Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Europees Recht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Europees recht en krijg online een antwoord van de specialist in Europees recht

Zelf een vraag over Europees recht? Klik hier.
Meer vragen over Europees recht.
De huidige beheerder van de rubriek Europees recht:
Naam: Nic
Bedrijf: Europa correct
Reactiesnelheid: 32 uur
Waardering: 7.2 (van max. 10)
Meer informatie over Nic vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Europees rechtVragen over Europees recht via RSS. Klik hier.
RSS over Europees recht op jouw website?Vragen over Europees recht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Europees rechtVragen over Europees recht via E-mail. Klik hier.

Heeft mijn man recht op langdurige verblijf.

[Gesteld op: 07-11-2013]

Toelichting:
Mijn man en ik zijn voor de Nederlandse wet getrouwd. Mijn man is van Marokkaanse afkomst en heeft een Spaanse verblijfsdocument (Residencia larga duracion autoriza a trabajar). en ik ben Nederlandse. We hebben samen twee kinderen en een derde opkomst. Mijn vraag is heeft mij man recht om langdurige in Nederland te verblijven of te werken.Weet geen raad meer word van het kastje naar het muurtje gestuurd. Hij mag namelijk hier maar elke keer drie maanden verblijven.
Antwoord:
U kunt het zo doen: Naar aanleiding van uw e-mail bericht ik u als volgt. Indien de Marokkaanse man een Spaanse verblijfsvergunning heeft waarop staat "Residente de larga duración – CE" kan hij worden vrijgesteld worden van het MVV-vereiste. Dit betekend dat hij in Nederland een verblijfvergunning kan aanvragen zonder dat hij eerst een inburgeringsexamen hoeft af te leggen en de MVV hoeft aan te vragen bij de Nederlandse vertenwoordiging in het land van herkomst of bestendig verblijf. Meneer mag met zijn Spaanse verblijfsvergunning drie maanden in Nederland verblijven, op het moment dat meneer zich in Nederland wil vestigen zal hij binnen deze drie maanden een afspraak moeten maken bij de IND om een aanvraag voor een verblijfsvergunning in te dienen. Er zijn verschillende gronden waarop een verblijfsvergunning kan worden aangevraagd, ik ga er in deze situatie vanuit dat het om gezinsvorming gaat en zal de hiervoor gestelde voorwaarden voor u op een rijtje zetten: - Beide personen zijn 21 jaar of ouder - Beide personen zijn in het bezit van een geldig reisdocument en/of geldige verblijfsvergunning - Het huwelijk moet worden geregistreerd bij de Gemeentelijke Basisadministratie - Referent heeft voldoende en duurzaam inkomen. Het SV-loon moet minstens 1424,40 per maand zijn exclusief vakantiegeld, het arbeidscontract moet nog minimaal 12 maanden doorlopen vanaf het moment dat de aanvraag wordt ingediend. - Op het moment dat meneer in Nederland komt wonen moet hij worden ingeschreven op hetzelfde adres als zijn echtgenote - Hij vormt geen gevaar op de openbare orde - Hij is bereid mee te werken aan een onderzoek naar tuberculose. De kosten voor de aanvraag zijn € 830 ,*- Wanneer u hiervoor een afspraak wenst te maken kunt u contact opnemen met onderstaand telefoonnummer. Ik vertrouw erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Met vriendelijke groet, N. Jonker Medewerker Voorlichting .................................................. ...................... Immigratie- en Naturalisatiedienst Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties .................................................. ......................
U kunt het ook zo doen: volg de Europa route? 4 maanden samen met u man in een andere lidstaat verblijven. Vraagje? Kwam u ook weleens in Spanje, toe hij daar nog woonde?
Laat u mij even weten wat u verkiest dan geef ik u vervolgens verder advies?
Met vr gr nic
 
Reactie vraagsteller:
Het vervelende is dat momenteel hoogzwanger ben,geen arbeid meer verricht en het moeilijk is om een arbeidscontract te krijgen voor 12 maanden. Overigs heb ik wel 4 maanden in Spanje verbleven met mijn man samen.

Mvg,
Assia
 
Antwoord Beheerder:
Beste mevrouw, heeft u daar bewijzen van? Heeft u zich toen ook in Spanje gemeld bij de IND van daar, zal ik maar zeggen? Als u dat heeft gedaan en dat kan bewijzen door middel van documenten, dan zou het mogelijk zijn daarop een verblijf aan te vragen, belt U mij maar daarover 0626171270
Beantwoord door:
Nic
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Heeft mijn man recht op langdurige verblijf.:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16

Gemiddelde score Europees recht: 7.2 (62x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

  • Ron Jedema
    9.3
  • Anita
    9.0
  • Toors
    9.0
  • Totalen:

    Vragen:  257311
    Beheerders:  1023

    Gemiddelden:

    Reeds beantwoord:  99 %
    Reactiesnelheid:  168 uur
    Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+