Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

Hond valt uit in bench en s'avonds

[Gesteld op: 18-11-2013]

Toelichting:
sins onze hond (Samojeed) ongeveer 6 maanden was is hij beginnen grommen in zijn bench, rond die tijd is hij ook geopereerd (iets opgegeten wat er niet meer uitkon) misschien zou dat er iets mee te maken kunnen hebben ?Nu is het altijd maar verergert en gromt hij , blaft, laat zijn tanden zien in zijn bench. Ook kan dat als je hem s'avonds wrijft, halsband/tuig,fluofest,kamt hij echt bijt (als hij moe is ook overdag) hij is nu 15 maand. Iedere keer als hij nu gromt,tanden toont, bijt steken we hem in de wasplaats (ongeveer 5 min. helemaal alleen) is dit een goede methode. Ook gooien we iedere keer een snoepje als we passeren (en als hij niet uitvalt)
De bench staat hier wel in de woonkamer, we lopen er dus vaak voorbij. zou het beter zijn als we de bench in de hal zetten (dan is hij wel hellemaal alleen, maar lopen we niet vaak voorbij hem) ?
Antwoord:
Heeft u hem weleens als pup omgegooid,en op zijn rug gelegen? Ook is het een goede methode om een pup eens op tetillen als u hem uitzoekt.Waarschijnlijk heeft u een dominante pup uitgezocht. Wat ook de reden zou kunnen zijn waarom dit begonnen is,moet u daar niet te veel over nadenken,maar de situatie zoals die nu is aanpakken.Hem ergens in opsluiten is geen goede straf,en zeker nooit als straf in zijn bench doen. Gooi niet meer met snoepjes. Dit is niet nodig omdat u langs mag lopen? Dat is wat makkelijk verdient. Ga op cursus met hem,en laat u zeker niet bijten.Wordt onmiddellijk boos,en negeer hem daarna. De bench verplaatsen is niet beter dan in de kamer,het is de bedoeling om sociaal te blijven en niet te vereenzamen.Het zijn niet de gemakkelijkste honden maar u moet zeker op uw stuk staan,maar wel eerlijk, dus als hij zich overgeeft door bv op zijn rug te gaan liggen  dan stoppen met agressief doen naar de hond. Doe wat oefeningen elke dag ,ong 20 minuten,ook dat is rangorde bevestigend. En borstelen moet zonder bijten mogelijk zijn.Zodra hij de lip optilt waarschuwt u hem al met een scherp foei,en houd vol. Want als u dan stopt heeft hij gewonnen. Stop pas als het goed is gegaan. Begin altijd aan de achterkant; met zijn broek en dan de staart,en werk zo verder naar voren,en vergeet niet te zeggen als het goed gaat dat hij braaf is.Ook dit is rangorde bevestigend,doe dit op vaste tijden ,liefst om de dag. Want een hond die zich niet laat borstelen is een probleem. Negeren en niet aankijken is de beste methode om hem te laten merken dat hij niet de hoofdtoon in huis is. En kijk wat you tube filmpjes van de hondenfluisteraar; Cesar Millan.
 
Reactie vraagsteller:
Ja toen hij ongeveer 8 maanden was rijde hij een een andere (oudere) samojeden reu. het baasje van die reu is er dan op gaan liggen. Onze hond komt van een goede fokker (aangesloten bij de rasvereniging) uit zweden, dus konden we niet eens op puppybezoek komen. De fokker heeft voor iedere pup zelf het baasje gekozen, ze vond dat het pupje geel (onze hond) het beste bij ons paste. We doen hem idd niet als straf in zijn bench. We gaan al vanaf hij pup was met hem naar de hondenschool. oke dan laten we de bench gewoon staan. dat doen we al, iedere dag oefeningen met hem doen. Vandaag hebben we hem geborsteld (m.b.v snoepjes) en dat ging prima ! :) Eens hij zijn lip optilt bijt hij al meteen 3 seconden daarna, ookal zeggen we foei. We hebben ons vandaag een muilband aangeschaft. Zodat we als hij ons wilt bijten idd gewoon verder kunnen doen.
Cesar Milan ken ik, ik kijk vaak naar zijn programma's maar soms vind ik hem wat te bruut.... Heeft u ook nog wat tips om hem zijn tuig om te doen ?
 
Antwoord Beheerder:
Ga aan zijn zijkant staan,om het tuig over zijn hoofd te schuiven,houd een beloning in gesloten hand,als het goed verloopt krijgt hij die,maar gaat het niet laat dan de beloning in eigen zak verdwijnen,hij hoeft niet te weten dat er iets in de hand zit.En laat hem niet als eerste de voordeur uitgaan,maar houd hem achter en stap zelf eerst over de drempel. Een fokker kan inderdaad ong bepalen welke pup het best bij welk gezin past,maar dan moeten ze wel voldoende informatie hebben,Hoe fel bijt hij? het kan nl ook spelen zijn,als u de handen terugtrekt schrammen de melkkiezen erg,maar  bijt hij echt door.Heeft u al eens de hand gewoon stil gehouden en knauwt hij dan of is het echt menens. Onze handen zijn natuurlijk niet geschikt als bijtspeeltjes en u mag gerust fel reageren ,mischien jeuken de tanden erg en heeft hij genoeg kauwmateriaal? Erg hard stoeien zou ik zeker niet doen met hem,daar worden ze veel te wild en opgewonden van,zeker als hij daarbij zijn grenzen niet weet.Rustig spelen mag vanzelf wel.Bovenop een hond gaan liggen is ook niet verstandig,dat werkt paniek in de hond op,met voldoende overwicht kan je een hond al laten liggen met 1 hand.
Beantwoord door:
Elizabeth Koper van Elten
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan Hond valt uit in bench en s'avonds:

hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02
Hoe krijg ik mijn hond van de bank af ??
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-11-27 14:32:39
Hoe bestrijd ik het snachts in huis plassen?
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-11-27 21:35:28
jankende hond
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-10-29 10:44:01
mijn pup blaft s,nacht vreseliijk overdag niet .
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-11-26 09:22:42

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+