Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Aansprakelijkheidsrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aansprakelijkheidsrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Aansprakelijkheidsrecht

Zelf een vraag over Aansprakelijkheidsrecht? Klik hier.
Meer vragen over Aansprakelijkheidsrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Aansprakelijkheidsrecht:
Naam: Edgard Bogers
Bedrijf: Tact letselschade-juridisch advies-coaching
Reactiesnelheid: 31 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Edgard Bogers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AansprakelijkheidsrechtVragen over Aansprakelijkheidsrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Aansprakelijkheidsrecht op jouw website?Vragen over Aansprakelijkheidsrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AansprakelijkheidsrechtVragen over Aansprakelijkheidsrecht via E-mail. Klik hier.

Wie is aansprakelijk voor sleepkosten?

[Gesteld op: 18-12-2013]

Toelichting:
Ik huur een garagebox van de woningbouw. Omdat ik de box wilde opruimen heeft een vriend mij zijn aanhanger geleend. Deze had ik volgeladen met rommel voor de box laten staan (zaterdag) met de bedoeling hem de eerstvolgende werkdag te lossen op de stort. Het betreft een pleintje met garageboxen. Nu is er die avond brand gesticht met vuurwerk. De rommel op de aanhanger is verbrand maar de aanhanger zelf mankeert niks. Hij was op tijd geblust door de brandweer. Maandag ochtend belde de woningbouw mij met de mededeling dat er brand is geweest. De garagedeur is ook beschadigd maar valt onder hun verzekering. Nu heeft de woningbouw die zaterdagavond de aanhanger laten wegslepen door een bergingsbedrijf. Zowel de berger als de brandweer zeiden de de aanhanger niks mankeerde en nog gewoon kon rijden. Nu krijgt mijn vriend zijn aanhanger niet mee van het bergingsbedrijf omdat die eerst de kosten voor slepen en stalling wil ontvangen. Echter was het de woningbouw die de sleepopdracht heeft gegeven zonder enig overleg met mij of mijn vriend. Als ze me maandagochtend konden bellen, dan hadden ze me toch ook zaterdag kunnen bellen dan had mijn vriend zelf wel de aanhanger weg gehaald. Bovendien stond hij daar ook verder niet in de weg.
Wie is er nu aansprakelijk voor de sleep en stallingkosten bij het bergingsbedrijf. De woningbouw weigert de kosten te betalen terwijl zij degene waren die hem lieten wegslepen zonder dat dat noodzakelijk was.
Antwoord:

Beste heer, mevrouw,


Bedankt voor uw vraag.


Mijn eerste reactie is dat het wegslepen van de aanhangwagen, ter voorkoming van meer brandschade, waarschijnlijk ook onder de verzekering van de woningbouw valt, net als de schade veroorzaakt door de brand.


Als echter blijkt dat deze sleepkosten niet strikt noodzakelijk waren en dat woningbouw desondanks toch opdracht heeft gegeven om deze weg te slepen, dan zou het kunnen dat hun verzekeraar deze kosten niet wil vergoeden. Dan dienen zij deze kosten zelf te betalen.


Of zij deze kosten vervolgens op u of uw vriend kunnen verhalen, is een volgende vraag. De aanhangwagen mocht daar ter plekke staan. Door externe omstandigheden (het vuurwerk), waar u beiden geen invloed op had, is er brand ontstaan en is er blijkbaar besloten om de aanhangwagen te verplaatsen. Hiervoor zijn kosten gemaakt. Volgens verklaringen zouden deze kosten niet noodzakelijk zijn geweest. 


Op basis van de huidige gegevens zou ik u adviseren om de woiningbouwvereniging aansprakelijk te stellen voor deze kosten en hen te vragen om deze kosten te  verhalen op hun brand/opstalverzekering. Het vervelende is echter dat de sleepdienst de aanhanger niet wil vrijgeven alvorens dat de kosten betaald zijn. Ter voorkoming van doorlopende kosten voor stalling is het beste als uw vriend deze kosten betaald, en vervolgens de rekening indient bij de woningbouwvereniging.


Kunt u zo verder?


Met vriendelijke groet,


Edgard Bogers


 

Beantwoord door:
Edgard Bogers
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wie is aansprakelijk voor sleepkosten?:

zelfde vraag vanuit de penningmeester gesteld.
      [Gesteld in Recht-Gelderland]
2008-07-17 11:48:38
Hoe kan ik uitleggen dat ik aansprakelijk ben?
      [Gesteld in Verzekeringen]
2009-08-16 20:35:52
ouder verantwoordelijk voor schulden kind?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2011-07-02 00:32:03
mijn zoon is 17 j , is weggelopen , ben ik verantw
      [Gesteld in Familierecht]
2012-01-21 13:21:06
Wie aansprakelijk bij ongewenste dracht 2 jarige?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-04-22 00:59:30

Gemiddelde score Aansprakelijkheidsrecht: 8.8 (125x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+