Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Noord Holland

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Noord Holland:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-Noord HollandVragen over Personeel & Organisatie-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

heb contract onbepaalde tijd, nu 7 jaar

[Gesteld op: 13-02-2014]

Toelichting:
werk 20 uur/week,5 ochtenden; ben verder 50-55% afgekeurd, dus dolblij met werk(nu 60 jaar).Werkgever wil nu dat ik 3 ochtenden per week ga werken door econ. crisis en te hoge loonkosten.Bovendien moet ik mijn vakantieuren van 2013 opmaken.Wat kan ik hier mee doen en welke rechten heb ik?
Antwoord:

Beste vragensteller,


Uw vraag is complexer dan dat op het eerste ogenblik lijkt. Van belang is bijvoorbeeld wat er in uw contract staat met betrekking tot het aantal uren dat u werkt en hoe deze verdeeld dienen te worden over de week. Voor het tweede deel van uw vraag, betreffende uw vakantiedagen zou ik graag van u weten in welke bedrijfstak u werkt en of u onder een CAO valt.


Zou u mij deze gegevens kunnen mailen, dan kan ik in aanzet een antwoord geven op uw vragen.


 


Met vriendelijke groet,


 


Martin van den Berg


Buro Paraplu

 
Reactie vraagsteller:
Goedenavond,bedankt voor uw snelle reactie.Wat betreft de uren staat in mijn contract:voor 20 uur per week;5 ochtenden van 4 uur te weten maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 13.00 uur.Voor onbepaalde tijd wordt deze arbeidsovereenkomst aangegaan.Over een CAO wordt niet gesproken;alleen:op deze arbeidsovereenkomst is de geldende rechtspositieregeling voor dierenartsassistenten van toepassing.Ik ga nu gewoon nog elke dag werken,omdat er alleen een gesprekje heeft plaats gevonden en er niets op papier is gezet;lijkt mij de beste manier.
Ik hoop dat u hiermee iets kunt en hoor dat graag: e.been@zonnet.nl Vriendelijke groet
 
Antwoord Beheerder:

Beste vragesteller,


Bedankt voor de aanvullende informatie.


Als ik het goed begrijp heeft u een contract voor onbepaalde tijd en staat hierin opgenomen dat u 20 uur werk. Deze 20 uur komt overeen met de mogelijkheden die u heeft in verband met uw afkeurpercentage. U valt door uw werk bij een dierenarts niet direct onder een CAO.


Dan terug naar uw vraag. U bent verzocht om minder te gaan werken. Allereerst kan uw werkgever u natuurlijk altijd vragen om dit te doen. daar is niets mis mee. Uw werkgever heeft echter geen pressiemiddelen. U heeft een arbeidsovereenkomst en u beide bent gehouden aan de afspraken die hierin staan. Met andere woorden als uw werkgever wil dat u minder gaat werken, moet hij of zij u voor het betreffende aantal uren ontslaan (en heeft u recht op ww, als u hiervoor in aanmerking komt). Voor u beide is dit waarschijnlijk geen prettige situatie. Ik kan me voorstellen dat u werkt in een kleine, persoonlijke organisatie, waarbij u iedereen goed kent. Een eventueel conflict betreffende werktijden zal absoluut zijn weerslag hebben op de sfeer. U zou dan ook beide naar een andere meer flexibele oplossing kunnen zoeken. Uw werkgever zou bijvoorbeeld, indien het om een tijdelijke significante terugval in omzet betreft aanspraak kunnen maken op werktijdverkorting (of u op deeltijd ww). 


op het tweede deel van uw vraag kan ik kort zijn. Tenzij er iets over het opmaken van vakantieuren is opgenomen in uw contract, kan uw werkgever u vragen om binnen een redelijke termijn uw vakantiedagen op te maken. Wat hierin redelijk is, hangt af van het aantal resterende dagen en de mate waarin u reeds eerder hierop bent aangesproken. Als u bijvoorbeeld nog 96 uur zou hebben staan kan uw werkgever u niet vragen om deze de komende vijf weken op te maken, maar redelijk zou zijn om deze voor het einde van het jaar te hebben opgemaakt, tegelijkertijd met de nieuw op te bouwen uren. vuistregel hierbij is dat u niet meer dan 20% van uw tijd vrij hoeft te nemen.


Ik hoop u enigsinds op weg te hebben geholpen en wens u veel sterkte bij de ze situatie. Mocht u nog andere vragen hebben, kunt u natuurlijk altijd weer even contact opnemen.


 


Met vriendelijke groet,


Buro Paraplu


Martin van den Berg

Beantwoord door:
Martin van den Berg
profielpagina


Gerelateerde vragen aan heb contract onbepaalde tijd, nu 7 jaar:

Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
contract verlengen
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Flevoland]
2009-07-13 13:17:58
oznur
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-13 23:37:04
is mijn 0uren contract nu een vast contract?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2007-12-29 11:18:26

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Noord Holland: 8.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+