Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Administratie » Loonadministratie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Loonadministratie en krijg online een antwoord van de specialist in Loonadministratie

Zelf een vraag over Loonadministratie? Klik hier.
Meer vragen over Loonadministratie.

Beheerder worden?

De rubriek Loonadministratie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Loonadministratie Klik hier.

RSS over LoonadministratieVragen over Loonadministratie via RSS. Klik hier.
RSS over Loonadministratie op jouw website?Vragen over Loonadministratie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LoonadministratieVragen over Loonadministratie via E-mail. Klik hier.

terugvalloon had nog een vraag zie toel. onderaan

[Gesteld op: 19-02-2014]

Toelichting:
ben gedetacheerd bij randstad,nu heb ik ander werk welk uurloon minder is nu zeggen ze dat ik 13 weken recht heb op mijn laatst verdiende loon dan 13 weken mijn terugvalloon en dan het loon wat de opdrachtgever bied, volgens mij mogen ze mij na 13 weken van het laatst verdiende loon niet verder terug laten vallen als 9% als ik dit goed heb zou ik graag een bevestiging van jullie willen hebben en een verwijzing van in welk artikel het staat in de cao voor uitzendkrachten kopie mail bijgevoegd van intercedent Beste Johannes, Heb overleg gehad met onze afdeling juridische zaken. Wij moeten jou salaris 13 weken aanvullen. Jij hebt reeds 1 week gewerkt in Wijster. Wij vullen het nog 12 weken aan. Daarna wordt jouw salaris € 10,95. Vanaf dan nog 13 weken later zullen wij het salaris aanpassen naar € 10,09. Wij hopen jou hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Antwoord:

Geachte,


Is er een detacheringsovereenkomst, met een vooraf bepaalde termijn voor de duur van de overeenkomst, dan is het uitzendbureau gehouden vervangend werk te regelen met een gelijkblijvende beloning tot de overeengekomen detacheringsovereenkomst is verstreken.


Ben je langer dan 76 weken (1 ½ jaar) werkzaam op dezelfde detacheringsovereenkomst, dan kun je aanspraak maken op het terugvalloon wanneer vervangend werk wordt gevonden dat lager betaald wordt.


Het terugval loon bedraagt 90% van het laatstverdiende loon maar is nooit lager dan het wettelijk minimumloon. In de eerste 13 weken wordt eerst een aanvulling betaald zodat je geen terugval in loon krijgt maar daarna mag men je 10% korten. Die 10% mag nooit tot gevolg hebben dat je minder dan het minimumloon krijgt.


Ik heb niet alle gegevens helder maar een en ander is dus afhankelijk van de looptijd van een detacheringsovereenkomst, maar heeft ook te maken met de tijd die je al bij het uitzendbureau werkt (meer of minder dan 1 ½ jaar).

Hopelijk kun je hiermee uit de voeten maar blijf je nog met vragen zitten dan kun je altijd nog even een reactie geven. Overigens, als je even google-t op abuCAOuitzendkrachten, vind je de hele CAO en kun je het zelf nog eens nalezen.


Hartelijke groet,


Algert Uiterwijk Winkel


Reactie vraagsteller:
dank voor uw snelle reactie , ik ben al sinds 2006 gedetacheerd als ik het dus goed begrijp kunnen ze me na 13 weken 10% terugzetten in loon ,maar nog eens 13 weken later niet meer n
Antwoord:

Ik ben geen jurist maar administrateur dus ik kijk er naar met gewoon boeren verstand. Zoals ik artikel 31 van de uitzend CAO lees kan men inderdaad slechts 1 x het loon bijstellen naar het terugvalloon. 


Wil je het helemaal zeker hebben, dan is het misschien een goed idee om je vraag ook nog even neer te leggen bij iemand die gespecialiseerd is in arbeidsrecht. Ook die vind je wel op de site van Gratis Adviseurs.


 


Suc6

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan terugvalloon had nog een vraag zie toel. onderaan:

hond zakt door achterpoten. Wat moeten we doen?
      [Gesteld in Bewegingsprobleem hond]
2009-07-06 20:46:15
Bruine bank en rode stoelen
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-07-02 14:14:21
soft taupe en romig wit toch bij elkaar?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-10-16 11:33:33
Welke kleur eettafel met grijseiken meubels?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-02-17 12:56:20
Eenmaal betaald moet ik het product accepteren?
      [Gesteld in Advocaten-Noord Holland]
2011-03-10 21:55:10

Gemiddelde score Loonadministratie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+