Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

Strafbaar als je aangelijnd loopt?

[Gesteld op: 15-02-2014]

Toelichting:
Ik heb een Pitbull met angst agressie, dan bedoel ik dat ze uit angst uitvalt aan de riem als een hond te dichtbij komt, dus niet omdat ze van zichzelf agressief is! Dit wetende loop ik alleen in aanlijngebieden, ik ga wel es naar een open gebied om even balletje te gooien of d'r even te laten rennen, maar zodra ik een andere hond zie lijn ik 'r aan en loop ik een uitwijkende richting in.. Ik maak relatief vaak mee dat mensen hun hond (in aanlijngebieden, dus woonwijken enzo) los hebben en gewoon op mijnes af laten denderen, ik heb haar aangelijnd en kort, ik roep soms of ze hun hond willen roepen maar ˛f ze horen me niet op tijd ˛f hun hond staat niet onder appŔl ˛f omdat hun hond niks doet willen ze niks doen, ˛f ze staan gewoon te bellen of te praten en zien het nieteens gebeuren.. Met gevolg dus dat een andere hond te dichtbij komt en mijn Pit agressief reageert.. Ik probeer dan wel te voorkomen dat ze de andere hond te pakken krijgt, maar soms gaat een andere hond juist met haar vechten omdat ze zo reageert, en omdat een Pitbull even wat feller vecht krijg ik dan meteen een grote smoel en dat ik me hond moet muilkorven of een spuitje moet geven enzo, terwijl ik ook gewoon me hond uit moet laten, wat kan ik verder doen? Ik heb een paar keer met een muilkorf gelopen maar toen werd ze een keer aangevallen omdat ze evengoed snauwt, en toen kon ze zich niet verdedigen terwijl ze uit angst reageert, dus ik vond dit heel sneu voor haar en ze reageert na dit incident n˛g feller.. Ik vind dat mensen hun hond gewoon bij zich moeten houden, zeker als ze zien dat ik mijn hond kort hou en probeer uit te wijken.. Maar nu me vraag, aangezien ik best vaak loslopende honden in woonwijken tegenkom, als mijn hond een loslopende hond zou bijten, en de eigenaar wil me aangeven, kunnen ze me dan iets maken? En in een losloopgebied? Ik zeg expres in dit verhaal dat ik een Pitbull heb om aan te geven dat ik niks fout doe maar standaard de schuld krijg, alleen maar omdat zij even wat meer bijtkracht heb en hun hun hond niet bij zich kunnen houden..
Antwoord:

In principe doen deze mensen niks verkeerd ! Zelfs al benaderen de honden te dicht,het gebied is vrij. Juist aangelijnd en kort is voor jouw hond een reden om zich te verdedigen,dus of je gaat daar helemaal voor en dat betekent met een muilkorf,of ze gaat los, maar met het risico dat ze al haar rechten kwijt is en na drie ingediende klachten in beslag word genomen. Heb je al een cursus gelopen samen met haar,dat gaat ook aangelijnd,uit angst valt ze niet aan ,ze voelt zich gesterkt met jou.Het is zo jammer dat dit soort problemen met dit geweldige fijne ras voor onbegrip zorgt,en daarom moet je deze voor zijn.Voordat mensen die niets begrijpen van honden het voor haar verknoeit,en eigenlijk voor jullie allebei. Niemand heeft hier schuld. Zijn er geen leuke mensen met een Pitbull reu zodat je daar kunt beginnen met spelen, en dan moe en aangelijnd naar huis.

 
Reactie vraagsteller:
Dus uw reactie is dat als ik aangelijnd loop in een aanlijngebied en er is t˛ch een incident met een loslopende hond dat ik evengoed fout ben...?
 
Antwoord Beheerder:

zo bedoelde ik het niet precies,maar werdt waarschijnlijk afgeleid door de zin van;het open gebied. Dit gold alleen maar daarvoor. Het probleem is altijd dat het het ene tegen een ander woord is,en mensen zeker niet altijd eerlijk zijn.En zelfs in staat zijn om te verklaren dat jouw hond losliep. Wees voorzichtig

Beantwoord door:
Elizabeth Koper van Elten
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan Strafbaar als je aangelijnd loopt?:

zie toelichting
      [Gesteld in Hypotheken-Zuid Holland]
2014-10-02 17:33:18
looptijd verzekering
      [Gesteld in Verzekeringen]
2009-03-17 16:01:02
jaarcontract en eindafrekening auto bij uitdienst
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zeeland]
2009-07-28 10:47:47
opzeggen huurcontract
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2010-02-09 18:18:58
Ik wil de verzekering per direct opzeggen
      [Gesteld in Verzekeringen]
2010-07-17 11:01:22

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+