Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvoeding

Zelf een vraag over Kinderopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderopvoeding:
Naam: Anoek Binnerts-Brouwer
Bedrijf: Duwtje in de rug
Reactiesnelheid: 43 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Anoek Binnerts-Brouwer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvoeding op jouw website?Vragen over Kinderopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via E-mail. Klik hier.

Ik ben ziek...beter dochter bij vader laten?

[Gesteld op: 20-11-2013]

Toelichting:
Beste mevouw,
Ik had volgens artsen gemiddeld een jaar te leven. Ben nu 2 jr. verder en voel me nog best goed en heb nog hoop lang door te zullen leven.
Mijn ex wilde scheiden. Ik ben hulp en steun gaan zoeken bij mijn familie en krijg binnenkort een woning toegewezen bij hun in de buurt. Dit is voor mij belangrijk, hun zijn mijn mantelzorgers, bij de buurt van mijn ex wonen is geen optie voor mij. Dit is 30 min. met auto reistijd en 2 uur voor mij vanwege geen rijbewijs.
Ik heb toegestemd haar (voorlopig) bij mn ex te laten zodat ze op dezelfde school kan blijven. Nu mis ik al haar schooltijd, ik doe mn best erbij te zijn, reis 2 uur voor 1 uurtje helpen op school en weer 2 uur terug naar huis. Ik ben ziek, wil aan mijn genezing werken. Ik wil mijn dochter bij mij hebben en haar bij mij op school zetten. Mijn familie helpt met halen en brengen, maar dat kan ik heel goed nog zelf. Nu doet mijn ex en zijn moeder dat.Ze mag wel tot haar 6e jaar 4 dagen naar school ipv 5,zodat ik haar 3 nachtjes heb. Maar liever zet ik haar bij mij gewoon 5 dagen school.
Mijn dochter is in paniek als ik haar naar papa breng en weg ga. De traantjes komen 's ochtends al en in de bus. Ik moet haar van mij aftrekken en ga (huilend, maar zonder dat ze dat ziet) weg. Als mijn ex haar naar mij brengt is het nog net even een knuffel aan papa en daarna rent ze naar binnen (ik woon tijdelijk bij mijn zus en haar twee kinderen, daar is ze helemaal weg van, vandaar dat rennen).
Mijn ex wil niet dat ze bij mij op school gaat omdat hij bang is dat ze geen band genoeg met hem opbouwt (hij mag haar dan 3 weekenden in de maand) en dat ze moet wennen aan een nieuwe school en als ik er niet meer ben, terug moet wennen aan de oude school en aan papa.
Ik wil dat ze bij mij komt omdat ik altijd de zorgouder ben geweest, zelf niets liever wil, ik nog niet dood ben en als het aan mij ligt nog lang niet ga, ik denk dat ze zelf liever vaker bij mama is. Ik wil ook voor het geval ik nog maar kort te leven heb veel herinneringen met haar maken en veel bij haar op school helpen en klasgenootjes uitnodigen enzo. Ik wil haar gewoon zo graag die 5 schooldagen in de week, kan het niet anders uitleggen.
Het is een erg verlegen meisje,wennen op een nieuwe school zal natuurlijk even wennen zijn,maar het is een vrije school,ik mag er in de klas bijblijven net zolang tot ze gewend is.

Wat denkt u dat het best is voor onze dochter? Heeft u misschien ook nog een tip voor haar verdriet?
Antwoord:
Wat een verdrietige tijd heb je achter je liggen en zit je nog steeds in! Ik heb bewondering voor de manier waarop je met je ziekte omgaat en met het feit dat je dochter een eind bij je vandaan naar school gaat. Fijn ook dat je familie in de buurt hebt die voor je kan zorgen en waar je vast ook emotionele steun bij hebt.

