Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

In hoeverre mag een beheerder handelen

[Gesteld op: 18-11-2013]

Toelichting:
Onze VvE is is in zee gegaan met een beheerder die aangeraden is door de gemeente.

Na een langdurige en aanhoudende lekkage bij mij thuis heeft de beheerder besloten om de gehele standleiding te laten vervangen ivm achterstallig onderhoud. De afvoeren uitgevoerd in lood zijn ook vervangen door PVC. De volgschade van het toilet waar de standleiding liep is volgens hem ook pot VvE. Dit is allemaal uitgevoerd door een aannemer in opdracht van de beheerder. Er is diverse malen vanuit de eigenaren gevraagd wat dit zou kosten. De beheerder heeft buiten ons om de afspraak gemaakt om dit in regie te laten uitvoeren. Heeft ons ook mondeling laten weten dat de werkzaamheden niet meer dan € 10.000,- zouden behelsen. Intussen is de aannemer begonnen in opdracht van de beheerder en is een loodgieter een aantal weken bezig geweest. Er is voor circa 18 meter standleiding vervangen en de loden afvoeren van 3 woningen zijn vervangen 2 toiletten zijn opnieuw betegeld en aangesloten. Dit heeft uiteindelijk bij elkaar € 24.000,- gekost. We hebben als eigenaren tussentijds diverse malen gevraagd wat het een en ander gaat kosten, omdat wij zelf het idee hadden dat de loodgieters wzh enz enz veel tijd hebben gekost. Wij hebben tussentijds een aantal malen gevraagd naar de kosten bij de beheerder. Deze kon hierover steeds niets zeggen. Nadat al het werk was uitgevoerd kregen we de eindafrekening die de beheerder intussen allemaal had betaald. De Beheerder heeft niets afgestemd en heeft zomaar een aannemer ingeschakeld en alles op regie laten uitvoeren en ons in het ongewisse gelaten. De rest van de eigenaren is nu ook pas ingelicht over het eindbedrag. Mijn vraag is in hoeverre is een beheerder verantwoordelijk voor zijn handelen. Als we dit eerder hadden geweten hadden wij het anders aangepakt. Wij zijn hier dus niet in gekend en een aannemer heeft exorbitant hoge facturen in rekening gebracht waar de beheerder verantwoordelijk voor is. Er is hier van alles misgegaan en wij hadden hier geen vat op. In hoeverre kunnen wij een beheerder aansprakelijk stellen en op het matje roepen???. Dit gaat heel veel stennis opleveren met de rest van de eigenaren. Persoonlijk voel ik me hier niet verantwoordelijk voor de beheerder heeft niets gedaan om ons in te lichten en naar mijn mening op alle punten verkeerd gehandeld. Hij had beter moeten weten. Wat kunnen we doen???
Antwoord:
Voor de beantwoording van de vraag ga ik uit van de splitsingsakte van 1973. In artikel 37, lid 2 staat: 
"De beslissing over het onderhoud van de gemeenschappelijke gedeelten berust bij de administrateur. Deze kan echter geen onderhoudswerkzaamheden opdragen die een nader in de akte te bepalen bedrag te boven gaan, indien hij daartoe niet vooraf door de vergadering is gemachtigd."
Het is dus duidelijk dat de beheerder zijn boekje te buiten is gegaan. Hij kan dan ook aansprakelijk gesteld worden voor de kosten die onrechtmatig zijn gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nl

www.vve-offerte.nl

 
Reactie vraagsteller:
Dank voor je antwoord

De strekking is duidelijk, Ik zie trouwens nu pas wat de aannemer voor uurtarief heeft toegepast. voor een stucadoor, meteselaar en ook voor de loodgieter € 85,- per uur en elke dag ook nog voorrijkosten de loodgieter woont 2 straten verderop. Er is totaal wel voor 160 uur a 170 uur geschreven.

Hoop echt dat we de beheerder aansprakelijk kunnen stellen. En dat we een zaak hebben. mogelijk weten jullie ook waar ik een advies kan inwinnen en stukken kan overleggen om te kijken hoe sterk we staan voor we daadwerkelijk over kunnen gaan tot aansprakelijk stellen. Als het een verloren zaak is kunnen we als vereniging enkel en alleen onze wonden likken.

vriendelijke groet,
J. Lems
 
Antwoord Beheerder:
Als je googelt op VvE advocaat krijg je best veel hits. Een daarvan is Rijssenbeek advocaten, deze staan bekend om hun kennis over VvE's. Dit wil niet zeggen dat de anderen dit niet zouden hebben.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan In hoeverre mag een beheerder handelen:

Aan wie moet het schadebedrag worden uitgekeerd?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2009-07-17 21:00:53
Welke keuze heb je bij ict zoals systeembeheerder?
      [Gesteld in ICT]
2010-02-14 14:03:04
Hoe een niet gekozen bestuurder ontslaan?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2011-07-11 08:54:54
Kascomm. controleert bestuur. Bestuur corrigeert.
      [Gesteld in Kascommissie]
2012-10-07 15:25:44
Achterstand bijdrage door foute incasso
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2015-02-16 22:56:50

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+