Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

Ik zou graag mijn zakelijke compagnon aanklagen.

[Gesteld op: 22-01-2014]

Toelichting:
Goede dag,
Ik heb een vraag over het te trachten aanklagen van mijn compagnon. Na een inbreng van € 35.000,00 werd ik compagnon van een Mevr die de kledingzaak al enkele jaren had, beide waren we voor 50% aandeelhouder, nu wil het geval dat mijn inmiddels ex-partner plotseling wou scheiden 2 maanden nadat ik compagnon was geworden, door de traumatische scheiding was ik niet meer in staat te kunnen werken. Ik wou een poosje thuisblijven maar tot mijn grote schrik werd mij bericht dat mijn compagnon s nachts de winkel heeft leeggehaald en met de noorderzon is vertrokken, personeel stond plots voor een dichte deur, ze niemand ervan verwittigt dat ze wou sluiten, zelfs de debiteuren en de belastingdienst kwamen bij mij, terwijl ik niets met de financieren te maken mocht hebben, zelfs mijn advocaat kreeg geen respons. toch wil het proberen om mijn € 35.000,00 terug te krijgen ik ben er tenslotte maar 6 weken geweest als bestuurster en aandeelhouder, dat ik in een bijna failliete zaak ben gestapt wist ik überhaupt niet. Mijn ex-partner heeft mij aangeraden het te doen hij zag er wel brood in, helaas ben ik nu en mijn geld kwijt en ik weet niet waar de goederen zijn gebleven. Volgens mijn Advocaat van destijds(2009) kon ik toen geen toevoeging krijgen om e.a aan handig te maken, is er niet een andere weg om toch haar aan te klagen? Mijn advocaat van destijds was volgens mij niet erg gemotiveerd om mij in deze zaak bij te staan.
Antwoord:

Het is mij niet duidleijk of dit een B.V. of een VOF betreft. Bij een B.V. zijn dergelijke problemen niet te verwachten omdat de aansprakelijkheid beperkt is. Maar u noemt dat u bestuurster en aandeelhoudster bent, maar dat bestaat niet bij een VOF. Ik ga er maar van uit dat dit een misverstand is en dat het toch een VOF betreft.


Bij een VOF zijn de vennoten in prive volledig aansprakelijk voor nakoming van de verplichtingen van de onderneming. U kan dus aansprakelijk wordne gesteld, maar dan alleen voor schulden die zijn ontstaan na uw toetreding tot de onderneming. Andere schuldeisers kunt u wegsturen. Bovendien kan u dan wel worden verplicht om schulden te betalen, maar u krijgt dan direct een vordering op de andere vennoot. U heeft een probleem doordat de andere vennoot met de noorderzon is vertrokken. Als u haar niet kan vinden, dan kan u haar ook niet voor de rechter dagen. En als u wel weet waar ze is, kunt u beter eerst een onderzoek naar haar bezittingen laten uitvoeren, want een kale kip kan je niet plukken. Als zij geen geld heeft om u terug te betalen, dan blijft u met de juridische kosten zitten.
Ik kan u hier niet bij helpen, u heeft hiervoor een advocaat nodig. Ena ls uw toenmalige advocaat er geen zin in had, dan raad ik u aan een andere advocaat om advies te vragen.


Overigens hoef ik u niet te vertellen dat u verkeerd heeft gehandeld door € 35.000 te betalen voor een aandeel in een failliete zaak, en bovendien ook geen financieel onderzoek naar de vennoot heeft laten uitvoeren. U bent immers gezmenlijk verantwoordelijk, een VOF is net als een huwelijk, en dan wil je ook van de partner weten hoe deze er voor staat. Wellicht is het mogelijk om de persoon die u hierbij heeft geadviseerd aansprakelijk te stellen omdat hij zijn werk niet goed heeft gedaan? Ook dat kan een advocaat voor u beoordelen.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan Ik zou graag mijn zakelijke compagnon aanklagen.:

Prive onttrekkingen als ZZP-er
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2008-08-10 22:35:13
VOF contract en auto van de zaak
      [Gesteld in Accountancy]
2009-05-17 17:54:47
eenmanszaak zakelijk rekening en prive rekening a?
      [Gesteld in Accountancy]
2011-09-05 21:48:34
Hoe hoog onderhandse vergoeding thuiswerkplek?
      [Gesteld in Financieel]
2012-04-27 16:56:40
Activeren FOR
      [Gesteld in Administratie]
2014-01-26 20:37:22

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (618x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+