Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Gezondheidsrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Gezondheidsrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Gezondheidsrecht

Zelf een vraag over Gezondheidsrecht? Klik hier.
Meer vragen over Gezondheidsrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Gezondheidsrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Gezondheidsrecht Klik hier.

RSS over GezondheidsrechtVragen over Gezondheidsrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Gezondheidsrecht op jouw website?Vragen over Gezondheidsrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GezondheidsrechtVragen over Gezondheidsrecht via E-mail. Klik hier.

wat zijn gewichtige redenen ontslag patient ggz?

[Gesteld op: 06-01-2014]

Toelichting:
mijn behandelovereenkomst met een ggz instelling is abrupt eenzijdig vanuit hen beeindigd. zij geven cannabisgebruik buiten de sessies op als reden (nooit tijdens de sessies), is dit een geldige reden bij ambulante ggz? en als dat wel zo is wat is de procedure om dit ontslag? had ik eerst een officiele waarschuwing moeten krijgen?
Antwoord:

Een behandelingsovereenkomst is net als andere overeenkomsten een wederkerige oveeenkomst. Dat betekent dat beide partijen rechten en plichten hebben. De medische behandelingsovereenkomst heeft daarnaast nog een paar extra kenmerken. Het is bijvoorbeeld een inspanningsovereenkomst. De arts of behandelaar is verplicht zich optimaal in te zetten voor een zo goed mogelijke behandeling, bijvoorbeeld door voldoende bijgeschoold te blijven. Ook moet hij u goed en op tijd informeren. Hij is echter niet verplicht de behandeling voor te zetten, wanneer de patient onvoldoende meewerkt aan de behandeling of deze zelfs tegenwerkt. Bijvoorbeeld door de voorgeschreven medicijnen niet in te nemen. Medicatie in combinatie met (soft)drugs kan levensgevaarlijk zijn, vooral als daar ook nog alcohol bijkomt.Ook zonder dat u medicatie gebruikt kan het gebruik van Cannabis de behandeling door GGZ zodanig beïnvloeden dat voortzetting weinig nut meer heeft. U bent als het ware onder invloed en dus niet vatbaar voor de hulp tijdens de sessies. Het enige dat dan helpt is de patient confronteren door de behandeling acuut stop te zetten, in de hoop dat de patient beseft dat hij een keuze moet maken: stoppen met cannabis of stoppen met de behandeling.
Vergeet niet dat het effect van de Nederwiet door het hoge THC gehalte dagen kan voortduren. Dus ook al gebruikt u niet tijdens sessies, als u regelmatig gebruikt, moet u minstens veertien dagen clean zijn, wil de GGZ sessie nut hebben.


Als u vanwege uw psychische klachten denkt niet zonder de cannabis te kunnen, is het belangrijk dat u dat met uw behandelaar bespreekt. Eigenlijk had de behandelaar dat al bij aanvang van de behandeling moeten vragen, of had u dat de behandelaar moeten vertellen. 


Positief is, dat u blijkbaar wel onder behandeling wilt blijven. Ga daarom nog eens met uw behandelaar praten en vraag of deze wil uitleggen waarom het cannabisgebruik op uw behandeling een negatief effect heeft. U kunt van uw behandelaar niet verwachten dat deze de verantwoordelijkheid draagt voor uw welzijn, terwijl u zelf mogelijk uw leven in gevaar brengt. Om de behandeling zonder waarschuwing te kunnen stoppen moet de behandelaar u bij aanvang er op gewezen hebben dat als u onvoldoende meewerkt de behandeling gestopt kan worden. Bij verslavingszorg bijvoorbeeld is dat standaardprotocol.


Vindt u dat uw behandelaar daarin onjuist heeft gehandeld, dan kunt u daarover een klacht indienen bij de (wettelijk verplichte) klachtencommissie van de instelling. U kunt zich daarbij laten bijstaan door een clientvertrouwenspersoon.


Succes.


 


Peter Smits

 
Reactie vraagsteller:
zij waren voor aanvang van therapie volledig op de hoogte van de cannabisproblematiek en de reden /oorzaak hiervan, daarvoor volg ik die therapie. ik ben van mening dat zij onjuist gehandeld hebben, dien een klacht in en hoop dat daar iets uitkomt. bedankt voor de snelle reactie
 
Antwoord Beheerder:

Graag gedaan. Een klacht in dit geval is gericht op kwaliteitsverbetering. Namelijk de client beter informeren of eerst een waarschuwing geven. De klachtencommissie doet inhoudelijk geen uitspraak over de juistheid van de beslissing zelf om de therapie te beeindigen. Alleen over de gevolgde procedure. Dat heeft vooral positieve gevolgen voor andere patienten na u. Als u vindt dat uw therapeut rekening had moeten houden met uw cannabisgebruik, dan moet u dat met de therapeut bespreken, of op zoek gaan (via de huisarts) naar een andere. Het belangrijkste is uw gezondheid. Probeer niet te verzanden in (juridisch) getouwtrek, maar concentreer u op uw behandeling, waar dan ook. Dat is veel belangrijker dan gelijk krijgen....


 


met vriendelijke groet,


 


Peter Smits

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan wat zijn gewichtige redenen ontslag patient ggz?:

behoud ik recht op herleving uitkering
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-09-08 18:27:13
Ontslag tijdens zwangerschap
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-03-17 09:54:06
heb ik recht op een uitkering na strafontslag
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Brabant]
2009-07-07 19:24:33
tips voor verweer ontslagaanvraag?
      [Gesteld in Arbeidsrecht advocaat-Noord Brabant]
2009-11-07 18:05:00
Is er een rechtsartikel aan wijzigen ontslaggrong.
      [Gesteld in Ambtenarenrecht]
2011-01-19 17:59:52

Gemiddelde score Gezondheidsrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+