Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Verzuim
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Verzuim en krijg online een antwoord van de specialist in Verzuim

Zelf een vraag over Verzuim? Klik hier.
Meer vragen over Verzuim.

Beheerder worden?

De rubriek Verzuim heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Verzuim Klik hier.

RSS over VerzuimVragen over Verzuim via RSS. Klik hier.
RSS over Verzuim op jouw website?Vragen over Verzuim op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VerzuimVragen over Verzuim via E-mail. Klik hier.

Pink gebroken, volledig geschikt voor adm werk?

[Gesteld op: 02-12-2013]

Toelichting:
Ik heb mijn pink gebroken en nu zitten mijn hand, pols en 3 vingers in het gips. Ik mag niet autorijden. Ik verricht administratief werk, dus kan nu maar met 1 hand volledig werken. Moet ik zelf voor vervoer (ongeveer 20 km enkele reis) zorgen of moet mijn werkgever hier voor zorgen en wie betaald de kosten voor dit vervoer? Moet ik mijn volledige uren werkzaam zijn? Mijn werkgever heeft mij na 2 dagen weer hersteld gemeld en ik ga nu met de bus naar het werk en dit kost mij reistijd, waardoor ik niet de volledige uren per week kan werken. Nu moet ik voor deze gemiste uren atv inleveren. Dit lijkt mij niet zoals het hoort. De kosten voor het openbaar vervoer betaal ik zelf. Moet 4 weken in totaal gips. Nooit ziek, nooit problemen op het werk gehad
Antwoord:
U heeft verschillende vragen.
1. vervoer: ik neem aan dat u anders ook vervoerskosten heeft. Mogelijk staat er in de CAO of in uw contract of andere afspraken binnen het bedrijf afspraken over reiskostenvergoedingen? Mogelijk gelden voor OVV andere vergoedingen dan bv als u met de auto reist? 
2. U heeft langere reistijden en kan daardoor niet uw volledige uren werken? Hoe zit dat? 20 km is niet zo ver. Ik kan me wel voorstellen dat u langer onderweg bent, maar dat is geen reden om minder lang te werken. Mits u daar bijzondere omstandigheden voor kunt aanwijzen. 
3. Ik begrijp dat u administratief werk doet met 1 hand. Hoe gaat dat? Is het te doen? Bent u bij een bedrijfsarts geweest om u en uw werkgever te adviseren over eigen/tijdelijk aangepast werk?
4. Uw werkgever heeft u hersteld gemeld omdat hij/zij denkt dat u volledig kunt werken. Zijn er afspraken gemaakt over het tempo waarin u uw werk doet? Of een onuitgesproken afspraak hierover? Heeft uw werkgever iets gezegd in de sfeer: fijn dat je er weer bent en doe wat je kan? Belangrijk voor u is om te constateren of u uw werk naar redelijke omstandigheden kunt doen. Zo niet, zou ik het met uw werkgever bespreken en eventueel laten adviseren door een bedrijfsarts.
5. Het feit dat u nooit ziek bent geweest of problemen heeft gehad op het werk, doet er niet toe. Het is uiteraard heel fijn dat dat zo is (zowel voor u als uw werkgever), maar het interne beleid zal daarom niet anders zijn. Ik hoop niet dat dit u teleurstelt. U kunt uw werkgever vragen om de regels bij verzuim.

Ik wens u veel succes en sterkte de komende weken en met uw herstel.

Mvg
Ellen


 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor de heldere reactie. Ik heb nog 1 vraag.
Wie dient er eigenlijk voor het vervoer te zorgen als de medewerker niet mag autorijden ivm gips aan hand en pols? Is de medewerker hier verantwoordelijk voor of dient een werkgever te zorgen voor een passende oplossing?
 
Antwoord Beheerder:
Er wordt van uw beide verwacht om in oplossingen te denken. Kortom: als de werkgever met een oplossing komt, hoort u mee te werken. Als u met een oplossing komt, zal de werkgever daar over het algemeen ook graag aan meewerken. Soms kom je tot een compromis m.b.t. kosten/werktijden.

Succes!
groet
ellen

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Pink gebroken, volledig geschikt voor adm werk?:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
wanneer loon na ontslag?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-07-18 11:00:06
Minuren mee naar volgend kalenderjaar...mag dat?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-03-21 11:02:33
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33

Gemiddelde score Verzuim: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+