Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat » Whiplash
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Whiplash en krijg online een antwoord van de specialist in Whiplash

Zelf een vraag over Whiplash? Klik hier.
Meer vragen over Whiplash.
De huidige beheerder van de rubriek Whiplash:
Naam: P.v.D
Bedrijf: Whiplashinformatie
Reactiesnelheid: 2 uur
Waardering: 10.0 (van max. 10)
Meer informatie over P.v.D vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over WhiplashVragen over Whiplash via RSS. Klik hier.
RSS over Whiplash op jouw website?Vragen over Whiplash op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over WhiplashVragen over Whiplash via E-mail. Klik hier.

kan dit pijn veroorzaken?

[Gesteld op: 05-11-2013]

Toelichting:
Mri bevindingen:
Lichte discusbulging op niveau c4-c5 tot en met c6-c7 met lichte druk op de durazak, lichte mediane discusprotrusie op niveau c6-c7

Heb ongeval gehad en sindsdien mega nekpijn, beperkingen nek en beperkt in dagelijks leven.
Ze zeggen dat ik whiplash heb.
Nu is mijn vraag wat u vind van de uitslag van mri.
Antwoord:
Beste vraagsteller,

Je vraag is wel heel erg breed gesteld omdat ik hem kan opvatten als .....
Wil je weten of dit een vaker voorkomende uistlag is ?
Is dit ongevalsgevolg aan te merken?
Wat nu te doen ? 
etc.etc.

Ik zal je dus een zo breed mogelijk antwoord geven, ook omdat andere lotgenoten er mogelijk óók baat bij kunnen hebben.

Er is eerder al uitgebreid onderzoek gedaan in o.a. Amerika, Canada en Zwitserland naar het verschijnsel wat men whiplashletsel noemt en latere zichtbare problematiek aan nekwervelgebied. Men stelde vervolgens als conclusie dat mensen welke eerder zgn whiplashklachten opgelopen hebben, ruim 600x grotere kans hebben om in later stadium tegen versnelde artrose, bulgingdiscs en andere nek problematieken met duidelijk schadebeeld op te lopen. In gevallen van whiplashletsel waarbij spraken is geweest van bewustzijnsverlies stijgt deze zelfs naar ruim 1000x grotere kans op het te maken krijgen met een van de wel bekende nekproblematieken.

In dat opzicht verbaasd me de uitslag van je mri dus zeker niet !

WHIPLASHLETSEL:
Dat men zegt dat je whiplashletsel hebt, is héél merkwaardig maar ook weer niet vreemd. Merkwaardig omdat whiplashletsel eigenlijk staat voor onverklaarbare nekklachten ten gevolgen van een ongeval. Dus eigenlijk klopt die conclusie in jou geval dus helemaal niet máár... hier word zichtbaar wat het voordeel is om iemand die klaagt over nekklachten na een ongeval zo snel mogelijk whiplash aan te praten ipv af te wachten hoe het zich verder ontwikkelt. Eenmaal namelijk het stempeltje whiplash, kom je er niet meer vanaf  en dat is idd hoogst merkwaardig. De enige die daar voordeel van hebben, zijn zij die aansprakelijk zijn voor het compenseren van de schade. Als patiënt heb je er alleen maar nadelen van vandaar dat ik altijd héél nadrukkelijk zeg; Een whiplash heb je niet, die word je (bewust) aangepraat, gelet op het feit dat schade in de vorm van nekherniaten etc. elders al lang als "gevolgschade" van een whiplashongeval word gezien én juridisch word erkend.

ONGEVALSGEVOLG ?
Helaas ligt dit (vooral in Nederland) dus zeker niet zo eenvoudig als blijkt dat artsen zélfs bij een uitslag zoals jou mri laat zien, nog steeds durven te zeggen dat je whiplash hebt ?
Dit schept enorme mogelijkheden voor verzekeraars want zodra je dergelijke mri's voro legt dan doen ze dat gewoon af met "als je morgen in je tuintje een bloem af plukt, kan er zomaar een nekhernia ontstaan" (deze verzin ik notabene niet zelf).
Het zal dus niet eenvoudig zijn om dergelijke schade aangemerkt te krijgen als ongevalsgevolg.

WAT TE DOEN ?
Dat is helaas een erg lastig te beantwoorde vraag zo van achter een computer. Maar als het goed is dan heb je advies gekregen van de neuroloog in wiens opdracht de mri is gemaakt. Heb je daar geen goed gevoel bij, vraag dan elders een second opinion aan. Ik raad je daarbij aan om die vervolgens niet in Nederland te laten doen maar in België.

