Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Hypotheken » Hypotheken-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken-Zuid Holland

Zelf een vraag over Hypotheken-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken-Zuid Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken-Zuid Holland:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Hypotheken-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Hypotheken-Zuid HollandVragen over Hypotheken-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

Mag een bank een taxatie opdringen

[Gesteld op: 29-01-2014]

Toelichting:
Mag een bank je een taxatie opdringen ivm verkoop van je woning. Heb een restschuld van ongeveer 24.000 euro. Woz waarde woning is 299.000 en vraagprijs 299.900 bod gekregen en geaccepteerd door koper van 285.000. De bank wil nu eerst een taxatie laten doen en de kosten zijn voor mij, kan dit zomaar ? Bank is er dominant en laat weinig ruimte over.
Antwoord:

Goedemiddag,


U bent vrij om de woning naar eigen inzicht zo goed mogelijk te verkopen. Daar heeft de bank verder niets over te zeggen. Echter, de woning is wel onderpand voor de hypothecaire lening die u bij de bank heeft afgesloten. Als de verkoopopbrengst voldoende groot is om die lening mee af te kunnen betalen zal de bank geen vragen stellen. Als de verkoopopbrengst niet groot genoeg is en u neemt eigen middelen mee om dit tekort alsnog aan te vullen en daarmee de bank af te betalen, is er ook niets aan de hand. Zelfs in het geval dat u deze restschuld op een andere manier financiert, bijvoorbeeld door het afsluiten van een doorlopend krediet of persoonlijke lening, zal de bank u verder niets opleggen.


Simpel gezegd, als u ervoor zorgt dat de bank haar aan u uitgeleende geld terugkrijgt bij de verkoop van de woning, hoeft er geen taxatie uitgevoerd te worden die voor uw rekening komt.


Waarschijnlijk heeft u bij de bank aangegeven dat u na verkoop een restschuld overhoudt en dat u deze op een later moment aan de bank wil terugbetalen. De bank blijft dan met een zogenaamd 'blanco' krediet zitten. Het onderpand is immers verkocht, dus staat er geen waarde meer tegenover de restant lening. De bank zal dit blanco krediet tot een minimum willen beperken en wil er daarom zeker van zijn dat hun huidige onderpand, uw woning, voor een reele prijs is verkocht. Daarnaast zult u moeten aantonen dat u de restant lening op uw inkomen kunt betalen. De bank zal dus ook gaan vragen om inkomensgegevens en de lasten van de nieuwe woning.


De bank heeft hiertoe inderdaad het recht. Sterker nog, als blijkt dat u de restantschuld niet kan dragen, kan zij in het uiterste geval zelfs de verkoop tegenhouden en u dwingen in de woning te blijven wonen.  Dit gebeurt overigens niet snel.


Mocht u willen laten berekenen wat u maximaal kan lenen op basis van uw nieuwe woonlast en huidig inkomen, om zodoende de restschuld ook af te kunnen betalen aan de bank en deze verder geen moeilijke vragen zullen stellen, verzoek ik u contact op te nemen via 030-6062181 of mark@plusplanner.nl.


Met vriendelijke groet,


Mark Maris, PlusPlanner


www.plusplanner.nl


 

 
Reactie vraagsteller:
Uw antwoordt is helder, rest mij nog u 1 vraag te stellen: de bank wil een taxatie laten doen kosten a 575 euro, kan ik ipv dat zij een taxatie bureau inhuren zelf een taxatie bureau laten komen en dat zelf betalen?
 
Antwoord Beheerder:

Goedemiddag,


Een regulier taxatierapport kost tegenwoordig ongeveer €300,- all in. Ik vind de kosten van de taxatie die de bank uit laat voeren dan ook aan de hoge kant. Echter, de bank zal de zekerheid willen hebben dat het wordt uitgevoerd door een 'onafhankelijke' taxateur, iemand die geen belang heeft bij het ietwat manipuleren van de opgegeven waarde. Zij zullen u dus niet de mogelijkheid bieden om zelf een taxatierapport op te laten stellen.


Wel kunt u de bank aangeven dat u de kosten erg hoog vindt en dat u na rondvraag tot de conclusie bent gekomen dat het voor een stuk minder ook moet kunnen en dat u niet voor die extra kosten op wilt draaien. Als het dan toch een taxateur door hen gekozen moet zijn, laat hen dan ook de kosten betalen.


Conclusie, neem contact op met de bank en leg het hen voor. Wellicht dat hier nog wat speelruimte in zit.


Met vriendelijke groet,


Mark Maris, PlusPlanner


www.plusplanner.nl


 

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Mag een bank een taxatie opdringen :

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
lange smalle woonkamer met een lange hoekbank?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-01-15 21:33:45
Wat voor kleur bank en muren moet ik nemen?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-08-12 21:29:32
start de bank bij verkoop met de excutiewaarde?
      [Gesteld in Makelaars]
2008-09-06 11:07:14
kleuradvies muur achter bank
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-08-25 16:20:34

Gemiddelde score Hypotheken-Zuid Holland: 9.4 (95x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+