Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Consumenteninformatie » Energie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Energie en krijg online een antwoord van de specialist in Energie

Zelf een vraag over Energie? Klik hier.
Meer vragen over Energie.
De huidige beheerder van de rubriek Energie:
Naam: E. Bosch ing.
Bedrijf: Bosch consultants
Reactiesnelheid: 497 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over E. Bosch ing. vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over EnergieVragen over Energie via RSS. Klik hier.
RSS over Energie op jouw website?Vragen over Energie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over EnergieVragen over Energie via E-mail. Klik hier.

Wij blijken een veel te grote gasmeter te hebben.

[Gesteld op: 28-11-2013]

Toelichting:
Wij zijn 2 aug. door de Cogas afgesloten omdat we de nota niet konden betalen. De ßfsluiter' constateerde dat we een veel te grote gasmeter hadden, G16, en hij zei dat wanneer we weer werden aangesloten we ook een nieuwe gasmeter zouden krijgen. We zijn een week geleden weer aangesloten maar hebben geen nieuwe meter gekregen. Ik heb de Cogas gebeld en nu wordt mij verteld dat een nieuwe gasmeter 340 euro kost. En dat we eerst een installateur moeten vragen of er wel een kleine gasmeter op onze installatie past. in de eerste plaats wist ik helemaal niet dat er verschillende grotes van gasmeters bestonden, hiervan ben ik ook nooit door Cogas op de hoogte gebracht. Wij zijn hier in 2006 komen wonen en de Cogas heeft ons destijds niet op de hoogte gesteld van een verkeerde gasmeter. wij zijn 4 jaren geleden ook al eens afgesloten geweest en toen zijn we ook niet ge´nformeerd en al die tijd betalen we ca. 50 euro in plaats van de ca. 20 euro per maand, die voor ons verbruik normaal zou zijn. En nu willen ze dat we ook nog eens 340 euro voor het veranderen van gasmeter gaan betalen en dan ook nog de maandelijkse huur. Is dit allemaal wel juist? Hoeren ze de mensen niet op de hoogte te brengen van verschil tussen meter en verbruikte hoeveelheden? Wij zijn nooit ge´nformeerd Kunnen we geld terug eisen en kosteloos een nieuwe meter laten instaleren?
Hebben zij geen plichten?
Antwoord:

Goede avond,

Bij de bouw van een huis of bedrijf wordt vaak door de technisch adviseur of installateur de grootte van de gasmeter bepaald. Destijds is deze grootte van de meter berekend en aangebracht. (Of deze te groot is of goed is kan ik vanaf hier niet bepalen)

Er is dus met een reden voor deze gasmeter gekozen. Als er in verloop van tijd wijzigingen zijn waardoor de grootte van de gasmeter anders wordt kan dit aangegeven worden aan het energiebedrijf. Dit is de verantwoording van de bewoner of een bouwaannemer of installateur die wijzigingen heeft aangebracht waardoor de grootte van de gasmeter anders kan worden. Uw gasleverancier / netbeheerder is niet op de hoogte van de wijzigingen in uw woning of bedrijf wanneer dit niet aan hun wordt medegedeeld. Dat is dus uw eigen verantwoordelijkheid. 

Afhankelijk van de uitvoering van de installatie is een bepaalde grootte van de gasmeter benodigd vandaar dat Cogas aangeeft dit door een installateur te laten controleren. Er is immers ooit voor deze gasmeter gekozen. U kunt wel wijzigen maar het is verstandig dit door een technisch persoon of bedrijf te laten toetsen.

Uw verbruik (de hoeveelheid gas dat u verbruikt) is niet afhankelijk van de grootte van de gasmeter. De grootte van de gasmeter geeft alleen maar aan hoeveel er maximaal aan gas geleverd kan worden. Het verbruik wordt bepaald door het type installatie in uw woning of bedrijf en de manier hoe u er mee om gaat. In het verbruik zal dus geen wijzigingen zijn als u een grotere of kleinere gasmeter plaatst. Met andere woorden, u verbruikt alleen als u de kraan open zet. Als u deze dicht laat verbruikt u ook niet.

Voor de grootte van de gasmeter betaald u een vast bedrag per maand/jaar, dit zijn de vastrechtkosten. Hoe groter de aansluiting, hoe meer vastrechtkosten. U kunt contact opnemen met uw netbeheerder wat het verschil in kosten is. Afhankelijk van de besparing kunt u berekenen wanneer u deze kosten heeft terugverdiend.

iK hoop u herimee geholpen te hebben. Als er meer vragen zijn verneem ik ddat graag,a'

Met vriendelijke greoet,

Rfein Bosch

Beantwoord door:
E. Bosch ing.
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Energie:
Energiebesparing


Gerelateerde vragen aan Wij blijken een veel te grote gasmeter te hebben.:

Ongewild in Depositfonds Dela
      [Gesteld in Advocaten]
2007-01-18 17:35:41
Heb een eindnota gekregen die veel te hoog is.
      [Gesteld in Energie & Milieu]
2010-08-26 12:06:07
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
kan ik met 2004wajong van 80-100 hyp verh. aanvr.
      [Gesteld in Hypotheken]
2013-01-21 12:03:28
hypotheek en bkr codes 2013
      [Gesteld in Hypotheken-Limburg]
2013-02-15 08:22:18

Gemiddelde score Energie: 8.2 (165x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+