Om te beginnen bestaan daar geen ongelooflijk lange wachtlijsten.
Daar naast weet je zeker dat er géén achterliggende belangen een rol kunnen spelen.
Doet men daar niet aan "kort termijn" denken wat hier helaas wel met regelmaat gebeurd.
Bovendien zijn ze daar technisch tot veel meer in staat dan in Nederland én met daadwerkelijk goede resultaten.

ik hoop dat hiermee je vraag enigszins beantwoord is ?

Succes met je herstel
 
Reactie vraagsteller:
Beste

Mijn ongeluk is 3,5 maand geleden. Ben van mijn fiets gereden door een auto, dus niet het standaard whiplash verhaal. na een dikke maand is er een mri gemaakt van mijn nek (aangevraagd door huisarts) met de bovenstaande bevindingen. De pijn blijft en is echt niet doenbaar. Kan gewoon mijn normale dingen niet doen en daardoor mijn werk niet.

De belangrijkste vraag voor mij is of bovenstaande bevindingen van de MRI voor pijn kunnen zorgen. Dit omdat de verzekeringsarts zegt dat dit geen klachten kan geven.

Alvast bedankt

Groeten Natascha
 
Antwoord Beheerder:
Het standaard whiplashverhaal is al tientallen jaren geleden achterhaalt. Inmiddels weet men dat exact die zelfde beweging welke ten grondslagen ligt aan het hele whiplashgebeuren bij elk ongeval kan plaats vinden en zelfs niet alleen in voor en achterwaardse beweging hoeft te gebeuren maar inderdaad óók bij het maken van die zelfde zijdelinkse beweging.

Het is absoluut ONZIN dat een bulging disc, druk op durazak en/of lichte mediane discusprotrusie géén klachten op kunnen leveren. Om te beginnen geeft elke schade pijn uitstraling. Zélfs microscopisch letsel kan een verlammende werking teweeg brengen, zie minstens 5 tot 8 % van alle óóit whiplash toegedichte lotgenoten waarbij duidelijk chronisch whiplash is vast gesteld en welke zélfs 12 tot 15 jaar ná ongeval nog dagelijks niet kunnen functioneren ondanks dat men nóg steeds niet in staat is om de oorzaak daar van in beeld te vangen.

Het is dus héél voorbarig om zomaar te zeggen dat de op jou mri in beeld gekomen schade géén klachten kan geven. HOE verklaart hij dan dat de overige 92% klachten kunnen hebben terwijl daar daadwerkelijk niets te zien is (met de huidige beschikbare apparatuur)

Dat laatste zeg ik zeer expliciet omdat er wel degelijk apparatuur bestaat waarmee zelfs whiplashletsel aantoonbaar te maken is. Alleen wil men daar in Europa niet aan om verzekeringstechnische redenen. Men wil namelijk zo als men in vakbladen ooit schreef "geen Amerikaanse toestanden". Daar mee doelend op de miljoenen die per whiplashgeval uitgekeerd moet worden op last van de rechtbanken. Je raad het al, met de beeldvormingen afkomstig van de apparatuur welke men in Europa niet toe wenst te laten. Jammer want ons stelsel laat geen miljoenen claims toe dus onterechte angst maar men is véél te bang dat er een hose aan aanvragen om herziening komt. Helaas gaat dat alles ten kosten van de jaarlijks tienduizenden nieuwe slachtoffers want men zou naast een hoop ellende ook enorm veel medische kosten kunnen besparen en wat te denken van de waanzinnige besparingen welke dit het bedrijfsleven op zou leveren omdat personeel snel weer aan de gang zou kunnen na gedegen behandeling ipv het hedendaags gepruts zónder te weten wát iemand daadwerkelijk mankeert want pijn is er niet voor niets !

ADVIES;
Laat je mri uitvoerig door een neuroloog beoordelen desnoods in België zoals ik eerder al aangaf in mijn eerste antwoord.
Beantwoord door:
P.v.D
profielpagina


Gerelateerde vragen aan kan dit pijn veroorzaken?:

is hoofdpijn / migraine ook te behandelen met chiropractie
      [Gesteld in Chiropractie]
2007-01-10 00:04:23
Pijn onder in de rug/Tintelingen benen
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-01-05 14:08:41
Chronische spanningshoofdpijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-03-23 18:13:10
Amitriptyline voor het slapen gaan
      [Gesteld in Geneeskunde]
2009-08-20 13:09:52
Vraaag over hoofdpijn
      [Gesteld in Kanker]
2010-09-27 15:19:56

Gemiddelde score Whiplash: 10.0 (2x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+