling. Enerzijds kunt u de tuchtrechtelijke weg bewandelen. U begint dan met een klacht in te dienen bij de instelling zelf of bij bijvoorbeeld het Tuchtcollege voor de gezondheidszorg. Indien uw klacht(en) gegrond verklaart worden dan zal de ggz-instelling hierop aangesproken worden. Een mogelijkheid tot een schadevergoeding bestaat er niet in het tuchtrecht. Wel kan een uitspraak van een klachtencomissie of tuchtcollege dienen als bewijs in een civiele procedure.


Een andere mogelijkheid is om de ggz-instelling aansprakelijk te stellen. U dient dan te bewijzen dat de instelling medisch onzorgvuldig heeft gehandeld. Uw eigen verhaal is dan niet voldoende. U dient aan te tonen dat de ggz-instelling anders had moeten handelen waardoor u nu geen of minder schade zou hebben. Het bewijs van dit zogenoemde onzorgvuldig handelen wordt doorgaans geleverd door de mening van een andere medicus. Deze medicus kan beoordelen of er binnen de behandeling van de ggz-instelling zaken zijn misgegaan. Mocht die medicus tot die conclussie willen komen en dit ook op papier willen zetten dan heeft u bewijs in handen waarmee u de instelling aansprakelijk kunt stellen. Ook een gegronde klacht bij de klachtencommissie of tuchtcollege kan in dat verband dienen als bewijs.


met vriendelijke groet,


J.W. lenselink


PALS Groep Letselschadespecialisten

 
Reactie vraagsteller:
beste Lenselink<

dit begrijp ik, maar HOE kan ikdan met het laatste de instelling aansprakelijk stellen, hoe gaat dit aansprakelijk stellen dan in zijn werk, dit is meer mijn vraag...

groeten Dianne en Baloo
 
Antwoord Beheerder:

Beste Dianne en Baloo, 


Het aansprakelijk stellen kan schriftelijk gebeuren. U kunt er voor kiezen om dit zelf te doen. Alsdan dient u een brief te sturen naar de instelling waaruit blijkt wat u hen verwijt en dat u ze daarvoor aansprakelijk houdt. U kunt er ook voor kiezen om een gespecialiseerd bureau in de arm te nemen. Binnen onze organisatie geldt het beleid dat we eerst de kwestie voor leggen aan een medisch adviseur. Op basis van zijn of haar advies kunnen we nader beoordelen of er mogelijkheden zijn om de instelling aansprakelijk te stellen.


Met vriendelijk groet, 


PALS Groep Letselschadespecialisten


J.W. Lenselink

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Letselschade:
Whiplash


Gerelateerde vragen aan aansprakelijk stellen letselschade misdiagnose:

zelfde vraag vanuit de penningmeester gesteld.
      [Gesteld in Recht-Gelderland]
2008-07-17 11:48:38
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
ouder verantwoordelijk voor schulden kind?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2011-07-02 00:32:03
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Wie aansprakelijk bij ongewenste dracht 2 jarige?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-04-22 00:59:30

Gemiddelde score Letselschade: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+