Als ik je bericht goed lees, hebben je ex en jij samen tot nu toe een redelijke oplossing gevonden (vier dagen naar school en drie dagen bij jou), waar jullie je ook allebei aan houden. Vooral dit laatste is erg belangrijk. Blijkbaar kunnen jullie goed afspraken maken met elkaar. 

De situatie waar jullie je nu in bevinden, is erg onzeker en uitzonderlijk. Dat maakt het voor mij vanaf deze plek zeer moeilijk om een inschatting te maken van wat op dit moment goed zal zijn voor jullie dochter. Jullie hebben beiden argumenten die kloppen én in het belang zijn van jullie kind.

Is het haalbaar om iemand in te schakelen die onafhankelijk advies kan geven, en kan helpen zoeken naar een oplossing waar jullie je alledrie in kunnen vinden? Een mediator bijvoorbeeld heeft veel know-how van wat mogelijk is in een scheidingssituatie. Hij of zij kan jullie dan ook persoonlijk spreken, en dus persoonlijk advies geven.

Ik hoop dat jullie samen en in goed overleg tot een oplossing komen die goed voelt voor zowel jouzelf als voor je ex. Dat zal ook zeker goed zijn voor jullie dochter.

Je vraagt ook om tips voor haar verdriet. Het is ontzettend verdrietig dat jij zo ziek bent en dat ze je (hopelijk pas over een hele tijd) zal moeten missen. En hoe graag je ook zou willen, dit kun je niet wegnemen bij haar. Juist daarom is het belangrijk dat je haar verdriet bespreekbaar maakt en altijd eerlijk tegen haar bent. Dit betekent overigens niet dat je haar álles hoeft te vertellen! Het betekent wél dat de antwoorden die je geeft op haar vragen, waar zijn, ook als je moet zeggen dat je het niet weet. 

Kijk waar zij behoefte aan heeft. Misschien houdt ze graag een dagboekje bij, of maakt ze liever tekeningen. 

Wat betreft de situatie met je ex, wees ook hierin eerlijk tegen je dochter, maar betrek haar niet bij beslissingen of dingen waar je over in zit. Hierdoor zal zij zich namelijk erg verantwoordelijk gaan voelen en misschien zelfs zichzelf de schuld geven van dingen waar ze helemaal niets aan kan doen. Laat je ook NOOIT negatief uit over haar vader. Hij blijft haar vader en wil vast ook het beste voor haar. 

Wanneer je merkt dat je dochter (te) vaak verdrietig is, slecht slaapt of op een andere manier laat merken dat het niet goed met haar gaat, is het wellicht een idee om - al dan niet via school of huisarts - bijvoorbeeld een kindertherapeut te vragen haar te begeleiden in deze heftige situatie. Jullie hoeven dit niet alleen te doen! Een professioneel iemand heeft emotioneel gezien wat afstand, en tegelijkertijd veel weet van hoe de dingen werken bij kinderen met zo'n groot verdriet.

Ik wou dat ik een duidelijker en meer pasklare oplossing voor je had. In je verhaal zie ik een sterke, liefhebbende moeder die het beste wil voor haar dochter. Ik wens je toe dat dit ook gaat lukken! Veel sterkte de komende tijd.


Beantwoord door:
Anoek Binnerts-Brouwer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvoeding:
OrthopedagogiekParanormale Kinderen


Gerelateerde vragen aan Ik ben ziek...beter dochter bij vader laten?:

vader / partnerkeuze
      [Gesteld in Relaties]
2008-10-04 23:03:42
Meldingsplicht bij operatie van kleindochter?
      [Gesteld in Familierecht]
2009-04-17 16:20:27
vragen seksueel misbruik
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2009-09-03 13:47:31
sprake van lichte kindermishandeling
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2009-08-28 13:33:59
welke rechten heeft mijn man bij gedeelde voogdij?
      [Gesteld in Familierecht]
2010-07-27 18:35:06

Gemiddelde score Kinderopvoeding: 8.6 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+