Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Persoonsrecht En Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsrecht en familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsrecht en familierecht

Zelf een vraag over Persoonsrecht en familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsrecht en familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsrecht en familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsrecht en familierecht Klik hier.

RSS over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsrecht en familierecht op jouw website?Vragen over Persoonsrecht en familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via E-mail. Klik hier.

frustratie mediation

[Gesteld op: 19-04-2008]

Toelichting:
Mijn ex en ik zijn verwikkeld in een strijd rond de omgangsregeling van onze drie kinderen. We wonen nu nog op één adres, terwijl we al 2 jaar gescheiden zijn. Dat hebben we voor de kinderen gedaan. Mijn ex heeft een nieuwe vriend en wil deze constructie verlaten. Ze wil een omgangsregeling die we destijds vastgesteld hebben, toen we nog bij elkaar woonden, aanhouden: de 3 kinderen bij haar en ik één weekend per veertien dagen en een vaste dag de kinderen. Ik wil echter, mede vanwege de verstandhouding met en de stabiliteit van de kinderen co-ouderschap en een 50-50-regeling. We zijn bij 2 mediators geweest. Eén belachelijk partijdig (ook door ex toegegeven), één belachelijk duur en mijn ex frustreerde het overleg door tijd te rekken (zij en vriend hebben geld te over), alleen terugtrekkende voorstellen te doen als ik in haar richting voorstellen deed en steeds weer bedenktijd aan te vragen. Ik heb een advocaat in de arm genomen en toen ex zag dat het menens was heeft zij een gemeenschappelijke vriendin (mediator van beroep) gevraagd te handelen. Daar zijn we geweest. Ik enthousiast en ex zegt dat zij en de mediator niet objectief kunnen zijn. Om die reden afgebroeken en zij wil terug naar de tweede mediator. Ik heb haar per mail gevraagd of zj eventueel over co-ouderschap en over de kinderen apart wil praten (oudste kind 15 wil bij mij wonen, middelste 12 wil 50-50). Dat heb ik gedaan om enig perspectief te krijgen op een oplossing (ik heb niet geld te over). Zij geeft daarop geen antwoord, opdat zij niet voor de rechter te horen krijgt dat zij het overleg heeft gestopt, maar ik. Wat kan ik doen? De vraag nogmaals mailen en haar vragen haar antwoord te bewaren? Daarmee kan ik dan aantonen dat ze geen antwoord heeft gegeven? Of komt ze ook hiermee weg? Ik vrees voor mijn kinderen dat die van deze toestand weer de dupe zullen worden. Is er een goede weg in deze?
B.v.d.
Antwoord:

Het antwoord op uw concrete vraag is dat u uw ex per brief (evt aangetekend) en of per e-mail kunt meedelen dat zij nog niet heeft gereageerd naar u. Volgt dan nog geen reactie, dan stuurt u nogmaals een aangetekende brief of e-mail waarin u wederom aangeeft nog steeds geen reactie te hebben ontvangen, ondank herhaald verzoek en ondanks aangetekende brief. Daarmee voorkomt u in ieder geval dat het idee ontstaat dat u niet heeft gereageerd.

Met betrekking tot de situatie: indine mediatio niet tot een resultaat leidt, dan rest niets anders dan een procedure om knopen door te hakken. U dient er wel alert op te zijn dat rechter co-ouderschap niet zullen opleggen aan twee partijen indine één partij dit pertinent niet wil. Er zal dan hooguit een uitgebreide omgangsregeling worden vastgesteld.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan frustratie mediation:

Ik twijfel aan de objectiviteit van mijn mediator!
      [Gesteld in Mediation]
2010-01-05 17:28:06
mediation: is dit beter voor mijn dochter?
      [Gesteld in Omgangsregeling mediation]
2009-06-08 15:52:11
Kan alimentatie geind worden tijdens mediation?
      [Gesteld in Alimentatie mediation]
2008-10-30 18:53:22
heeft mediation wel nut
      [Gesteld in Omgangsregeling mediation]
2011-12-04 10:54:32
Mag ex rechtszaak starten tijdens mediationtraject
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2013-06-14 22:08:59

Gemiddelde score Persoonsrecht en familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257467
  Beheerders:  1025

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+