Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Verzekeringen » Schadeverzekeringen » Schadehulp
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Schadehulp en krijg online een antwoord van de specialist in Schadehulp

Zelf een vraag over Schadehulp? Klik hier.
Meer vragen over Schadehulp.
De huidige beheerder van de rubriek Schadehulp:
Naam: Krista Smit
Bedrijf: Smit juridisch advies
Reactiesnelheid: 16 uur
Waardering: 7.8 (van max. 10)
Meer informatie over Krista Smit vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SchadehulpVragen over Schadehulp via RSS. Klik hier.
RSS over Schadehulp op jouw website?Vragen over Schadehulp op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SchadehulpVragen over Schadehulp via E-mail. Klik hier.

Te weinig terug van verzekering na waterschade

[Gesteld op: 04-12-2013]

Toelichting:
Beste, we hadden last van waterschade op de slaapkamer en het plafond op de begane grond. We hebben direct (op een vrijdag) de verzekering gebeld dat het ergens lekte en of ze wilde komen kijken. De schade expert van de verzekering kon niet die dag en aangezien het hele weekend door kon lekker mochten we een eigen loodgieter laten kijken. Deze is geweest en zei dat het door een lekke afvoer in de badkamer kwam en dus als we boven geen water zouden verbruiken het niet bleef lekken. Maandag daarna is de schade-expert geweest en onze eigen loodgieter. De loodgieter heeft aangegeven dat hij niet zeker kon zeggen waar in de badkamer de lek zat, maar wel een vermoeden had. De loodgieter wilde geen prijsopgave doen aan de schade expert maar verwachte rond de 2000,- Afgesproken met de schade expert dat hij zijn gang kon gaan en als het erg zou uitlopen hij dat zou laten weten aan de verzekering. Lek bleek niet in de verwachte hoek, maar onder het bad. Dus in plaats van paar tegels eruit, hele vloer en bad eruit. Alles bij elkaar heeft 48 uur gekost om de vloer en het bad eruit te halen, lekke afvoer maken en weer bad en vloer erin te zetten. Rekening van alles (man uur en materiaal) is ruim 3200,- geworden. De loodgieter heeft dit niet tussentijds aangegeven bij de verzekering (zoals afgesproken). Maar nu wil de verzekering slechts 75% van die 3200,- vergoeden met als reden "afschrijving badkamer" en "te hoge kosten gehanteerd". Die afschrijving kan ik begrijpen, want we hebben nu een nieuwe afvoer en nieuwe tegels in de badkamer die toch al 6 jaar oud waren (ook al hadden die nog makkelijk 4 jaar mee gekund en liever gedaan als we de gehele badkamer in 1 keer zouden opknappen). Maar de te hoge kosten gehanteerd door mijn loodgieter snap ik niet. Het is immers niet mijn schuld dat het lek ergens anders zat dan verwacht en de loodgieter dit niet tussentijds heeft doorgegeven. Nu moet ik zelf ruim 800,- betalen voor een afschrijving badkamer (eigenlijk alleen de nieuwe tegeltjes en afvoer) en "te hoge kosten gehanteerd". Is dit terecht of kan ik hier bezwaar tegen maken? Alvast bedankt.
Antwoord:
Geachte vragensteller,

Vervelend om te horen dat uw verzekeraar niet alle kosten vergoedt. Ik ga er echter vanuit dat uw verzekeraar wel alle kosten moet vergoeden. Het gaat immers om herstelkosten. In dat geval speelt dagwaarde en afschrijving geen rol. Ook lijkt mij € 3.200 geen onredelijk bedrag, gelet op de prijsindicatie van de loodgieter. Het een en ander is echter wel afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

U kunt bezwaar indienen bij uw verzekeraar. Als u wilt, kan ik u hierbij helpen en een brief opstellen. Mocht u in het gelijk gesteld worden, dan kost deze hulp u niets. Op mijn profielpagina vindt u de website van mijn kantoor. Op de website vind u de mogelijkheid om in contact met mij te komen.

Succes!

Met vriendelijke groet,

Krista Smit
Beantwoord door:
Krista Smit
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Te weinig terug van verzekering na waterschade:

declaratie tandartskosten
      [Gesteld in Rechtshulp-Zuid Holland]
2009-05-15 07:47:50
€ 4000 schuld door niet betalen ziekenfondspremie.
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-04-12 13:09:47
Kan betaling afgedwongen worden door deurwaarder?
      [Gesteld in Consumenteninformatie]
2011-03-07 08:10:01
Geachte, Overname door een buitenlands bedrijf
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-06-03 16:58:19
Wat kan ik nog doen?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-16 23:14:05

Gemiddelde score Schadehulp: 7.8 (11x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+