Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Verwarming » Vloerverwarming
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vloerverwarming en krijg online een antwoord van de specialist in Vloerverwarming

Zelf een vraag over Vloerverwarming? Klik hier.
Meer vragen over Vloerverwarming.
De huidige beheerder van de rubriek Vloerverwarming:
Naam: Heatnet Vloerverwarming
Bedrijf: Heatnet vloerverwarming
Reactiesnelheid: 8 uur
Waardering: 9.0 (van max. 10)
Meer informatie over Heatnet Vloerverwarming vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VloerverwarmingVragen over Vloerverwarming via RSS. Klik hier.
RSS over Vloerverwarming op jouw website?Vragen over Vloerverwarming op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VloerverwarmingVragen over Vloerverwarming via E-mail. Klik hier.

Vloerverwarming badkamer niet genoeg capaciteit

[Gesteld op: 24-12-2013]

Toelichting:
Goedemorgen,
Wij hebben vorig jaar een nieuwbouwwoning gekocht en ervoor gekozen om de gehele woning te voorzien van vloerverwarming. Echter zagen wij tot onze grote verbazing dat er in onze badkamer een radiator is geplaatst (zonder overleg!). Wij hebben dit aangekaart bij de aannemer en vriendelijk verzocht de radiator te verwijderen en zoals afgesproken in het meerwerk contract de gehele woning te voorzien van vloerverwarming. Nu heeft onze aannemer laten weten dat zij een radiator hebben geplaatst omdat de badkamer anders de temperatuur van 22 graden niet zal halen. Als wij nu toch de radiator laten verwijderen vervalt onze garantie op de vloerverwarming in de gehele woning. Onze vraag is hoe het mogelijk is dat er in de badkamer niet genoeg capaciteit is. In onze ogen is dit een fout van de aannemer en dienen zij dit op te lossen. Hoe kan het mogelijk zijn dat er in de badkamer niet genoeg capaciteit is?
Antwoord:

Als overeengekomen is om de gehele woning vloerverwarming aan te leggen en daar eenzijdig van wordt afgeweken, zult u m.i. de aannemer kunnen verplichten om alsnog voor een deugdelijke vloerverwarming in de badkamer te zorgen. Notabene de plaats waar zeker een goede verwarming noodzakelijk is.


Dat de vleor van de badkamer niet genoeg capaciteit kan bieden om de gehel badkamer goed te kunnen verwarmen kan een paar oorzaken hebben:  1. het beschikbare vloeroppervlak is in verhouding met de inhoud van de badkamer te klein om het gewenste vermogen volledig te kunnen bieden. Dat komt wel vaker voor, omdat onder een bad, douche en kasten geen vloerverwarming gelegd wordt. Daardoor blijft er in verhouding maar een relatief klein oppervlak over om de gehele badkamer goed te kunnen verwarmen. Maar een badkamer heeft ook wanden........die kunnen ook voorzien worden van (inwendige) verwarming, zodat het gewenste vermogen wel behaald kan worden.

  2. De meeste aannemers leggen (of laten leggen) vloerverwarming aan, waarbij de hart-op-hart afstand van de buizen 15 of zelfs meer cm's (20 cm tussen de buizen is geen uitzondering in de bouw) Een op dergelijke manier gelegde vloerverwarming zal nooit het vereiste vermogen kunnen leveren: de buizen dienen, zeker in een badkamer op ca 10 cm uit elkaar gelegd te worden en niet op een grotere afstand van elkaar.


E.e.a. neemt niet weg, dat het zonder overleg zomaar weglaten van vloerverwarming in de badkamer m.i. op z'n minst "een vreemde zaak" is.


Om het verwijderen van een radiator en aanleggen van de vloerverwarming in de badkamer te koppelen aan de volledige garantie voor de vloerverwarming is natuurlijk pure onzin en bangmakerij: dat slaat echt nergens op.


M.i. zou u de aannemer op z'n minst kunnen verplichten om alsnog vloerverwarming in de badkamer aan te laten leggen. Omdat deze dan niet de vereise capaciteit zou kunnen leveren, zal eveneens de capaciteit van de radiator zodanig aangepast kunnen worden, dat de gewenste capaciteit en temperatuur wel kan worden bereikt. Technisch is dat waarschijnlijk wel mogelijk. Als het niet mogelijk is op de bestaande CV-ketel, is het altijd nog met elektrische vloerverwarming mogelijk.  De kosten zijn m.i. altijd voor rekening van de aannemer, die in deze nalatig is geweest en niet heeft geleverd wat contractueel is overeengekomen.


Ook het dreigen met vervallen van de garantie is m.i. pure nosens en zegt al veel over de aannemer........


Ik raad u zeker aan om in deze uw rechtsbijstandverzekering in te schakelen, omdat de kosten voor een dergelijke operatie behoorlijk kunnen oplopen.


 

Beantwoord door:
Heatnet Vloerverwarming
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Vloerverwarming badkamer niet genoeg capaciteit:

Wat doe ik met deze badkamer?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2008-01-10 10:11:11
Hoe kan ik een lader maken van solar en batterijen
      [Gesteld in Elektronica & Elektrotechniek]
2009-06-04 19:50:28
aanpassing Badkamer
      [Gesteld in Advocaten-Gelderland]
2017-11-26 22:04:30
Kleuren voor de badkamer
      [Gesteld in Interieur-Overijssel]
2011-02-04 11:32:16
Welke kleur tegels
      [Gesteld in Badkamers]
2008-08-05 19:51:10

Gemiddelde score Vloerverwarming: 9.0 (261x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+