Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvoeding

Zelf een vraag over Kinderopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderopvoeding:
Naam: Anoek Binnerts-Brouwer
Bedrijf: Duwtje in de rug
Reactiesnelheid: 43 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Anoek Binnerts-Brouwer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvoeding op jouw website?Vragen over Kinderopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via E-mail. Klik hier.

wat te doen met een puber en strenge stiefvader?

[Gesteld op: 12-12-2013]

Toelichting:
Ik heb een puberzoon 16 en een zoon van 7. De oudste is uit een andere relatie als de huidige. Mijn huidige partner is erg streng voor de puber, maar de puber bij andere een voorbeeld kind en thuis is hij laks en lui en liegt. daardoor is mijn partner nog strengen voor hem. al diverse keren hebben we regels afgesproken, maar na 2 maanden is er weer flinke bonje. Mijn partner zou het liefste zien dat mijn zoon bij zijn vader gaat wonen, om te zien dat het gras daar echt niet groener is als hij zich daar ook zo gedraagt als hier. Mijn zoon liegt veel, vooral om onder dingen uit te komen. Als we hem met rust laten zit hij uren aan een stuk online te gamen ( 6 uur per dag ) hij maakt geen huiswerk. mijn partner straft snel en veel, omdat hij het zat is. Telefoon of computer inleveren of niet afspreken. Wij hebben daar soms ook woorden over... ik ben ten einde raad. waar is mijn gezellige gezin gebleven.
Antwoord:

Wat naar om te lezen dat je je gezellige gezin zo mist. Als ik je vraag goed lees, zijn jullie er heel bewust mee bezig om het gedrag van je zoon zoveel mogelijk in goede banen te leiden, iets wat jullie zeker siert.


Uit je verhaal kan ik niet goed opmaken of de relatie tussen je partner en je zoon eerder wél goed is geweest. Aangezien jullie zoon al 7 is, neem ik aan dat je partner en oudste elkaar al bijna langer wél kennen dan niet!


Zijn er dingen die je partner en zoon leuk vonden om te doen samen en bestaat er de mogelijkheid om dat weer op te pakken? Bij puberkinderen kan een valkuil zijn dat je ze -overigens vanuit zorg en liefde- meteen aanspreekt op gedrag dat niet bevalt. Je zou kunnen proberen wat er gebeurt als je eerst een moment creëert waarin je laat merken dat je blij bent om je zoon te zien, en een gemeend compliment maakt over iets wat je waardeert aan hem. 


Ook schrijf je dat je partner streng is en snel en veel straft. Vanuit je zoon gezien maakt dat het liegen wel begrijpelijk. Wanneer hij de straffen op zijn daden erger ervaart dan de gevolgen van het liegen, is het zelfs wel logisch!


Zitten jullie over het straffen met elkaar op één lijn, of loopt dat erg uit elkaar? Je schrijft dat jullie er woorden over hebben. Dat zou een struikelblok kunnen zijn, waar je wellicht andere hulp voor nodig hebt dan via deze site, omdat dat de situatie best complex zou kunnen maken. Hetzelfde geldt voor de relatie met de vader van je oudste zoon. Kunnen jullie met elkaar overleggen? Zijn er afspraken die je kunt maken met hem? 


In je vraag lees ik vooral verdriet en zorg. Het is ook niet makkelijk om met verschillende partijen een puberzoon op te voeden. Petje af! Vanaf hier is het advies dat ik kan geven dat je veel met elkaar in gesprek blijft, op een positieve manier. Dus niet met verwijten, maar vanuit die liefde en zorg die je ook hier laat merken. En mochten jullie tot de beslissing komen dat het beter zou zijn voor alle partijen als je zoon (tijdelijk) bij zijn vader zou gaan wonen, benoem dan naar hem toe dat dat is om aan alle kanten even een pauze te krijgen en een betere relatie met hem te krijgen, en vooral niet dat het is omdat jullie hem zat zijn en het niet meer weten.


Nogmaals, wellicht is dit advies te kort en onpersoonlijk voor zo'n complexe situatie. Waarschijnlijk kan bijvoorbeeld je huisarts je helpen bij het zoeken naar een professional. Die kan eventueel helpen bij het opstellen van een plan, of wederzijdse afspraken (over liegen, gamen en huiswerk) waar alle partijen zich in kunnen vinden.


Ik hoop van harte dat jullie samen een oplossing vinden en dat de gezelligheid binnenkort weer de boventoon voert!

Beantwoord door:
Anoek Binnerts-Brouwer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvoeding:
OrthopedagogiekParanormale Kinderen


Gerelateerde vragen aan wat te doen met een puber en strenge stiefvader?:

Kun je pubergedrag van vroeger vergelijken met nu?
      [Gesteld in Pubers]
2007-09-21 01:38:47
Waar heb ik recht op?
      [Gesteld in Advocaten-Belgie]
2008-08-17 20:55:12
liegen
      [Gesteld in Pubers]
2010-07-31 20:34:02
Mogen de kinderen het huis opeisen?
      [Gesteld in Notaris-Friesland]
2011-02-07 10:24:20
stiefvader,halfzus,mijn biologisch moeder
      [Gesteld in Erfrecht]
2013-05-28 11:01:56

Gemiddelde score Kinderopvoeding: 8.6 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+