Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Noord Holland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht-Noord Holland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-Noord HollandVragen over Arbeidsrecht-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

wordt mijn contract ten onrechte niet verlengd?

[Gesteld op: 23-04-2008]

Toelichting:
Mijn jaarcontract loop 24 april (morgen!) af, ik heb vorige week nog mondeling van mijn baas de toezegging gekregen dat hij zou worden verlengd. Ook werd mij gezegd bepaalde cursussen te gaan volgen, om mijn positie in de zaak te verbeteren. Alles wees er al die tijd op dat ik zou blijven. Ook heb ik onlangs een salarisverhoging gekregen. Vandaag echter komt de zakenpartner (van wie mijn baas vorige week nog zij dat zij uit de zaak zou stappen) mij vertellen dat mijn contract niet verlengd wordt, maar dat ik mag wel mag blijven werken tot ik een andere baan heb gevonden. Ik snap er niets van want alles wees er op dat ik zou blijven. In het bedrijf was onlangs een crisis en daar heb ik ze juist doorheen gesleept; de financiele situatie laat het ook toe dat ik blijf.
Ik vermoed dat het een persoonlijke vete is van deze dame, want anderen mogen wel blijven, terwijl de baas juist mij alles over iedereen toevertrouwde, ik moest ook het personeel aannemen en inwerken.
-Kan dit zomaar? Ik heb van de baas de toezegging dat mijn contract verlengd wordt, (hij is nu op vakantie en is dinsdag terug).
- heeft zij nog enige rechtspositie tav mijn ontslag, omdat ik alles altijd met mijn baas regelde. Tot aan vandaag had ik haar nog nooit gezien of gesproken, ook heeft zij nooit wat ondertekend (ik wel bij aaname personeel).
- wat is mijn positie als ik toch langer blijf werken?
Antwoord:
De mondelinge toezegging, vorige week, van uw baas dat uw contract zou worden verlengd, is bindend. Daarmee is er een verlenging overeengekomen. Dat de zakenpartner van deze baas plotseling wat anders zegt, doet aan de eerdere toezegging niet af. Doordat uw werkgever op deze toezegging terugkomt, hebt u echter wel een bewijsprobleem. Als u na afloop van het contract in dienst blijft "totdat u een andere baan hebt gevonden", volgt uit de wet dat uw contract automatisch wederom voor bepaalde tijd is verlengd, en wel op dezelfde arbeidsvoorwaarden en voor dezelfde duur als het voorgaande contract, zij het ten hoogste voor een jaar. Mogelijk bereikt u hetzelfde resultaat als u zich beroept op de toezegging (verlenging, maar voor hoe lang?) en/of als u zich beroept op in dienst blijven totdat u een andere baan hebt gevonden. Ik adviseer u in ieder geval na afloop van het contract te blijven werken want dan hebt u een verlenging "zonder tegenspraak", zoals de wet dat noemt, voor dezelfde duur als het voorgaande contract maar niet langer dan een jaar.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan wordt mijn contract ten onrechte niet verlengd?:

Kan contract veranderd worden? (Arts-assistent)
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-05-31 00:56:57
contract verlengen
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Flevoland]
2009-07-13 13:17:58
Wat voor contract heb ik nu?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-05-24 00:25:01
jaarcontract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-05-01 13:24:53
wat doen bij beneficair aanvaarden
      [Gesteld in Notaris-Utrecht]
2009-06-22 18:11:11

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Noord Holland: 9.5 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+