Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Letselschade
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Letselschade en krijg online een antwoord van de specialist in Letselschade

Zelf een vraag over Letselschade? Klik hier.
Meer vragen over Letselschade.

Beheerder worden?

De rubriek Letselschade heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Letselschade Klik hier.

RSS over LetselschadeVragen over Letselschade via RSS. Klik hier.
RSS over Letselschade op jouw website?Vragen over Letselschade op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LetselschadeVragen over Letselschade via E-mail. Klik hier.

Huisarts situatie fout ingeschat

[Gesteld op: 04-01-2014]

Toelichting:
Mijn vader is op 6 mei j.l overleden. Mijn vader was copd en hartfalen patiŰnt. Hij was voor 6 mei in zwakke conditie omdat hij weer een longontsteking had en nu ook met vocht achter de longen. Hij is 2x opgenomen geweest voor 2 weken. Maar is herstellende verklaard van de longproblematiek bij ontslag. Na ontslag (10 dagen hierna) kreeg mijn vader weer last van benauwdheid. Er zijn verschillende huisartsen bij betrokken geweest maar allemaal gaven zij aan dat het ging om de verslechterde longtoestand. Op 5 mei kreeg mijn vader enorm veel pijn op de borst met nog andere klachten, die hij nooit in die intensiteit mee had gemaakt. De huisarts van huisartsenpost kwam langs en sloot mogelijke acute hartproblematiek uit. Mijn vader stierf de volgende dag omdat het hart stopte met werken. Vanuit de huisartsenpost is nu momenteel een inspectie- onderzoek gaande naar het handelen van deze huisarts. De uitslag krijgen we binnenkort. De huisarts heeft mijn vader een middel gegeven op aandringen van kinderen om te testen of de borstpijn zou afnemen. Want dan zou een hartaanval op die 5e mei het geval zijn. De pijn trok na een tijd weg. Dit heb ik als dochter nog laten weten aan de huisartsenpost ( arts), maar er werd niet op gereageerd. Kunnen wij deze huisarts aansprakelijk stellen voor het verkeerd inschatten van de situatie van mijn vader. Mijn vader zat in een acute situatie ( mogelijk hartaanval) maar werd niet met spoed doorgestuurd naar het ziekenhuis. Hij werd nl geadviseerd om een aantal dagen aan te kijken en dan bij aanhouden klachten, contact op te nemen met de eigen specialist
Antwoord:

Geachte mevrouw, 


Allereerst nog gecondoleerd met het verlies van uw vader.


Voor wat betreft de mogelijkheid tot het aansprakelijk stellen van de huisarts het volgende. U als nabestaande zullen als eisende partij dienen te bewijzen c.q. aannemlelijk maken dat de huisarts medisch onzorgvuldig heeft gehandeld en dat een vakbekwaam beroepsgenoot onder dezelfde omstandigheden anders zou hebben gehandeld. Zodra dit is komen vast te staan dan kan de huisarts voor de gevolgen daarvan aansprakelijk worden gesteld. Wellicht dat het rapport van inspectie maar aanknopingspunt biedt en dat op basis van dit rapport het mogelijk onzorgvuldig handelen kan worden aangetoond. Mocht dit hetgeval zijn dan zijn er zeker mogelijkheden om de arts aansprakelijk te stellen.


met vriendelijke groet, 


J.W. Lenselink


PALS Groep Letselschadespecialisten

 
Reactie vraagsteller:
geachte meneer/mevrouw Lenselink,

ik heb het calimiteitenrapport van de huisartsenpost en het inspectie-onderzoek binnen gekregen vandaag. Er staan verschillende fouten in die gemaakt zijn door de zorgverleners, waaronder ook het stellen van een verkeerde diagnose, het niet goed uitvragen door de assitente, het niet opvolgen van het urgentieprotocol etc etc etc.
Ik ben erg geschrokken door het zo zwart op wit te zien staan. Maar ik als nabestaande ben vooral boos op dit slechte handelen. De inspectie geeft aanbevelingen om dit te zien als leerproces tbv de kwaliteit. Ik zie dit als het verliezen van een dierbare dankzij het niet accuraat handelen. Wat zijn de wegen die ik kan bewandelen om er voor te zorgen dat deze arts en assistenten worden beboet voor hun fouten. Het schort hier toch echter aan professionaliteit!

Ik hoop dat u mij kan uitleggen wat te doen. En of het zin heeft om Řberhaupt een zaak aan te spannen. We zitten namelijk nog heel erg in het rouwproces.

Mvg C. el Bouchihati
 
Antwoord Beheerder:

Geachte mevrouw, 


Op grond van de informatie die u bezit moet het mijns inziens mogelijk zijn om het ziekenhuis aansprakelijk te stellen. Indien u die insteek kiets wordt het wel een verzekeringskwestie in het kader van een overlijdensschade. Bij een dergelijke kwestie kan 'slechts' geclaimd worden de niet door een verzekeringsgedekte begrafenis of crematieosten en eventueel het verlies van levensonderhoud door de achtergebleven partner (uw moeder, uw vader moest dan wel nog werkzaam zijn). 


U kunt er ook voor kiezen om er een tuchtzaak van de maken. Alsdan dient u een klacht in te dienen bij bijvoorbeeld met Medisch Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Een dergelijke insteek kan er uiteindelijk voor zorgen dat de specialisten worden aangesproken op hun handelswijze. Binnen het tuchtrecht is er geen mogelijkheid voor een schadevergoeding.


Ik hoop u voldoende informatie te hebben verstrekt.


met vriendelijke groet, 


Pals Groep Letselschadespecialisten


J.W. Lenselink


 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Letselschade:
Whiplash


Gerelateerde vragen aan Huisarts situatie fout ingeschat:

mijn vriends dochter is een zeer moeilijk kind
      [Gesteld in NLP]
2008-06-29 13:33:00
Hoe krijg ik een betere relatie met mijn moeder
      [Gesteld in NLP]
2009-02-25 09:41:02
Pompleiding vervangen door grotere leiding+pomp
      [Gesteld in Natuurkunde]
2010-10-19 18:16:32
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33
Hoe kan ik dit het beste aanleren ?
      [Gesteld in NLP]
2012-09-22 18:40:10

Gemiddelde score Letselschade: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+