Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Midden- & Kleinbedrijf
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Midden- & Kleinbedrijf en krijg online een antwoord van de specialist in Midden- & Kleinbedrijf

Zelf een vraag over Midden- & Kleinbedrijf? Klik hier.
Meer vragen over Midden- & Kleinbedrijf.
De huidige beheerder van de rubriek Midden- & Kleinbedrijf:
Naam: Dirkjan
Bedrijf: Zietuwel.nl
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dirkjan vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Midden- & KleinbedrijfVragen over Midden- & Kleinbedrijf via RSS. Klik hier.
RSS over Midden- & Kleinbedrijf op jouw website?Vragen over Midden- & Kleinbedrijf op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Midden- & KleinbedrijfVragen over Midden- & Kleinbedrijf via E-mail. Klik hier.

als zelfstandige werken voor verhuurer

[Gesteld op: 10-12-2013]

Toelichting:
Ik heb een eenmanszaak in een winkelcentrum. Van de verhuurder mag ik tegen vergoeding het beheer/tuinonderhoud in het centrum doen. Is dit verstandig en op een eenvoudige manier te regelen?
Antwoord:
Of het verstandig is om een bepaald persoon als klant aan te nemen is altijd lastig om te bepalen voor een ander. Zo zijn er veel mensen die zeggen dat je geen zaken moet doen met familie, je levenspartner, of goede vrienden omdat je dan te veel op het spel zet.

Je verhuurder als klant accepteren is een beetje hetzelfde idee. Ik zie niet wat er op tegen is, behalve dan dat dit je relatie met hem kan beïnvloeden. Zowel positief als negatief.

Financieel gezien zou ik hiervoor losse facturen voor maken en dit dus los zien van de huidige afspraken/contracten/rekeningen. Zie het alsof hij gewoon een normale klant is, die je dus hiervoor gewoon factureert zoals je ook zou doen als hij niet je verhuurder was.
 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor uw snelle reactie maar ik zie dat ik de vraag niet goed heb voorgelegd.
Ik ben zelfstandige in de horecabranche en doe normaal niets in tuinonderhoud maar kan dit wel. Mijn verhuurder zou dan in dit geval ook mijn opdrachtgever worden of zoals u zegt een klant van mij. Maar kan ik hem zomaar een factuur sturen voor dit werk? Hoe zit het dan met de BTW? Moet ik die erbij opzetten en hoe wordt de BTW dan verder verwerkt. Normaal ontvang ik alleen betalingen van de consument waarvan de omzetbelasting wordt verwerkt. Facturen schrijf ik dus nu niet. Kan ik dat Řberhaupt wel doen met mijn huidige KvK-nummer en BTW-nummer? Over de relatie had ik nog niet nagedacht dus dat neem ik zeker mee. De huidige hovenier heeft zojuist gevraagd of zij het volgend jaar nog mag doen. Mijn verhuurder heeft dat voor mij nog even in de wacht gezet. Hoop dat u mij nog iets verder wil helpen. Het zou op jaarbasis een hele goede bijverdienste zijn maar ik kan administratief niet helemaal overzien of dit eenvoudig kan. Ik las op de site van de belastingdienst dat ook de afnemer een factuur mag opstellen. Zou de verhuurder dit dan ook op de factuur van de huur kunnen onderbrengen met als omschrijving vergoeding beheer/tuinonderhoud? Per saldo betaal ik dan gewoon minder(huur minus vergoeding) en dan is het in de boekhouding zo te verwerken. Geen idee hoor. Ik hoor graag van u.
 
Antwoord Beheerder:

Beste vragensteller,


Voor dit werk zijn geen vereisten. U heeft geen diploma of vergunning nodig, om dit te gaan doen naast het horeca-werk en mag dit dus doen. U moet er natuurlijk wel goed in zijn om de klant zover te krijgen dat hij tevreden is, maar de Belastingdienst of andere overheidinstanties stellen hier geen eisen aan. Het kan dus, zonder problemen.


U kunt hiervoor gewoon een rekening schrijven, en dus BTW rekenen zoals u dat normaal ook al doet. Gezien de werkzaamheden verwacht ik dat het volledig 21% BTW zal zijn.


Uiteraard kan ook de verhuurder hiervoor een creditfactuur maken, dus een factuur waarbij u geld krijgt, of hij kan het direct verrekenen met de huur waardoor u minder huur betaalt. Alle drie de opties zijn hiervoor dus mogelijk.


Wettelijk gezien, of fiscaal gezien, is het dus allemaal eigenlijk helemaal niet zo lastig en kunt u dit gewoon doen. Of u het ook werkelijk kunt, en of de huidige hovenier er zomaar mee akkoord gaat dat een horeca-ondernemer zijn werk overneemt, is wat anders. Ik kan me voorstellen dat hij jaloers wordt en het dus in de praktijk zorgt dat bepaalde relaties verstoord worden. Dat lijkt me in dezen een belangrijkere overweging om het wel of niet te doen.


Qua verrekenen van het geld voor deze uren is het geen probleem om dit erbij te doen. Mocht u hier toch over twijfelen, dan kunt hiervoor bij de Belastingdienst een VAR-verklaring aanvragen. Vergeet dan niet alle uren, klanten en werkzaamheden van uw horeca-bedrijf hierbij te vermelden!

Beantwoord door:
Dirkjan
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Midden- & Kleinbedrijf:
Bedrijfsoprichting
Dienstverlening
Opvolging & Overname
StartersGerelateerde vragen aan als zelfstandige werken voor verhuurer:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33
hoe oud moet je zijn om thuiswerk te kunnen doen
      [Gesteld in Thuiswerk]
2010-05-01 14:33:34
Consequenties WW en zelfstandige?
      [Gesteld in UWV Uitkeringen]
2015-01-28 15:56:03

Gemiddelde score Midden- & Kleinbedrijf: 8.0 (260x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+