Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Notaris » Notaris-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Notaris-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Notaris-Zuid Holland

Zelf een vraag over Notaris-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Notaris-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Notaris-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Notaris-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Notaris-Zuid HollandVragen over Notaris-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Notaris-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Notaris-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Notaris-Zuid HollandVragen over Notaris-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

intrekken machtiging

[Gesteld op: 01-01-2014]

Toelichting:
Echtscheiding eind 2012 waarbij geen onderling convenant maar echtscheidingsbeschikking/vonnis is gegeven door rechtbank. Twee koophuizen: één appartement in Nederland en één vrijstaand woonhuis in België met nog slechts een restant hypotheek van 27.000 euro en een overwaarde van ong. 190.000 €. Appartement is mij toegewezen, huis in België aan ex.
Ex is een niet te vertrouwen persoon. 30 december is verdelingsakte in Nederland getekend zodat app. en bijbehorende hypotheek nu op mijn naam staan. Hij krijgt voor kleine restant hypotheek in België geen akkoord ivm te weinig verdiensten op papier. Nu stond hij erop dat ik een onherroepelijke machtiging tekende ten gunste van hemzelf en de notaris in België. Gelukkig heeft de notaris hier op het laatste moment het woord onherroepelijk verwijderd. De ex die mij nog een bedrag van 24.000 € schuldig is aan overbedeling, hoofdsom was 43.000 € is niet echt van plan dit te gaan betalen. Natuurlijk verleen ik mijn medewerking aan de verdelingsakte in België op het moment dat de bank hem accepteert voor de hypotheek. Maar ex heeft volgens mij het volgende plan: hij heeft het geld om restant hypotheek af te betalen, wil met machtiging zonder mij erbij bij de notaris in Luik, akte van verdeling tekenen, direct doorverkopen op papier aan zijn zuster om het huis zodoende aan de vordering te onttrekken. Ik ben nl. in het bezit van een executoriale titel, ook voor België. Niet dat het mijn bedoeling is om het huis in beslag te laten nemen, maar ik wil wel de druk vergroten als hij mij niet betaalt. Ik heb dat geld echt nodig omdat ik voor de behoorlijke hypotheek die op het appartement rust een extra aflossing heb moeten doen, waarvoor ik het geld geleend heb.
Concreet; ik wil absoluut niet dat de verdelingsakte in B. zonder mijn aanwezigheid getekend gaat worden, ik wil erbij zijn. Maar er is wel die (gewone) machtiging. Wat kan ik doen. Machtiging intrekken? Waar en hoe?
Antwoord:

De machtiging die u heeft getekend is toegezonden door een Belgische notaris?  Ik zou een aangetekende brief naar die notaris sturen waarin u meedeelt dat de machtiging is ingetrokken en u verzoek tevens om retrounering van het document en stelt de notaris aansprakelijk voor alle mogelijke schade indien toch gebruik gemaakt wordt van de volmacht.
U stuurt ook uw ex een aangetekende brief met de mededeling dat de machtiging is ingetrokken. U geeft in beide brieven aan, dat u wel bereid bent medewerking te verlenen aan de verdeling maar dat u daarbij persoonlijk aanwezig wenst te zijn. 


 


 

 
Reactie vraagsteller:
Dank u voor het snelle antwoord. Nee de volmacht is op 30 januari getekend bij de Nederlandse notaris in den Haag waar ik was voor het tekenen van de verdelingsakte, mijn ex was daar ook en hij eiste dat ik die volmacht zou tekenen voor de belgische notaris en hemzelf. De nederlandse notaris had in eerste instantie een onherroepelijke volmacht gemaakt. De dag ervoor, bij ontvangst van het concept, had ik al aangegeven dat ik het er niet mee eens was. Tijdens het ondertekenen heeft hij een nieuwe uitdraai gemaakt zonder "onherroepelijk". Ik moest wel tekenen want de ex weigerde anders de verdelingsakte te tekenen en dat moest nog in 2013 gebeuren anders zou ik voor mijn hypotheek niet meer onder het overgangsrecht vallen. Naar mijn gevoel was die hele volmacht niet nodig omdat o.a. het echtscheidingsvonnis voldoende garantie biedt.
Maar de ex "wil niet dat ik aanwezig ben t.z.t. bij het ondertekenen in België, hij is nogal dwingend en hij heeft zoals ik eerder zei er iets mee voor. Mijn angst is nu dat ook al trek ik de machtiging hier bij de notaris in de ex (die overigens alleen de weekenden in België is) gewoon met het afgelopen vrijdag ondertekende exemplaar gaat lopen zwaaien en mij alsnog buitenspel kan zetten. Het doel is dan het doorverkopen van het huis aan de zuster voor een fictief laag bedrag zodat hij geen geld heeft om mij het deeltje overbedeling te betalen en weer met alles wegkomt.
concreet: de machtiging is dus niet gezonden door belgische notaris maar voorgelegd door nederlandse notaris.
 
Antwoord Beheerder:

In ieder geval aangetekende brief naar uw ex en de Nederlandse notaris waarin u de volmacht per direct intrekt omdat deze onder dwang, c.q. misbruik van omstandigheden is getekend. Indien uw ex dan toch gebruik maakt van de volmacht dat pleegt hij een onrechtmatige daad en is hij schadeplichting. Dat is helaas allemaal achteraf en brengt met zich mee dat u een procedure op moet starten. U kunt nog een aantal notarissen in België op voorhand waarschuwen. Daarnaast kunt u een kleine adverstentie plaatsen in een Belgische krant. 


In Nederland kan er via een advaocaat maritaal beslag op een woning gelegd worden. Ik adviseer u om in contact te treden met een Belgische advocaat, ik ga er van uit dat iets soortgelijks in België ook mogelijk is. 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan intrekken machtiging:

Hoe kun je een observatiemachtiging aan vragen?
      [Gesteld in Psychiatrie]
2007-04-15 00:52:15
geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
machtiging intrekken
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2011-05-30 14:55:43
Hallo ,ik wilde graag weten hoe het zit als je een
      [Gesteld in Suriname]
2008-11-08 23:40:04
wat zijn de nadelen van uithuiszetting
      [Gesteld in Familierecht]
2011-04-20 23:51:53

Gemiddelde score Notaris-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+