Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Vastgoed » Hypotheken
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hypotheken en krijg online een antwoord van de specialist in Hypotheken

Zelf een vraag over Hypotheken? Klik hier.
Meer vragen over Hypotheken.
De huidige beheerder van de rubriek Hypotheken:
Naam: M. Maris
Bedrijf: Plusplanner
Reactiesnelheid: 69 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over M. Maris vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HypothekenVragen over Hypotheken via RSS. Klik hier.
RSS over Hypotheken op jouw website?Vragen over Hypotheken op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HypothekenVragen over Hypotheken via E-mail. Klik hier.

Kom ik in aanmerking voor een hypotheek?

[Gesteld op: 21-01-2014]

Toelichting:
Ik ben sinds 2012 werkzaam in het basisonderwijs. Het eerste jaar was op uitzendbasis, dit jaar heb ik een jaarcontract bij een scholengemeenschap. Volgend schooljaar wordt mijn tijdelijk contract een jaar verlengd of het wordt omgezet in een vast contract. Een werkgeversverklaring moet geen probleem opleveren.
Mijn maand inkomen is: 2330 euro bruto excl vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Mijn vriendin heeft een nul-uren contract, ze werkt nu 3 maanden en ongeveer 36 uur per week. Zij verdient 1600 euro bruto. Ze werkt bij de klantenhelpdesk, maar is afgestudeerd ald communicatieadviseur (hbo), waar geen werk in is.
Mij vraag is: is het mogelijk dat wij een lening kunnen afsluiten en aan wat voor lening moet ik dan denken (qua hoogte)?
Antwoord:

Goedemorgen,


U geeft aan dat u op dit moment een contract voor bepaalde tijd, namelijk een jaarcontract, hebt en dat het niet zeker is of u opnieuw een tijdelijk contract krijgt of dat er een overeenkomst voor onbepaalde tijd zal worden aangegaan. Als de werkgever bereid is tot het afgeven van een intentieverklaring, kan uw inkomen volledig worden meegenomen bij het bepalen van de maximale hypotheek. Geeft de werkgever aan dat het huidige contract opgevolgd zal worden door wederom een jaarcontract, zal de bank voor de bepaling van uw inkomen het gemiddelde van de afgelopen drie jaren nemen. Dit houdt in dat het inkomen van 2011, 2012 en 2013 bij elkaar wordt opgeteld en gedeeld door drie. U bent sinds 2012 aan het werk, dus mag ik aannemen dat het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie jaren lager zal zijn dat het huidige inkomen.


Uw partner heeft een 0-urencontract. Dit betekent dat als er geen werk voorhanden is bij de werkgever dat zij ook geen inkomen heeft. Datzelfde geldt als zij ziek zou worden. Wordt er niet gewerkt, dan is er geen inkomen. De bank gaat uit van het slechtste geval en dat is dus geen inkomen. Ook voor haar geldt dat eventueel gekeken kan worden naar het gemiddelde inkomen over de afgelopen drie jaren, maar zij werkt nu net 3 maanden, dus dat zal geen zoden aan de dijk zetten.


Voor zover ik het nu dus kan nagaan, op basis van de door u aangeverde informatie, zal de hypotheek op uw inkomen alleen berekend moeten worden. U heeft een bruto jaarinkomen van ongeveer €32.500,-. Op basis daarvan kan een hypotheek verstrekt worden van ongeveer €140.000,-. Eventueel komt u wel in aanmerkingen voor een subsidieregeling zoals bijvoorbeeld de starterslening, maar dat is afhankelijk van de plaats waar u koopt en de woning die u koopt.


Mocht ik verkeerde aannames gedaan hebben, bijvoorbeeld dat er wel sprake is van een langer arbeidsverleden, is de berekening uiteraard anders. Daarnaast heb ik in de berekening geen rekening gehouden met het bestaan van kredieten of leningen en zijn ook de eventueel aanwezige eigen middelen niet meegewogen.


Als u een precieze berekening wenst van uw mogelijkheden, verzoek ik u om contact op te nemen via 030-6062181 of mark@plusplanner.nl.


Met vriendelijke groet,


Mark Maris, PlusPlanner


www.plusplanner.nl


 

Beantwoord door:
M. Maris
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Kom ik in aanmerking voor een hypotheek?:

Wat zijn de consequenties van een woning verhuren?
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2009-12-16 09:56:43
Is dit wel een verstandig voorstel ?
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2010-12-29 12:59:58
kan een naamswijziging op de hypotheek?
      [Gesteld in Hypotheken]
2013-07-29 13:30:18
Partner bijschrijven op hypotheek
      [Gesteld in Hypotheken-Noord Brabant]
2013-09-16 22:20:05
Overbruggingshypotheek zekerheden bank
      [Gesteld in Hypotheken]
2014-07-10 23:16:55

Gemiddelde score Hypotheken: 8.8 (89x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+