Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

Schade afhandelen bij de verzekering

[Gesteld op: 13-11-2013]

Toelichting:
Bij een bewoner is ingebroken en schade ontstaan. Dit is bij de verzekering gemeld via het bestuur en dezelfde avond is er een ander raam gemonteerd. Dit heeft de verzekering betaald. De bewoner heeft aangegeven dat na het politierapport de vervolgschade hersteld zal worden en dat hij hiervan de VVE op de hoogte zal houden. Dit is niet gebeurd. De VVE is er daarom vanuit gegaan dat de vervolgschade mee viel en eventueel klein herstel gewoon met het normale onderhoud meegenomen kon worden. Bewoner woont praktisch gezien niet in het appartement en wil normaal gesproken ook niets met de VVE te maken hebben dus normaal contact is uiterst moeizaam. Negen maanden later blijkt de schade hersteld te zijn en wordt er een rekening bij de VVE neergelegd. De VVE stelt dat de bewoner dit zelf maar moet afhandelen met de verzekering, aangezien de reparatie buiten de VVE om is gegaan en er geen overleg is geweest. Er is van te voren ook niet overlegd met de verzekering en waarom het 9 maanden moest duren voor herstel plaats vond zijn de bewoner en het herstelbedrijf het niet eens. Mijn vraag is: wie moet dit afhandelen en wie moet eventueel de rekening betalen indien de verzekering dit niet wil betalen.
Antwoord:
Wie dit moet oplossen is zo niet te beantwoorden omdat ik niet weet waar schade aan is.
Bij mijn beantwoording ga ik er dan ook van uit dat de schade aan het kozijn is. De kozijnen behoren tot de gemeenschappelijke gedeelten van de VvE. De VvE heeft dan ook de plicht dit af te handelen.

Met vriendelijke groet,

Wim Verhees
www.abon-vve-beheer.nl

www.slapende-vve.nl

www.vve-offerte.nl

 
Reactie vraagsteller:
Na 9 maanden bleek uit de rekening dat de vervolgschade schade aan het kozijn was. Dit valt inderdaad onder de gemeenschappelijke delen. Maar als de bewoner buiten de VVE en de verzekering om dit op eigen houtje laat repareren dan is dit toch een eigen risico. De verzekering zal waarschijnlijk niet betalen omdat zij niet ge´nformeerd zijn over de vervolgschade en dus ook geen toestemming hebben gegeven voor reparatie. De bewoner had toegezegd dat de VVE ge´nformeerd zou worden na afronding van het politieonderzoek. De vraag is dan ook: kan en mag een bewoner buiten de VVE om reparaties laten uitvoeren en is de VVE toch altijd verantwoordelijk, ongeacht wat de reparatie is en of dit wel is toegestaan. De VVE begrijpt ook wel dat dit een communicatie probleem is, maar ondanks verzoeken van de VVE weigert de bewoner normaal met de VVE te praten. Hij wil met niemand contact hebben en komt ook nooit op de jaarlijkse ledenvergadering. Hij zegt dat hij geen bemoeienis van de VVE wenst en hij gaat gewoon z'n eigen weg. Vandaar dat het standpunt van de VVE is: Als men buiten de VVE om zaken regelt is dat een eigen risico en kun je niet zomaar de rekening bij de VVE neer leggen.
 
Antwoord Beheerder:
Ik kan het bestuur van de VvE wel begrijpen dat men zich zo opstelt, maar wettelijk gezien moet de VvE regelen dat dit gemeld wordt bij de verzekering en de schade claimen. Weigert de verzekering de schade te vergoeden dan nog moet de VvE de reparatie betalen. 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Schade afhandelen bij de verzekering:

declaratie tandartskosten
      [Gesteld in Rechtshulp-Zuid Holland]
2009-05-15 07:47:50
Ç 4000 schuld door niet betalen ziekenfondspremie.
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-04-12 13:09:47
Kan betaling afgedwongen worden door deurwaarder?
      [Gesteld in Consumenteninformatie]
2011-03-07 08:10:01
Geachte, Overname door een buitenlands bedrijf
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-06-03 16:58:19
Wat kan ik nog doen?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-16 23:14:05

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+