Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Verwarming » Vloerverwarming
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vloerverwarming en krijg online een antwoord van de specialist in Vloerverwarming

Zelf een vraag over Vloerverwarming? Klik hier.
Meer vragen over Vloerverwarming.
De huidige beheerder van de rubriek Vloerverwarming:
Naam: Heatnet Vloerverwarming
Bedrijf: Heatnet vloerverwarming
Reactiesnelheid: 8 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over Heatnet Vloerverwarming vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VloerverwarmingVragen over Vloerverwarming via RSS. Klik hier.
RSS over Vloerverwarming op jouw website?Vragen over Vloerverwarming op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VloerverwarmingVragen over Vloerverwarming via E-mail. Klik hier.

hoogte water in glaasjes flowmeter van belang?

[Gesteld op: 02-01-2014]

Toelichting:
Recent is een vloerverwarming aangelegd. Er zijn 5 groepen in de vloer gemaakt (70m2) en 2 groepen voor wandverwarming (1 in de vide van de woonkamer). Op de 7 groepen in de verdeler (SBK) zijn de glaasjes nu niet geheel gevuld. Ook is het niveau in de glaasjes per groep ongelijk. Betekent dit dat er nog lucht in de groepen zit?. De pomp staat nu op stand 2. Bij enkele groepen heeft het meer open draaien van de ventielen geen effect op de doorstroomsnelheid. Wel bij de groep waarbij het glaasje het meest gevuld is. Als de pomp naar stand 3 gaat gaat de flow wel iets omhoog.
Antwoord:

Lucht in de leidingen komt vaak voor als de installatie nog niet zo lang geleden is aangelegd (en dat probleem houdt u nog wel een tijdje)


De flowmeters dienen er voor om de  hoeveelheid warm water (aantal liter per minuut) door een groep in te regelen. Normaal zou dat per groep ongeveer even veel moeten zijn, maar als u bij een groep de instelling wijzigt, wisselt ook de hoeveelheid (l/min) weer in de andere groepen.


Dat de flow wijzigt bij een andere stand van de pomp is logisch: u wijzigt dan de doorstroomsnelheid. Bij 7 groepen is stand 3 aan te bevelen om een goede doorstroming te verkrijgen


Maar......normaal gesproken zou er nu geen installatie meer mogen/kunnen  geleverd worden met een dergelijke pomp (label B pomp) Sinds 1 januari 2013 zijn label A pompen eigenlijk verplicht (er is natuurlijk wel een overgangsfase, maar installateurs die nu nog bewust Label B pompen installeren zonder de keuze te laten om een energiezuinige label A pomp te installeren.........)


Lucht verdwijnt weer als op de verdeler een automatische ontluchter is gemonteerd.


Nadeel van die flowmeters is dat men veel waarde daaraan gaat hechten en dat men maar blijft regelen: regel zo min mogelijk.


Ze zijn er eerder voor bedoeld om de doorstroming in de diverse groepen zo gelijk mogelijk te laten zijn. En dan is het nog van belang bij groepen die erg ongelijk zijn in lengte. Zijn de groepen allen ongeveer even lang, dan hebben flowmeters weinig zin.


Ik adviseer u om met de installateur contact op te nemen om de instellingen te vernemen: er zal bij een recent aangelegde vloerverwarming ongetwijfeld een handleiding en ondersteuning van de installateur zijn.

 
Reactie vraagsteller:
Reactie vraagsteller:
Dank voor uw antwoorden. Ik had de vraag inderdaad per ongeluk twee keer verstuurd. Nu even hier mijn reactie. Deze heb ook al geplaatst bij de 'dubbel geplaaste'
Als alle glaasjes geheel gevuld zijn met water dan pas is alle lucht eruit neem ik aan. Kan wellicht nog wel even duren. De installateur heeft inderdaad niet een verdeler met de A-label pomp geplaatst zoals ik had mogen verwachten. Ik kan de pomp verbeteren denk ik met de TC-500 popmpschakelaar.
In zal verder vragen om een handleiding. Er zit zover ik kan nagaan geen automatische ontluchter op de verdeler. Zou deze er nog op te plaatsen zijn?
Uw adviezen over het (gelijkwaardig) instellen van de flowmeters en daar niet te veel waarde aan hechten zal ik ter harte nemen. De pomp ga ik op stand 3 zetten. De flow in de groepen is nu ongeveer 2.2 l/min. deze zal hoger komen en is iets hogere stroomsnelheid (ongeveer 3.0) dan ook beter voor de werking cq. vloer wordt wat sneller warm? Of de hoogte van de snelheid is niet zo belangrijk.
Nu vraagt 1 graad verwarmen bijna 5 a 6 uur (10m3) tijd! huis blijft na verwarmen tot 20.5 gr dan wel hele dag op temperatuur (bij buitentemp van 7 gr). Lange opwarmtijd komt ook deels nog doordat de naisolatie van de vloer/kruipruimte van oude gedeelte vloer nog moet plaatsvinden. In de houtendekvloer zitten nu nog verschillen (geisoleerde nieuwe vloer is 2 graden warmer dan het oudere vloerdeel.

vr. groet.
 
Antwoord Beheerder:

U kunt inderdaad doior gebruik te maken van een pompschakelaar ook de nodige besparing bereiken. De combinatie pompschakelaar -Label B pomp is eigenlijk net zo zuinig aan elektriciteit als een Label A pomp (die je overigens niet hoeft te schakelen en zijn eigen instellingen bepaalt aan de hand van de warmtevraag)


M.b.v. de flowmeters stelt u het gewenste aantal liters/minuut in: er zal dus wel wat lucht in blijven anders valt er weinig af te lezen...... Ik zou die hele flowmeters vergeten en alle kranen 100% open zetten: de tijd die nu  nodig is om 1 graad te verwarmen is veel te lang. Dat zou een signaal kunnen zijn, dat er te weinig warm water door uw vleor circuleert. Gewoon al die kraantjes open en daarna eventueel fijn regelen.


Normaal is de tijd om 1 graad te verwarmen ca 1-1,5 uur, maar dat is wel afhankelijk van de methode hoe de vleroverwarming is gelegd. Is deze diper in de vleor gelegd, dan zal het wel langer duren, maar dan duurt het afkoelen ook weer langer.


Een automatische ontluchter nadien plaatsen is niet eenvoudig: normaal zit deze wel op een verdeler.


 


 

Beantwoord door:
Heatnet Vloerverwarming
profielpagina


Gerelateerde vragen aan hoogte water in glaasjes flowmeter van belang?:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
is er risico op legionella bij het spoelen van wc
      [Gesteld in Legionella]
2010-05-19 13:03:29
hoe kan ik veilig douchen?
      [Gesteld in Legionella]
2012-07-06 14:10:34
legionella
      [Gesteld in Legionella]
2013-03-05 11:49:17
Heeft besmet water ook een geur?
      [Gesteld in Legionella]
2013-06-05 21:51:09

Gemiddelde score Vloerverwarming: 9.0 (261x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+